Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι από επιδρομή του Ισραήλ σε προσφυγικό καταυλισμό


Δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι από επιδρομή του Ισραήλ σε προσφυγικό καταυλισμό

Τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιοι σκότωσε το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Την τραγική είδηση μετέφερε στο Reuters εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα.

«Φρίκη» εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε για την «ουσιαστική καταστροφή» του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από επιδρομή του ισραηλινού στρατού η οποία, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, στοίχισε τη ζωή «σε τουλάχιστον 8 ασθενείς».

«Πολλοί υγειονομικοί συνελήφθησαν και ο ΠΟΥ και οι εταίροι του αναζητούν επειγόντως πληροφορίες για την κατάστασή τους», υπογράμμισε ο Δρ. Τέντρος μέσω X.

Ανέφερε ακόμα: «Μάθαμε πως πολλοί ασθενείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα μόνοι τους, με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς δεν ήταν δυνατό να φθάσουν ασθενοφόρα στην εγκατάσταση». «Ανάμεσα στους αποβιώσαντες ασθενείς, αρκετοί πέθαναν εξαιτίας έλλειψης κατάλληλης περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου παιδιού εννιά ετών», συνέχισε.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την τύχη εκτοπισμένων που είχαν καταφύγει στο εσωτερικό του νοσοκομείου», επισήμανε. «Το σύστημα υγείας στη Γάζας είχε ήδη γονατίσει και η απώλεια ακόμη ενός νοσοκομείου, έστω κι αν λειτουργούσε στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του, είναι πολύ σκληρό πλήγμα», συμπλήρωσε.

Έκτοτε ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει ακατάπαυστα τον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακο, με τον απολογισμό των θυμάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, να έχει φθάσει τους 18.800 νεκρούς, εκ των οποίων το 75% ήταν γυναίκες και παιδιά.

Σήμερα, 10 μέρες μετά το αμερικανικό βέτο, το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να εκφραστεί για νέο σχέδιο απόφασης που καλεί να κηρυχθεί «επείγουσα και διαρκής παύση των εχθροπραξιών» στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις 9η Δεκεμβρίου,οι ΗΠΑ εμπόδισαν την υιοθέτηση από το ΣΑ απόφασης που καλούσε να κηρυχθεί «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο στρατός του Ισραήλ συνεχίζει τις δολοφονικές επιδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου