Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ο Δένδιας υπόσχεται "να δει" το επίδομα Ιδιαιτέρων Συνθηκών (!) για να σταματήσουν οι Παραιτήσεις από το Π.Ν.

Η επιχείριση να σταματήσουν οι Παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και επιτέλους να βρεθεί πλήρωμα για την Φρεγάτα ΥΔΡΑ που πρόκειται να σταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα, απέναντι στα εξοπλισμένα drtone των Χούθι και να ικανοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις στους εφοπλιστές, στις ΗΠΑ και την ΕΕ, συνεχίζεται.

Αρχικά, η κυβέρνηση και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια επιχείρησαν με τρομοκρατία και ψεύδη να αντιμετωπίσουν το θέμα των παραιτήσεων στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό.
Από τα χρυσοπληρώμενα γραφεία, οι γνωστοί κυβερνητικοί κύκλοι εξαπέλυσαν βολές, μίλησαν για ΑΝΤΑΡΣΙΑ και ΣΤΑΣΗ.
Μετά προσπάθησαν να διασκεδάσουν τους φόβους για τα οπλισμένα drone των Χούθι λέγοντας ότι η Φρεγάτα εξοπλίστηκε με ισραηλινής προέλευσης σύστημα anti–drone για να αντιμετωπίσει τις απειλές από τέτοια ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών), αλλά αναλυτές δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του ΥΠΕΘΑ για την αποτελεσματικότητα του.
Τέλος, ο ΥΕΘΑ Δένδιας εκμεταλλεύεται το ζήτημα που έθεσε μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου και των συνδικαλιστών στρατιωτικών για το ύψος της αμοιβής που θα εισπράξουν τα μέλη του πληρώματος για την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, και επιχειρεί με Εξαγορά να κάμψει τις αντιστάσεις. 
Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Στόλου, μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ και του Αντιναυάρχου Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ, στην οποία παραβρέθηκε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Άμυνας, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, δήλωσε για την προσαύξηση του Επιδόματος Ιδιαιτέρων Συνθηκών δια του Επιδόματος Αποστολής:

«πρέπει λοιπόν να το δούμε πάλι και να φροντίσουμε ώστε αυτό το Επίδομα, ανάλογα ρυθμιζόμενο, να αποδώσει στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού όχι αντίτιμο για την υπηρεσία που παρέχουν στην πατρίδα – ούτε το απαιτούν ούτε αυτός  είναι ο τρόπος να το εκφράσουν- αλλά τη δίκαιη ευγνωμοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας απέναντι στη μεγάλη εκπλήρωση του εθνικού καθήκοντος και της εθνικής αποστολής».

Αλήθεια, "για ποιο εθνικό καθήκον και ποια εθνική αποστολή" μιλά ο ΥΕΘΑ Δένδιας;
Οι Χούθι επιτίθενται σε πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ, άρα εναντίον των εφοπλιστικών, ισραηλινών και αμερικανικών  συμφερόντων και σχεδιασμών, εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και συνολικά των λαών της Μέσης Ανατολής.

Αλήθεια, σε ποια "δίκαιη ευγνωμοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας" αναφέρεται ο Δένδιας;
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να εξαγοράσει το πλήρωμα της Φρεγάτας ΥΔΡΑ, τους οποίους αντιμετωπίζει ως Αναλώσιμους Μισθοφόρους Στρατιώτες στους οποίους υπόσχεται μεγαλύτερη ανταμοιβή, καθώς στοιχίζεται στο πλευρό του Ισραήλ και στην Γενοκτονία, αλλά και Εθνοκάθαρση που διεξάγει εναντίον των Παλαιστινίων. 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΡΕΓΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα παίρνοντας θέση για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ΗΠΑ και του κράτους Κατακτητή Ισραήλ που διεξάγει Γενοκτονία και Εθνοκάθαρση εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τη διεθνή αποστολή Prosperity Guardian ως απάντηση στους αντάρτες Χούθι που πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον πλοίων τα οποία θεωρούν ότι «συνδέονται με το Ισραήλ», σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ανάλογη πολεμική αρμάδα επιδιώκει να συγκροτήσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ήδη με απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ολλανδίας και του Μπαχρέιν προχώρησαν σε επιθέσεις κατά εγκαταστάσεων των Χούθι, στην Υεμένη. 

Η κυβέρνηση στέλνει το προσωπικό της Φρεγάτας ΥΔΡΑΣ ή ΨΑΡΑ να συμμετάσχουν στην επιχείρηση Prosperity Guardian ως θύτες και θύματα της αποστολής αυτοκτονίας, καθώς κανένα πλοίο δεν μπορεί να αμυνθεί σε επίθεση drone, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και να εξυπηρετήσουν τον στρατηγικό στόχο αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνάδελφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό της Φρεγάτας να αντισταθούν και να αρνηθούν κάθε συμμετοχή-εμπλοκή τους στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μέση Ανατολή. 

Δεν θα θυσιαστούμε εμείς για τα κέρδη των Εφοπλιστών, τις στρατηγικές βλέψεις κερδοφορίας και στρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κόσμου και κράτους, για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Δεν θα γίνουμε εμείς τα πολεμικά πιόνια στον Πόλεμο Γενοκτονίας του κράτους Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης, μια πρωτοφανή γενοκτονία η οποία συντελείται με την στήριξη των κρατών της ιμπεριαλιστικής Δύσης, καθώς και στη γενίκευση του πολέμου εναντίον λαών της Μέσης Ανατολής. . 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

Στεκόμαστε ενάντια στους άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών του τομέα ενέργειας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμος πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Να σταματήσει η χρήση των 111 ΠΜ και 112 ΠΜ από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να απελευθερωθούν και να δικαιωθεί ο μακροχρόνιος αγώνας τους. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Σας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι! Οι Πιλαφαδες έχουν πάθει πλάκα! Τρέχουν πανικόβλητοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή