Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2023: Δωρεάν κατάταξη για όλους! Πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα όταν δεν έχει καράβι

ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2023: Δωρεάν κατάταξη για όλους! Δωρεάν Εισιτήρια για την Κατάταξη των Νεοσυλλέκτων 

▸Κανένας νεοσύλλεκτος να μην πληρώσει εισιτήριο ή διαμονή σε ξενοδοχείο

Στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων έφτασε η παρακάτω επιστολή, η οποία θέτει ένα ζήτημα που απασχολεί και χιλιάδες νεοσύλλεκτους συναδέλφους της ΕΣΣΟ Νοεμβρίου που πρόκειται να καταταγούν άμεσα. Διαβάζουμε λοιπόν:

«Θα ήθελα να με ενημερώσετε στην παρακάτω περίπτωση. Ο ανιψιός μου παρουσιάζεται στη Σάμο στις 19/09/2022. Όμως δεν έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση την προηγούμενη ημέρα αλλά στις 16/09/2022 και στις 19/09/2022. Μπορεί να παρουσιαστεί την επόμενη ή μπορεί να καλυφθεί και η διαμονή για το Σαββατοκύριακο;».

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι η εξής:

Το πρόβλημα αυτό έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό καθώς οι εφοπλιστές έχουν περιορίσει τα δρομολόγια. Με τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι εφοπλιστές που κερδίζουν τεράστια ποσά μεταφέροντας το ρωσικό πετρέλαιο και το αμερικανικό φυσικό αέριο, βρήκαν την ευκαιρία να περιορίσουν τα δρομολόγια ακόμη περισσότερο αλλά και με τις πλάτες του υπουργείου Ναυτιλίας, να ακριβύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια 30-40%. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους νησιώτες αλλά και στους φαντάρους, καθώς δεν υπάρχουν δρομολόγια πλοίων για να φτάσουν έγκαιρα στις μονάδες.

Τι αναγκάζονται και κάνουν οι συνάδελφοι; Ταξιδεύουν με αεροπλάνο πληρώνοντας πολύ πιο ακριβό εισιτήριο. Ταξιδεύουν πιο νωρίς από την κατάταξη τους και πληρώνουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Όμως δεν χρειάζεται να κάνουν ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Καταρχήν, το φύλλο πορείας για την κατάταξη αντιστοιχεί σε δωρεάν εισιτήριο με τα πλοία. Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν τηλέφωνο και να ενημερώσουν τις μονάδες κατάταξης ότι δεν υπάρχει δρομολόγιο και επομένως θα καταταγούν τις επόμενες μέρες που έχει καράβι. Μέχρι τώρα οι διοικήσεις των μονάδων δείχνουν ανοχή και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με αυτό τον τρόπο. Φυσικά και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) γνωρίζει το πρόβλημα.

Αν όμως οι νεοσύλλεκτοι πάρουν τηλέφωνο στην μονάδα και τους πουν ότι πρέπει να καταταγούν με κάθε τρόπο την ημερομηνία που αναγράφεται στην κατάταξη, τότε να επικοινωνήσουν αμέσως με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και να καλέσουν τηλεφωνικά στο ΓΕΣ για να εκφράσουν τα παράπονα τους.

Παράλληλα, καλούμε τους συναδέλφους νεοσύλλεκτους να απαιτήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας ήδη από τις πρώτες μέρες της κατάταξης μας, αρχής γενομένης από τη χορήγηση ημερήσιας εξόδου το πρώτο σαββατοκύριακο της θητείας μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, παρά το «μούδιασμα» για την επικείμενη κατάταξη μας, οι φαντάροι δεν είναι τίποτα λιγότερο από πολίτες με στολή.

Καλή αγωνιστική θητεία σε όλους τους συναδέλφους! 
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» είναι στο πλευρό σας!
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου