Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Οι πρώτοι ΕΠ.ΟΠ. έφτασαν τα 50 έτη και πετιούνται στο δρόμο- Δένδια πως θα ζήσουν τα παιδιά τους;

Το γνωστό μιλιταριστικό σαιτ, φερέφωνο των Δένδια και Κεφαλογιάννη, τώρα βγάζει τον Σκασμό, αλλά είχε προβάλλει τις προπαγανδιστικές υποσχέσεις του ΥΦΕΘΑ Κεφαλογιάννη, όταν δήλωνε την 01/04/2024:

«Το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του θέματος και συναισθανόμενο την αγωνία πολλών Στελεχών και των οικογενειών τους, έχει ήδη προβεί σε επιτελική επεξεργασία σχεδίου νόμου ώστε να αποφευχθούν στο άμεσο μέλλον ζητήματα αυτεπάγγελτης αποστρατείας ΕΠΟΠ λόγω ορίων ηλικίας, χωρίς τη διασφάλιση της δυνατότητας συμπλήρωσης πλήρους συντάξιμης υπηρεσίας».

Ο προηγούμενος ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς (Ιανουάριος 2023) σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων είχε δηλώσει: 
«Το συνταξιοδοτικό καθεστώς των ΕΠ.ΟΠ., που με το ισχύον νομικό καθεστώς αποστρατεύονται γύρω στην ηλικία των πενήντα ετών, αλλά δεν συνταξιοδοτούνται άμεσα, συνιστά ένα ζήτημα που μας απασχολεί σοβαρά.
Οι Υπαξιωματικοί μας αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του στρατεύματος και μοχθούν καθημερινά προκειμένου να διατηρείται η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων σε υψηλό επίπεδο.
Αναγνωρίζουμε ότι η ανασφάλεια ως προς την ύπαρξη ενδιάμεσης περιόδου ανάμεσα στην αποστρατεία και τη συνταξιοδότηση επηρεάζει τους ενδιαφερόμενους τόσο προσωπικά, όσο και επαγγελματικά.
Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δεν προτίθεται να μεταθέσει την επίλυση του προβλήματος για το μέλλον.
Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για θέμα που χρήζει διυπουργικής προσέγγισης, αφού εμπλέκει και τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία επί του θέματος. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω κάτι πιο συγκεκριμένο, να γνωρίζουν όμως οι ΕΠ.ΟΠ. μας ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να τους αφήσει έκθετους.».

'Αρες μάρες κουνουνάρες δηλαδή...
Και οι ΕΠ.ΟΠ. πετιούνται στην Ανεργία.

Και μετά έρχεται ο Δένδιας και δηλώνει "έλα μωρέ, δύο ΕΠ.ΟΠ. είναι, θα ασχοληθούμε αργότερα...."!
Παρά λοιπόν τις διαρροές των συνδικαλιστών της ΠΟΜΕΝΣ που βρίσκονται Αραχτοί στο Πεντάγωνο και υπηρετούν στο γραφείο του Υπουργού ότι το θέμα θα επιλυθεί, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο Δένδιας δηλώνει:
Το θέμα των ΕΠΟΠ δε, το οποίο είναι ειδικό θέμα του γενικού θέματος, καταλαβαίνω την αγωνία, φέτος αφορά δύο άτομα όλα κι όλα. Έχουμε καιρό να το επεξεργαστούμε λογικά και σοβαρά να δούμε τι θα κάνουμε.
Τι θα κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους και το υπόλοιπο της ζωής τους. Το καταλαβαίνω, καταλαβαίνω την ευθύνη, δε νίπτω τας χείρας μου. Όμως έχουμε χρόνο, δεν είναι αύριο το πρωί κάτι.
Σας ξαναλέω, φέτος είναι δύο άτομα όλα κι όλα. 300 κάτι άτομα, σχεδόν 400 είναι τον επόμενο χρόνο, ο μεγάλος αριθμός έρχεται μετά.
Άρα έχουμε καιρό όλοι να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε....

Γιατί να μην τα πει αυτά τα Απαράδεκτα και Προκλητικά ο Δένδιας;
Αυτός θα χάσει την δουλειά του;
Αυτός θα πεταχτεί στην Ανεργία;
Αυτός δεν θα έχει να ζήσει τα παιδιά του και να πληρώσει το νοίκι;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με ανακοίνωση του είχε ανακοινώσει το τι θα γίνει με τους δεκάδες χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. που θα καταλήξουν delivery.
Από τη μια μεριά λοιπόν είναι οι υποσχέσεις Δένδια-Κεφαλογιάννη-Χαρδαλιά-ΠΟΜΕΝΣ-Μιλιταριστών δημοσιοκάφρων και από την άλλη μεριά είναι η Αλήθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Οι ΕΠ.ΟΠ. δεν είναι μικρά παιδιά.
Βλέπεται τι γίνεται....

Το λέμε ξανά:
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ-ΝΕΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com   

2 σχόλια:

  1. Ας το να πιστεύει ότι θέλει Δένδιας άλλωστε δεν ειναι 2-3 αλλά από 2030 με 2032 ειναι περίπου 2000 με 2340 ( περίπου) αυτό μόνο από το 1 σώμα πχ ΠΒ βάλε πΖ-ΤΘ που είναι περισσότερα άτομα σε σύνολο θα γίνει κυριολεκτικά ένα χαμός θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.Ετκος εάν είναι για το φινλανδικό μοντέλο να κάνει για να κερδίσουν λεφτά αντί για πρωσοπικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αλλα λογια θα ειμαστε στην αναμονή εως και 2030 και βαλε που θελουν να εφαρμοστεί το φινλανδικό μοντελο που εαν ολα πανε καλα θα γλιτωσουν λεφτα που δεν θα γινει στο τελος , λογο μεγάλης αποστρατεία και θα πανε ολοι στο δρομο μαζι με τα παιδιά που εκανε ο καθενας που ειναι σιγουρο οτι μπορει να μειωσουν το εφάπαξ κατα 60% και την κατάργηση στο μελλον ( εκτος οσοι πηγαν σε σχολες για να ερθει κοσμος αλλα και την αύξηση του ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή