Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΚΟΣΣΟΒΑΡΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ‏

Κοσσοβάρος πυροβόλησε αμερικανούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ στη Γερμανία
Ποιος να το περίμενε. Σε μια περιοχή όπου οι πολίτες της έχουν την εθνική τους σημαία αγκαλιά με αυτή των ΗΠΑ. Που ονομάζουν τα μαγαζιά και τους δρόμους του  Bill Clindon. Όπου ένα σημαντικό τμήμα της οικονομίας τους βασίζεται στις οικονομικές ενισχύσεις των ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού, αλλά και στα στραβά μάτια που κάνουν οι παραπάνω ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί στο δουλεμπόριο ναρκωτικών-τσιγάρων-όπλων-γυναικών που διεξάγει η Αλβανική Μαφία, επίσημη κυβέρνηση σήμερα και μέχρι πρόσφατα πολεμικός σύμμαχος UCK.
Από αυτή την περιοχή λοιπόν θα κατάγονταν ο 21χρονος Κοσσοβάρος που άνοιξε πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες σκορπώντας θάνατο και πανικό στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Ο απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης ήταν δύο νεκροί και ένας βαριά τραυματισμένος επιβάτης του λεωφορείου της αμερικανικής βάσης, πιθανότατα Αμερικανός στρατιώτης.
Ο δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε στο ανοιχτής πρόσβασης τμήμα του λεωφορειόδρομου στο Terminal 2 του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης, είναι ο  Αρίφ Ούκα, που κατάγεται από την πόλη Μιτροβίτσα, στο βόρειο Κόσσοβο, ενώ μεταξύ του οπλισμού του υπήρχε και ένα μαχαίρι.
Οι ηγέτες ΗΠΑ και Γερμανίας προέβησαν στις συνήθεις τρομοκρατικές δηλώσεις, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του ευαίσθητου πολιτικού τους προφίλ.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα «εξαιρετικά σοκαρισμένος» από την αιματηρή επίθεση στη Γερμανία κατά την οποία δύο Αμερικανοί, μέλη της στρατιωτικής αεροπορίας της χώρας, έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Οι ΗΠΑ δεν θα φεισθούν προσπαθειών για να γίνει γνωστό πώς έγινε η επίθεση αυτή, ανέφερε ο κ. Ομπάμα σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο. "Έχω εκπλαγεί και είμαι σοκαρισμένος", ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στον Τύπο. Έντονη απογοήτευση και δυσάρεστη έκπληξη εξέφρασε και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε από την " δολοφονική αυτή επίθεση" στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.
Το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι ότι όποιος αναμοχλεύει τον εθνικιστικό παροξυσμό αργά ή γρήγορα θα υποστεί τις συνέπειες. Αμερικανικός και Γερμανικός ιμπεριαλισμός έκαναν να πάντα για να οξύνουν τα υπαρκτά εθνικιστικά πάθη και αντιθέσεις των βαλκανικών αστικών τάξεων και κρατών. Συμμάχησαν και με το διάολο, χρήζοντας τον άλλοτε πολύτιμο συνεργάτη (βλέπε διεθνή αναγνώριση Μιλόσεβιτς όταν πούλαγε τη σερβική μειονότητα στην Κράινα) μετέπειτα παρανοϊκό δολοφόνο και καταπιεστή, συνταγή που σήμερα εφαρμόζουν ενάντια στην Κοσσοβάρικη πολιτική ηγεσία και το δικτάτορα Καντάφι. Βομβάρδισαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, ακόμη και με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, γέμισαν τη Βαλκανική βάσεις, Νατοϊκά και ευρωπαϊκά στρατεύματα κατοχής, για να τη μετατρέψουν σε μικροσκοπικά-εχθρικά μεταξύ τους Προτεκτοράτα, με βαθιές ταξικές και εθνικές αντιθέσεις στο εσωτερικό τους, ώστε να δικαιολογείται η παρουσία του Νατοϊκού επικυρίαρχου..
Σήμερα όμως η αμερικανική, ευρωπαϊκή και νατοϊκή πολιτική έρχεται σε σύγκρουση με τους εθνικούς πόθους που οι ίδιοι πυροδότησαν, αρνούμενοι την Ανεξαρτησία και την Αυτοδιοίκηση στους Αλβανούς Κοσσοβάρους.
Ήταν θέμα χρόνου να δεχτούν τα πυρά των εθνικιστών, σε μια δολοφονική επίθεση που ξενίζει, αλλά ταυτόχρονα προειδοποιεί.
Παράλληλα, η τεράστια καπιταλιστική οικονομική κρίση και οι αισχρές αντεργατικές συνταγές του ΔΝΤ σπέρνουν την απελπισία στην εργατική τάξη των Βαλκανίων.
Ανεκπλήρωτοι αστικοί μεγαλοϊδεατισμοί και κινήσεις εξωτερίκευσης της εσωτερικής κρίσης που επιχειρούν να συσκοτίσουν το εντεινόμενο κοινωνικό ζήτημα από τα αστικά κατεστημένα ,  σε συνδυασμό με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποτέλεσαν πάντα τον πυροκροτητή των πολεμικών συγκρούσεων στη Βαλκανική γειτονιά μας. 
Έρχεται και ξανάρχεται επομένως στο προσκήνιο η ανάγκη απογαλακτισμού των εργαζομένων από τους εθνικούς-αστικούς στόχους και η οικοδόμηση ενός νέου εργατικού διεθνιστικού κινήματος.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου