Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Αντιπολεμικός μαραθώνιος αλληλεγγύης στην Αθήνα – Συνέχεια καταστολής από την κυβέρνηση

Φωτογραφία © Λώλος Μάριος
▸Χαρακτηριστικά αντιπολεμικής και αντικυβερνητικής κινητοποίησης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη πήρε ο φετινός Μαραθώνιος Αθήνας. Δεκάδες αθλητές και θεατές έφεραν σημαίες της Παλαιστίνης, δεκάδες πανό και σημαίες αναρτήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, πολλά συνθήματα ακούστηκαν. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και μέλη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική που ανάρτησαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης.

Εκατοντάδες θεατές -μέλη του ΠΑΜΕ κυρίως- σήκωσαν σημαίες της Ελλάδας και της Παλαιστίνης μέσα στο Καλλιμάρμαρο και μεγάλο πανό “Free Palestine”. Ωστόσο οι διαμαρτυρίες δεν περιορίστηκαν στο θέμα της Παλαιστίνης. Πολίτες σήκωσαν πλακάτ ενάντια στο κόψιμο των δέντρων της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή μετρό.

Φωτογραφία Μάριος Λωλός

Συγκινητικός ο συμβολισμός της χειρονομίας της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλους, νικήτριας του περσινού μαραθωνίου η οποία έτρεξε κρατώντας μια παλαιστινιακή σημαία γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.

Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε με νέο αυταρχικό κρεσέντο προσαγωγών κυρίως μελών Παλαιστινιακών οργανώσεων αλλά και Ελλήνων, που κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ επειδή πέρασαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία με παλαιστινιακή σημαία! Μεταξύ των προσαχθέντων και ο γραμματέας της Ένωσης Παλαιστίνιων Εργαζόμενων.  Το νέο κύμα καταστολής, προσαγωγών και διώξεων εναντίον διαδηλωτών αποτελούν συνέχεια και κλιμάκωση της αντιδημοκρατικής κατρακύλας κυβέρνησης και αστυνομίας, ιδιαίτερα απέναντι σε όσους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό λαό.

ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου