Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ


Μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτης και ο «γνωστός» Πάγκαλος να συνεχίζουν τις φιλοπόλεμες δηλώσεις τους ανταγωνιζόμενοι σε μεγάλα λόγια πολεμοκαπηλείας και εθνικιστικού παροξυσμού, αλλά σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να κατανοήσουν και πολύ περισσότερο να μοιραστούν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους στην καθημερινότητα των φαντάρων στην Κύπρο, που οι περισσότεροι μετατέθηκαν Παράνομα.
Από την άνεση και ασφάλεια των γραφείων τους, με την προστασία δεκάδων αστυνομικών, που χωρίς αυτούς δεν κάνουν ρούπι γιατί φοβούνται την εκδήλωση της λαϊκής οργής, συνεχίζουν να καταστρώνουν και να υλοποιούν την αντικοινωνική πολιτική τους.
Όμως στην Κύπρο οι φαντάροι αναμετρώνται με το ενδεχόμενο του Πολέμου. Και φοβούνται. Γιατί ξέρουν ότι είναι Αναλώσιμοι. Γιατί καταλαβαίνουν ότι στις πλάτες τους η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση παίζουν βρώμικα παιχνίδια για την μοιρασιά των ενεργειακών αποθεμάτων της Μεσογείου.

Συνεχείς και όσο περνούν οι μέρες, ολοένα αυξανόμενες είναι οι καταγγελίες των γονιών και των φαντάρων που μετατέθηκαν στην ΕΛΔΥΚ. Η Κατάσταση στην Κύπρο πάντα ήταν ακραία καθώς υπήρχε πολεμική ετοιμότητα και συνεχείς ασκήσεις, αλλά τελευταία το κακό παράγινε.
Όχι μόνο οι φαντάροι βρίσκονται με το δάκτυλο στην σκανδάλη και η μία άσκηση διαδέχεται την άλλη, αλλά το τοπίο είναι εφιαλτικό και πολεμικό.
Συχνά, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, απογειώνονται ελικόπτερα του τουρκικού στρατού κατοχής, που υπερίπτανται των θέσεων τους καταγράφοντας τα πάντα και δημιουργώντας μια άκρως επικίνδυνη ατμόσφαιρα.
Την κατάσταση επίσης χειροτέρευσε το γελοίο και συνάμα άκρως επικίνδυνο περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή Λεύκα Κύπρου όπου και σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς αφαιρέθηκαν μια ελληνική και μια σημαία της εθνοφρουράς. Γρήγορα ΕΛΔΥΚ-Εθνική Φρουρά μπήκαν σε Επιφυλακή, ενώ δημοσιογράφοι και έντυπα έσπειραν τον πανικό κάνοντας λόγω για καταδρομική επιχείρηση Τούρκων κομάντος.
Όμως αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα ότι πρόκειται για Προβοκάτσια με δράστες δύο ακροδεξιούς που επιδίωκαν να δυναμιτίσουν τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, εκμεταλλευόμενοι την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί και τα φοβικά σύνδρομα των Ελληνοκυπρίων. Παράλληλα, με την κίνηση τους, ήθελαν να εκθέσουν την κυπριακή κυβέρνηση και να την υποχρεώσουν να επανδρώσει ξανά το φυλάκιο.
Στον αντίποδα των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της στείρας εθνοκαπηλείας βρίσκονται τα δικαιώματα των φαντάρων, ο πόθος όλων για ειρήνη και τα όνειρα μας που δε μπορούν να συντριβούν από τους ανταγωνισμούς για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ντόπιων και πολυεθνικών συμφερόντων.
Οι φαντάροι απαιτούν να σταματήσει ο πολεμικός παροξυσμός και να επανέλθει η διάθεση πολιτική λύσης των όποιων διαφορών χωρίς τετελεσμένα και πολεμικές απειλές. Πρέπει τώρα να αποχωρήσουν ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ και βρετανικά στρατεύματα από την Κύπρο και οι δύο λαοί να πορευτούν ανεμπόδιστοι, χωρίς τον έλεγχο των «Μητέρων Πατρίδων», στο δρόμο της Συνύπαρξης.
Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων απευθυνόμαστε στους φαντάρους και τους ενημερώνουμε για τους όρους μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ και τα ψέματα του ΓΕΣ και των αξιωματικών.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Νο1 Κλιμάκια του ΓΕΣ επισκέφτηκαν Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων για να ενημερώσουν όσους έχουν προεπιλεγεί για τα «προνόμια» της ΕΛΔΥΚ, πιέζοντας τους να υπογράψουν ότι αποδέχονται τη μετακίνηση στην Κύπρο, λέγοντας ψέματα ότι «η μετάθεση στην Κύπρο είναι καταρχήν εθελοντική, αλλά αν δε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός η Μετάθεση γίνεται Υποχρεωτικά».
Βεβαίως δεν υπάρχει κανένας νόμος και διαταγή που να προβλέπει κάτι τέτοιο.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Νο2 Όταν συνάδελφοι γνωστοποίησαν στους ψευδόμενους αξιωματικούς και διοικητές την ανυπαρξία σχετικού νόμου και διαταγής που να τους υποχρεώνει να δεχτούν μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, αυτοί συνέχισαν να χρησιμοποιούν ποταπές μεθόδους, ενημερώνοντας τους εμπιστευτικά, λέγοντας ξανά ψέματα, ότι «ψηφίστηκε νόμος πρόσφατα που προβλέπει υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο».
Ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς τους ότι σύμφωνα με απόρρητη διαταγή, οι προϋποθέσεις μετάθεσης στην ΕΛΔΥΚ είναι οι εξής:
* Ο Φαντάρος πρέπει να είναι έως 25 ετών.
* Να μην κατάγεται από την παραμεθόριο.
* Να μην είναι παιδί χωρισμένων παιδιών και προστάτης οικογένειας. Και άλλα κοινωνικά κριτήρια.
* Η Σωματική του Ικανότητα να είναι Ι1-Ι2.
Οι υποσχέσεις για τα διάφορα προνόμια που θα απολαύσουν στην Κύπρο είναι φουσκωμένα και εν πολλοίς έχουν καταργηθεί. Η κυβέρνηση περιέκοψε το μισθό του ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥ (30%), μείωσε τα δωρεάν εισιτήρια, με αποτέλεσμα ο στρατιώτης που στέλνεται να υπηρετήσει εκτός ελληνικής επικράτειας να καλείται να πληρώσει το πανάκριβο κόστος της εκτός συνόρων μετακίνησης του, όταν κάνει χρήση της αδείας του. Να συνυπολογίσουμε ότι η ΕΛΔΥΚ βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, οι ασκήσεις είναι συνεχείς, υπάρχει διαρκώς Επιφυλακή και κλίμα Πολεμικής Ετοιμότητας. Οι φαντάροι τιμωρούνται ξανά και ξανά με αλλεπάλληλες πειθαρχικές ποινές, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να υπηρετούν περισσότερο!
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός όρκος που υποχρεώθηκαν να δώσουν οι συνάδελφοι όριζε ότι οφείλουν να φυλάνε την Άμυνας της χώρας, το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ούτε να βγαίνουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ούτε να κυνηγάνε μετανάστες, ούτε να κάνουν αστυνόμευση των συνόρων απέναντι σε εγκληματίες λαθρεμπόρους. Αυτό είναι καθήκον των Διωκτικών Αρχών.
Οι συνάδελφοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ αποτέλεσαν όργανα ξένης πολιτικής επικυριαρχίας, παραβίασαν βάρβαρα την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν παράνομα υπέρμετρες δυνάμεις καταστρατηγώντας κάθε συμφωνία (40.000 Τουρκικός στρατός κατοχής, παράνομο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και ελληνικές βάσεις). Δε θα γίνουμε Αναλώσιμοι για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν στην αναφορά και να ζητήσουν ακρόαση από το διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης. Αν δεν δικαιωθούν, να ζητήσουν ακρόαση απ' τα ανώτερα κλιμάκια και από το ΓΕΣ.
Επίσης οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Δύναμη μας η Δημοσίευση των αυθαιρεσιών και των παρανομιών.
Καλούμε ΓΕΣ και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δημοσιεύσουν το νόμο και τη διαταγή που επικαλούνται. Ας μην ψάχνουν: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΛΑ ΚΥΡΙΟΙ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΓΥΙΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΛΔΥΚ. ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ? 3 ΔΩΡΕΑΝ ΕΣΙΤΗΡΙΑ,ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΙΩΝΕΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΤΕ. ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την συμπεριφορά του ο αρθρογράφος δεν διαμαρτύρεται κατά της θητείας στην Κύπρο αλλά γενικότερα του θεσμού της θητείας...αλλίως δεν θα αναφερόταν ώς εκτός Ελλαδικού χώρου. Έτσι δημιουργούται προβοκάτσια. Η Κύπρος είναι προέκταση της μητέρας Ελλάδος και όχι ξεχωριστό κομμάτι.Εμείς οι ελληνοκύπριοι έτσι μάθαμε από τους πατεράδες μας και είναι τιμή μας να υπηρετούμε με αδέλφια μας από την μητέρα Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο μα πόσο κιλά ηλίθιοι και προδότες είστε, αριστεράκια του κώλου.
    Αλλά μια ζωή αυτό κάνατε.Προδότες του έθνους-ξεχνάμε τα χαΐρια σας στον εμφύλιο, ή και ποιο παλιά με τα αδέλφια σας τους "Μακεδόνες"
    Η διαχρονική 5η φάλαγγα του Ελληνισμού βρίσκει άξια ανταπόκριση στο πρόσωπο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή