Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Διαδήλωση συμπαράταξης με το φοιτητικό κίνημα την Δευτέρα 5/2 στα Προπύλαια από εργατικά σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες


▸Σε διαδήλωση υποστήριξης του φοιτητικού κινήματος και ανάδειξης των κοινών στόχων πάλης που συνενώνουν τώρα εργαζόμενους/ες, ανέργους, νέους/ες και αγρότες καλούν την Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, σωματεία εκπαιδευτικών. Η διαδήλωση αποκτά μεγάλη σημασία, καθώς οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις και προετοιμάζουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8 Φλεβάρη στην Αθήνα. Επίσης, η μαζική κινητοποίηση λαού κα νεολαίας στους δρόμους της Αθήνας είναι απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης στον φοιτητικό αγώνα, με επιθέσεις ΜΑΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με μπαράζ προπαγάνδας για fake news, ακόμα και με εισαγγελικές παραγγελίες και πιέσεις.

Ο αγώνας φοιτητών-νεολαίας, εργαζομένων, αγροτών είναι κοινός, έχει κοινό αντίπαλο την πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις παντού, την κυριαρχία των κερδών πάνω στις ζωές μας, αντιμετωπίζοντας με αδιαλλαξία και καταστολή τους αγώνες.

Αποφάσεις για την κινητοποίηση της Δευτέρας έχουν πάρει, μεταξύ άλλων, ο Φοιτητικός Σύλλογος του Βιολογικού Αθήνας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κώστας Σωτηρίου», ενώ θετικές τοποθετήσεις για κινητοποιήσεις με εργατικά σωματεία και συλλόγους εκπαίδευσης έχουν πάρει πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι και το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων φ.σ. Αθήνας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1/2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου