Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Ρωσία: Στις φλόγες τεράστιο διυλιστήριο της Lukoil μετά από επίθεση ουκρανικών drones [pics, vid]

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν βάλει για τα καλά στο στόχαστρό τους διυλιστήρια πετρελαίου και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, θέλοντας να χτυπήσουν τη Ρωσία «εκεί που πονάει», δηλαδή στον ενεργειακό τομέα της, κύρια πηγή εσόδων λόγω των εξαγωγών.

Μετά την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, σειρά πήρε το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στη Νότια περιφέρεια της Ρωσίας, αυτό της εταιρείας Lukoil στο Βόλγκογκραντ, το οποίο απέχει 914 χιλιόμετρα από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ουκρανικά drones επιτέθηκαν στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Lukoil στη Νότια Ομοσπονδιακή Περιφέρεια, το «LUKoil – Volgogradnaftoperobka», προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά.

Ο περιφερειάρχης και το υπουργείο Άμυνας στη Ρωσία ισχυρίζονται ότι τα ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν και συντρίμμια τους έπεσαν στο εργοστάσιο, προκαλώντας την πυρκαγιά.

Το γεγονός παραμένει και είναι αυτό που αποτυπώνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου:

Η «LUKoil – Volgogradnaftoperobka» είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαιοειδών στη Νότια Ομοσπονδιακή Περιφέρεια στη Ρωσία.

Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου διυλιστηρίου είναι 14,8 εκατομμύρια τόνοι.

Σύμφωνα με αναφορές, την ώρα που τα ουκρανικά drones έπλητταν το διυλιστήριο της Lukoil στο Βόλγκογκραντ, άλλα drones έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από το Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία, με τον τοπικό κυβερνήτη Vyacheslav Gladkov να αναφέρει πως η ρωσική αεράμυνα ενεργοποιήθηκε και κατέρριψε τουλάχιστον ένα drone στην περιοχή Novy Oskol της πόλης.

Ο Gladkov είπε ότι συντρίμμια drone συνετρίβη στην αγροτική τοποθεσία Podolkhi, έσπασαν παράθυρα και καταστρέφοντας την οροφή, πρόσοψη και την περίφραξη μιας κατοικίας και ένα όχημα KAMAZ.


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου