Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον συνφάνταρο που Απειλείται από κυβέρνηση-ΥΠΕΘΑ γιατί εξέφρασε την εναντίωση του στην συμμετοχή-εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον συνφάνταρο που Απειλείται από κυβέρνηση-ΥΠΕΘΑ γιατί εξέφρασε την εναντίωση του στην συμμετοχή-εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.
Αξιωματικός και υπαξιωματικός του 6ου ΕΤΕΘ επιτέθηκαν στον συναγωνιστή φαντάρο Νικόλα Φάσσα με απειλές κατά της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας επιδιώκοντας να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία στους συνφάνταρους, που έχουν κάθε δικαίωμα ως Φαντάροι-Πολίτες με Στολή να εκφράσουν την καταδίκη τους για την Γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το Κράτος Κατακτητή Ισραήλ με την στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης.
Το συγκεκριμένο τρομοκρατικό περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο συμβάν, αλλά απηχεί τον ευρύτερο προβληματισμό της κυβέρνησης ΝΔ και του στρατιωτικού κατεστημένου για την Άρνηση των συνφάνταρων να συναινέσουν και στην συμμετοχή-εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον βρώμιο, άδικο πόλεμο που στοχοποιεί κυρίως αμάχους επιδιώκοντας την νέα Έξοδο του λαού της Παλαιστίνης από τα ιστορικά τους εδάφη. 
Ήδη υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις φαντάρων, επιστολές καταγγελίας από συνφάνταρους και ΕΠ.ΟΠ., ενώ το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση κοινού αγώνα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου.

Καλούμε τους συναδέλφους σε Αντιπολεμικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για να εκφράσουμε μαζικά και αποφασιστικά την Άρνηση Εμπλοκής-Συμμετοχής μας στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

Να βγούμε στην Αναφορά και να Δηλώσουμε ότι δώσαμε Όρκο να υπερασπίζουμε την Άμυνα της χώρας και όχι να συμμετέχουμε στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς τους πολέμους σε Ουκρανία και Ισραήλ.

Να στείλουμε Επιστολές Διαμαρτυρίας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και να εκφράσουμε την Αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης  

Στην 112 ΠΜ και στην 111 ΠΜ που μετατρέπονται σε πολεμικά ορμητήρια των ΗΠΑ να Αρνηθούμε την παροχή υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Να ζητήσουμε να φύγουμε από τις τρεις (3) φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αντιπολεμικό κίνημα να απαιτήσει την επιστροφή όλων των στρατευμάτων και πολεμικών μέσων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Δεν θα φορτώσουμε εμείς τα πυρομαχικά για τα πυροβόλα Μ 190 που η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να δώσει στον Ισραηλινό Στρατό.

Να σταματήσουμε να εξυπηρετούμε τους Αμερικανούς Φονιάδες στα διάφορα στρατόπεδα. 

Να αρνηθούμε την συμμετοχή μας σε Συνεκπαιδεύσεις με Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Εμείς που τρώμε σκουλήκια στο ΚΕΤΘ Αυλώνας, που βιώνουμε άθλιες συνθήκες σε ΚΕΠΒ Θήβας και ΚΕΕΜ Σπάρτης, που δουλεύουμε απλήρωτοι σε ΚΕΝ Καλαμάτας, ΚΕΝ Μεσολογγίου και Καστελόριζο, που βιώνουμε καψόνια και ύβρεις των Αξιωματικών από την ΣΣΕ μέχρι σε μονάδες τους Έβρου και της ΑΣΔΕΝ, να βγούμε μπροστά και να αμφισβητήσουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών προκειμένου η Ελλάδα του αστικού κόσμου να εμπλέκεται - συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Δεν θα γίνουμε εμείς οι Πραιτοριανοί των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των Ελλήνων επιχειρηματιών που βλέπουν τον πόλεμο ως μέσο για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τον στρατηγικό τους ρόλο στη περιοχή της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Καλούμε στην ενίσχυση της ανάπτυξης μαζικού και αποφασιστικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης ΝΔ, σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.
Τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι και όλοι οι φορείς του μαζικού - λαϊκού κινήματος να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους καταγγέλλοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης σε βάρος των αγωνιζόμενων φαντάρων . 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Καταγγέλλω δημόσια, όπως έχω κάθε δικαίωμα ως οπλίτης που υπηρετώ τη θητεία μου, την απαράδεκτη και άθλια συμπεριφορά σε βάρος μου από αξιωματικό και μόνιμο υπαξιωματικό του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής (ΕΤΕΘ).

Στη βραδινή αναφορά της μοίρας έφτασαν στο σημείο οι απειλές που μου εξαπέλυσαν να αφορούν την ασφάλειά μου και τη σωματική μου ακεραιότητα.

Οποιοσδήποτε νομίζει πως την περίοδο της στρατιωτικής θητείας θα επιβάλει την τρομοκρατία, τον φόβο και τις απειλές είναι γελασμένος!

Ως στρατευμένος νέος έχω πολιτικά δικαιώματα μέσα στο στρατόπεδο που υπηρετώ, κανένα από αυτά δεν αναστέλλεται, ούτε περιορίζεται κατά τη διάρκεια της θητείας!

Ολως τυχαίως την ίδια μέρα είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης" επιστολή που είχα αποστείλει, όπως έχω κάθε δικαίωμα, με την οποία καταδίκαζα την εμπλοκή της χώρας και των ενόπλων δυνάμεων στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Ταυτόχρονα εξέφρασα τη βαθιά ειλικρινή αλληλεγγύη μου στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, αφού επιδίωξαν να με υποχρεώσουν να παρευρεθώ στον εκκλησιασμό, πράγμα που απαγορεύεται, αφού αποτελεί ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και των στρατιωτών αν θα εκκλησιαστεί ή όχι, έπειτα έγινε προσπάθεια τραμπουκισμού και τρομοκράτησης εναντίον μου.

Με χυδαιότητες, βαθιά αντιδραστικές και επικίνδυνες απόψεις ακούστηκε από τον αξιωματικό ότι "είναι διαταγή να πας στην εκκλησία, δεν μπορείς να μην εκτελέσεις" κι επίσης πως "εάν σε διατάξω να πολεμήσεις σε άλλη χώρα πρέπει να πας"!!!

Συνεχίζοντας από την πλευρά του ο υπαξιωματικός με απείλησε άμεσα, λέγοντας πως "εγώ έχω δείρει φαντάρους σαν εσένα", "θα σου ρίξω μπουκέτο στα δόντια", "θα σου σπάσω τα μούτρα" κι άλλα τέτοια αισχρά.

Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια όλης της μοίρας και του αξιωματικού υπηρεσίας, που όχι μόνο δεν παρενέβη, αλλά κάλυπτε τον υπαξιωματικό με τη σιωπηρή στάση του.

Στόχος τους, όπως αργότερα αποκαλύφθηκε, ήταν να τρομοκρατήσουν όλους τους συναδέλφους που ήταν παρόντες, αφού οι ίδιοι έλεγαν πως "εδώ δεν μιλάς, δεν θα μιλάει κανείς, να μη φέρνεις αντίρρηση σε ανωτέρους και ό,τι θες να το λες προσωπικά και όχι μπροστά σε όλους".

Ενώ συνέχιζαν να απειλούν "θα σε στείλουμε Στρατοδικείο", "θα μπλέξεις για την υπόλοιπη ζωή σου" και άλλα παρόμοια.

Οσα κι αν λένε θα πέσουν στο κενό.

Αυτές οι πρακτικές δεν είναι μεμονωμένες.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση είναι υπεύθυνοι για αυτή την άθλια κατάσταση.

Πρέπει να απομονωθούν από κάθε δημοκρατικό άνθρωπο οι ίδιοι και οι απόψεις τους!

Οσα και αν κάνουν κανείς δεν τρομοκρατείται, η αλληλεγγύη, η συναδελφικότητα και η αλληλοστήριξη είναι το όπλο του κάθε στρατιώτη ενάντια σε όποιον θέλει να καταστρατηγήσει τα δικαιώματά μας.

Στρατιώτης

Φάσσας Νικόλας
06/11/2023».

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου