Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Έπεσε στις ράγες του τρένου λίγο πριν πάρει αναβολή

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ερωτήματα συνοδεύουν την τραγική ιστορία ενός νεοσύλλεκτου 28 ετών που παρασύρθηκε από τρένο και σκοτώθηκε κοντά στη Θήβα ενώ βρισκόταν στη διαδικασία λήψης αναβολής στράτευσης για ιατρικούς λόγους- για σοβαρή διαταραχή προσωπικότητας, λένε στρατιωτικές πηγές. Ο 28χρονος Σ.Α. από τα Τρίκαλα, απόφοιτος ΤΕΙ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Θήβας το βράδυ της Τρίτης (19/5). Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ λόγω της συμπεριφοράς του διαπιστώθηκε αμέσως από το ιατρικό προσωπικό (και τον ψυχίατρο της μονάδας) ότι είχε πρόβλημα και αποφασίστηκε η παραπομπή του στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας την επομένη. Λόγω της κατάστασής του (ταραχή κ.λπ.) κοιμήθηκε στο αναρρωτήριο κοντά στους γιατρούς.

Το χρονικό
Μαζί με άλλους στρατιώτες και τρεις αξιωματικούς μεταφέρθηκε την Τετάρτη (πρωί) στην Αθήνα. Από την Επιτροπή Απαλλαγών έλαβε διετή αναβολή. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης από τους γιατρούς- όπου ο κάθε στρατιώτης πηγαίνει μόνος - ο άτυχος 28χρονος, σύμφωνα με το ΓΕΣ, δεν πήγε στο καθορισμένο σημείο συνάντησης. Ο υπεύθυνος αξιωματικός τον αναζήτησε αλλά δεν τον βρήκε. Επικοινώνησε με τη μονάδα του αλλά και τον παππού και τον αδελφό του νεοσυλλέκτου που αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν με πολιτική περιβολή. Η ομάδα επέστρεψε στη Θήβα.

Αργά το απόγευμα στις 7 μ.μ. ο 28χρονος εμφανίστηκε έξω από την κεντρική πύλη του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Θήβας, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να μπει. Δυο τρεις αξιωματικοί προσπάθησαν να τον μεταπείσουν λέγοντάς του, σύμφωνα με το ΓΕΣ, ότι σε 5 λεπτά θα παραλάμβανε το απολυτήριό του. Αυτός, όπως λένε από το Επιτελείο, απομακρύνθηκε.

Η τραγική κατάληξή του έλαβε χώρα στις 10.30 μ.μ. όταν ο 28χρονος, ενώ ήταν πεζός στην είσοδο μιας σήραγγας της σιδηροδρομικής γραμής κοντά στο χωριό Βάγια Θηβών, χτυπήθηκε από τη διερχόμενη αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Για τις συνθήκες του θανάτου του έχει διαταχθεί προανάκριση από τον εισαγγελέα, ενώ γίνεται και Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να διερευνηθούν και διάφορες πτυχές της υπόθεσης τις οποίες επισημαίνουν τόσο αξιωματικοί όσο και μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Όπως για παράδειγμα, αν ήταν ενδεδειγμένος ο τρόπος μετακίνησής και παρακολούθησής του στο νοσοκομείο και αν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια αναζήτησής του.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4517988&ct=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου