Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Τα Ψέματα του ΓΕΕΘΑ για τις νέες στρατιωτικές διευκολύνσεις στις ΗΠΑ

Τι απάντησε το ΓΕΕΑΘ στις καταγγελίες για την συμμετοχή-εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην Σφαγή των Παλαιστινίων και την προσφορά των βάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας 112 ΠΜ και 111 πμ;
Σχετικά με δημοσιεύματα για παροχή διευκολύνσεων στις ΗΠΑ από την Ελλάδα, σε εγκαταστάσεις άλλες πλην των προβλεπομένων στην Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, διευκρινίζεται ότι η άδεια χρήσης εγκαταστάσεων δόθηκε για μεταγωγικά αεροσκάφη, όπως και για υποστηρικτικά ελικόπτερα και προσωπικό. 
Τα μέσα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς λόγους, δηλαδή για εκκενώσεις και μεταφορά υπηκόων ΗΠΑ ή και άλλων κρατών, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων αν απαιτηθεί, από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ας δούμε τα αμερικανικά πολεμικά μέσα που ήρθαν να εξυπηρετήσουν τις πιθανές ανθρωπιστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ...
Οι Αμερικανοί ζήτησαν και πήραν το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, καθώς ως η κύρια βάση του μεταφορικού στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελεί ιδανική γι’ αυτούς τοποθεσία, με διαθέσιμο χώρο και κατάλληλα υπόστεγα για μεγάλα και βαριά αεροσκάφη συν τις υποδομές ανεφοδιασμού. 
Έτσι, η 112 Πτέρυγα Μάχης θα εξυπηρετεί 5 με 8 αεροσκάφη τύπου C-130 της US Air Force αλλά και με τα θηριώδη C-17, ερχόμενα από τη βάση τους στο Ράμσταϊν της Γερμανίας και τη Ρότα της Ισπανίας. Μαζί τους αναπτύσσονται και συνολικά 120 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Φυσικά, τα C-130 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, εμπλουτίζοντας τα όπλα και τα πυρομαχικά του.

Αντίστοιχα στη Σούδα έχουν μετασταθμεύσει τουλάχιστον 7 ιπτάμενα τάνκερ, 10 C-130 ειδικών επιχειρήσεων, ένα KC-135 ηλεκτρονικού πολέμου, ένα αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων «Boeing P-8 Poseidon», αλλά και ένα «Boeing RC-135V Rivet Joint» (με ενισχυμένες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου). Επίσης, αποβιβάστηκε και μεγάλος αριθμός Αμερικανών πεζοναυτών.

Αεροσκάφη τους προσγειώθηκαν και στη Λάρισα, ενώ καθώς «εξετάζεται» επέκταση των Αμερικανών και σε άλλες περιοχές, δεν αποκλείεται να παραχωρηθούν κι άλλες αεροπορικές βάσεις, όπως αυτή της Καρπάθου, εάν εγκρίνουν τις υποδομές που υπάρχουν στο νησί.

Όλα αυτά συνδυάζονται με την παρουσία ισχυρών αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην 111 Πτέρυγα Μάχης, όπου μετακινούν 15 ελικόπτερα Boeing CH-47 Chinook “Σινούκ” και Black Hawk, όπως επίσης συνολικά 100 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, που αποτελούν πληρώματα και προσωπικό υποστήριξης των αμερικανικών ελικοπτέρων.

Για μια ακόμη φορά οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, με την συμβολή του ελληνικού αστικού κράτους βάφουν στο αίμα τους λαούς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου