Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Πετροχώρι Ξάνθης: Άλλη μια ελληνο-αμερικανική συνεκπαίδευση με Leopard και Abrams εναντίον της Ρωσίας


Το Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ» στο Πετροχώρι Ξάνθης, η τελετή έναρξης του Διαγωνισμού Ουλαμών Αρμάτων Μονάδων Τεθωρακισμένων της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», με Leopard και με συμμετοχή Ουλαμού Αρμάτων Abrams της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR – AF).
Στη δράση θα συμμετέχουν συνολικά 19 Παρατηρητές, από Αρμενία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Κύπρο.
Ο Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2023 και οι Ουλαμοί Αρμάτων θα αξιολογηθούν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ άλλων θα εστιάσουν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων.

 

Θέλουμε να τονίσουμε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται συστηματικά, αντιμετωπίζοντας τη Ρωσία ως εχθρό, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει το ελληνικό αστικό κράτος στον πόλεμο της Ουκρανίας, παραχωρώντας πολεμικό υλικό και όπλα στον ουκρανικό στρατό και προβαίνοντας σε συνεχείς διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. 

Παράλληλα, μέσω των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα υπάρχει ουσιαστική εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στον πόλεμο.

Η πολεμική προετοιμασία που διεξάγεται στο Πετροχώρι Ξάνθης, αφενός, αποκαλύπτει τον πραγματικό επιθετικό ρόλο των ελληνοαμερικανικών συνεκπαιδεύσεων, αφετέρου, αποδεικνύει ότι υπάρχει κίνδυνος εκδικητικού πλήγματος.

Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει άρνηση συμμετοχής σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες. 

Δεν έχουμε κανένα λόγο να εκπαιδευτούμε μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις. 

Δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε συμμέτοχοι και συνένοχοι στο δράμα των λαών. 

Καταδικάζουμε τη ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή, τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας και την τυχοδιωκτική ακροδεξιά εθνικιστική φιλονατοϊκή πολιτική της ουκρανικής κυβέρνησης που προκάλεσαν το δράμα των λαών της περιοχής. 

Θέλουμε να συμβάλουμε σε ένα διεθνιστικό ταξικό αντικυβερνητικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, ενάντια στην εκμετάλλευση και καταπίεση, στην αιματοβαμμένη πραγματικότητα των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Δεν φτανουν η φωτογραφει πλεον και ζητανε κινητα με 4κ αναλυση ωστε να ειναι αρκετα καλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή