Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΟΡΓΙΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Μετά την Αθήνα και τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε ελεύθερους χώρους, στέκια και επιχειρήσεις-σκούπα σε μετανάστες, τη Λάρισα και την εφαρμογή των τρομονόμων σε 15χρονους μαθητές, την Πάτρα και την κοινή δράση κρατικών μηχανισμών και «νοικοκυραίων» ενάντια σε φοιτητές και εργαζόμενους, είναι σειρά της Ξάνθης να γίνει πεδίο εφαρμογής της κρατικής τρομοκρατίας και της «μηδενικής ανοχής» του ελληνικού κράτους έκτακτης ανάγκης.

Το Δεκέμβρη του 2008, η Ξάνθη ήταν μια από τις πόλεις που έγιναν πεδίο έκφρασης της οργής και δράσης της νεολαίας συνολικά, των φοιτητών, των μαθητών και των εργαζομένων. Όπως σε κάθε πόλη, σε κάθε πτυχή της νεανικής αμφισβήτησης, έτσι και στην Ξάνθη, κυβέρνηση, δικαστές και κράτος επιχειρούν να δώσουν σκληρή απάντηση απέναντι στα ρεύματα της νεολαίας, των εργαζόμενων και των καταπιεσμένων που συμμετείχαν στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν οποιονδήποτε τολμήσει να σκεφτεί την αμφισβήτηση του διαρκώς εντεινόμενου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και τις επιλογές του κεφαλαίου για όξυνση της εκμετάλλευσης.

Στην Ξάνθη, το στρατιωτικό πεδίο έντασης της κρατικής καταστολής – με συνεχείς περιπολίες, αστυνομοκρατία, παρενοχλήσεις αγωνιστών έξω από τα σπίτια τους από ασφαλίτες και απειλές για πογκρόμ συλλήψεων – συμπληρώνεται από την πραγματικά «στρατιωτικού τύπου» - εξάλλου, σημειολογικά, στην ίδια πόλη είναι και το στρατοδικείο του Δ’ Σώματος Στρατού - ένταση των ακροτήτων της αστικής δικαιοσύνης και των δικαστικών μηχανισμών: «Δεν υπάρχει ύποπτος, μόνο ένοχος!». Κάμερες, συνεχής παρακολούθηση, κατασκευασμένες κατηγορίες, δόγματα προληπτικών μέτρων.

Πριν από δύο μήνες (το Μάρτη), τρεις μήνες μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, διώκεται άτομο για την τοποθέτηση αφρού πολυουρεθάνης σε ATM τραπεζών στις 24/12/09, μετά από ταυτοποίησή του από κρυφή κάμερα τράπεζας, με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Στις 29/4, (4) μήνες μετά το Δεκέμβρη, καλούνται σε απολογία (4) συνολικά άνθρωποι, Οι τρεις κατηγορούνται ότι ταυτοποιήθηκαν από κρυφή κάμερα ΑΤΜ τράπεζας. Ο ένας κατηγορείται ως υποκινητής!!! και υπάρχουν δύο επιπλέον ανήλικοι κατηγορούμενοι, που (σύμφωνα με τις αστυνομικές δυνάμεις) ομολόγησαν «αυθόρμητα» τη συμμετοχή τους σε γεγονότα του Δεκέμβρη. Οι κατηγορίες είναι: στάση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών, εμπρησμός, διατάραξη κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, κ.τ.λ.

Μόλις πριν (2) μήνες πάλι, καταδικάστηκαν πρωτόδικα, σε (5) μήνες φυλάκιση με αναστολή, (3) φοιτητές του Πολυτεχνείου επειδή «έσβησαν» ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα που ήταν αναγραμμένα σε τοίχους της πόλης.

Το όργιο, όμως, της κρατικής καταστολής και της δικαστικής παραφροσύνης στην Ξάνθη βρίσκει όλη του την εφαρμογή στην υπόθεση των Παναγιώτη Μουσταφέλλου και Σταύρου Φωτεινόπουλου. Οι δύο τους κλήθηκαν να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για μια σειρά από κατηγορίες που τους προσάπτει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Σ’ αυτές τις κατηγορίες περιλαμβάνονται η (ολοκληρωτικής, «μετεμφυλιακής» έμπνευσης) “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης” και η “απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

Η μήνυση της Α.Δ. αναφέρεται σε περιστατικό που συνέβη στις 10 Δεκέμβρη 2008, δηλαδή (5) μήνες πριν(!) και πέρα από τους δύο κατηγορεί και άλλα 30-40 «νεαρά άτομα αγνώστων στοιχείων». Η σαθρότητα των κατηγοριών (βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα ανθρωποκτονίας) φαίνεται από το ότι οι «τραυματισθέντες» αστυνομικοί πήραν άδεια(!) από την υπηρεσία τους (4) και (6) μέρες αντίστοιχα. Θα έπρεπε οι κρατικοί μηχανισμοί να οργανώνουν καλύτερα τις στημένες κατηγορίες τους απέναντι σε αγωνιστές.

Στις 10 Δεκέμβρη του ’08, εν μέσω κινητοποιήσεων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έγινε πανεργατική πορεία καλεσμένη από τη ΓΣΕΕ, την Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης, το Φοιτητικό Σύλλογο του Πολυτεχνείου, όπου συμμετείχε και μεγάλο πλήθος μαθητών. Η πορεία αυτή, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα, κατέληξε στη Νομαρχία Ξάνθης θέλοντας να προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου. Οι συγκρούσεις με τις μονάδες καταστολής (ΜΑΤ και ΟΠΚΕ), που είχαν παραταχθεί στον προθάλαμο του κτιρίου και η βάναυση επίθεσή τους στους διαδηλωτές είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι (3) φοιτητών και ενός δημοσιογράφου από γκλομπ.

Φυσικά η πραγματική αιτία της δίωξης είναι η έντονη δράση των συντρόφων τόσο πολιτικά (μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Ξάνθης) όσο και συνδικαλιστικά, στο Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνικής Ξάνθης.

Για τον Π. Μουσταφέλλο ήδη εκκρεμεί δίκη, καθώς είχε συλληφθεί στην φοιτητική πορεία στις 8 Μάρτη του 2007 στην Αθήνα και είναι με περιοριστικούς όρους. Από μόνο του αυτό το γεγονός δείχνει ξεκάθαρα τη συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησης και στιγματισμού αγωνιστών καθώς και του εργατικού και φοιτητικού κινήματος. Είναι μια δίωξη ξεκάθαρα πολιτική. Σκοπό έχει να τρομοκρατήσει και να φιμώσει φωνές αντίστασης και αγωνιζόμενους ανθρώπους. Εντάσσεται στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί το κράτος να επιβάλει στην κοινωνία.

Γίνεται πια καθαρό πως το κράτος διαμηνύει σε οποιονδήποτε αποφασίζει να πάρει μέρος σε μια διαδήλωση και δη μαχητική ότι είναι πιθανό να διωχθεί μετά από πολύ καιρό και με μόνες καταθέσεις αυτές των αστυνομικών. Το σύνολο των αστυνομικών, δικαστικών και πολιτικών δυνάμεων του αστικού μπλοκ εξουσίας, επιχειρεί απελπισμένα να κάνει επίδειξη δυνάμεων, να υποβάλλει το εργατικό, φοιτητικό και μαθητικό κίνημα σε μια συνολική επιχείρηση «σοκ και δέος», με σκοπό την εξόντωση και καθυπόταξή του.

Ο φόβος τους όμως μυρίζει από μακριά. Αυτοί είναι που φοβούνται – και όχι οι αγωνιστές και η κοινωνία που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν. Φοβούνται για τις οργισμένες θύελλες που θα εισπράξουν από τη σπορά της βάρβαρης πολιτικής τους. Φοβούνται για την απάντηση που θα εισπράξουν απέναντι στα πογκρόμ καταστολής και εκμετάλλευσης που επιβάλλουν τόσα χρόνια. Φοβούνται πως ο Δεκέμβρης δεν ήταν παρά μια εικόνα από το μέλλον.

Με όργιο αστυνομοκρατίας, καμερών και παρακολουθήσεων, με κρυφές και φανερές απειλές, με τη διαπλοκή δικαστικών και κατασταλτικών μηχανισμών δε δείχνουν να μπορούν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας, ούτε να ανακόψουν τα ρεύματα της κοινωνικής οργής και δράσης.

Όλο αυτό το όργιο καταστολή εναντίον Ελλήνων και ξένων εργατών στοχεύει στον εκφοβισμό του κινήματος εν όψει της επιβολής των άγριων αντεργατικών μέτρων την επόμενη μέρα των Εκλογών. Είναι σαφές ότι ανεξάρτητα του ποιος διαχειριστής της αστικής πολιτικής κερδίσει τις εκλογές, οι προτάσεις του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. θα επιχειρηθούν να υλοποιηθούν με τη ΝΔ σε ρόλο κυβέρνησης, με το ΠΑΣΟΚ να παπαγαλίζει κάποιες αντιθέσεις σε επιμέρους σημεία αφού συμφωνεί με την νεοφιλελεύθερη πολιτική και το ΛΑΟΣ-Βιομηχάνους να απαιτούν ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Μπροστά στην αφλογιστία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ουσιαστικά συμμάχους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο να επιβάλλουν νέους φόρους, κατάργηση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διαιώνιση της λιτότητας απαιτείται μια νέα ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Μια νέα ενότητα του κόσμου της εργασίας, που πέρα από εθνότητα-θρήσκευμα-χρώμα θα αγωνιστεί για τις κοινές σύγχρονες εργατικές ανάγκες, Απαιτώντας και όχι Επαιτώντας την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων του.

• ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ Σ. ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Π. ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟ.
• ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου