Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Γάζα: 27.238 οι νεκροί

Γάζα: 27.238 οι νεκροί
Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς ανακοίνωσε το Σάββατο (3/2) ότι τουλάχιστον 27.238 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Παλαιστινίων μαχητών και Ισραήλ.
Ο τελευταίος απολογισμός περιλαμβάνει 107 νεκρούς τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ άλλοι 66.452 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στη Γάζα από το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, φονικές επιθέσεις αναφέρθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνοριακή πόλη Ράφα στη Γάζα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς οι διεθνείς μεσολαβητές πιέζουν για να επισφραγίσουν μια δοκιμαστική συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

Εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει νότια στη Ράφα από το ξέσπασμα του πολέμου, με την πρώην πόλη των 200.000 κατοίκων τώρα να στεγάζει περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της Γάζας που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια, δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου