Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μάχη Κούρδων PKK & ισλαμιστών, σύνορα Τουρκίας-Συρίας!

Άκρως ανησυχητική είναι η εξέλιξη με τη σύγκρουση που σημειώθηκε ανάμεσα σε ισλαμιστές αντάρτες και Κούρδους του PKK κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας! Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θάνατος τεσσάρων μαχητών, άγνωστο από ποια πλευρά και η απαγωγή δεκάδων!
Επιτιθέμενη φέρεται να είναι η πλευρά του PKK που επιτέθηκε σε μπλόκο που είχαν στήσει στην περιοχή οι ισλαμιστές αντάρτες της διαβόητης για τη δράση της στον συριακό εμφύλιο Jabhat al-Nusra.


Η ενέργεια αυτή δείχνει να στρέφεται εναντίον της προσπάθειας των ισλαμιστών να εμπλακούν στις κουρδικές περιοχές που απολαμβάνουν της αυτονομίας που παραχώρησε επί της ουσίας ο Άσαντ, διατάσσοντας τα στρατεύματά του να αποχωρήσουν από τις κουρδικές περιοχές της Συρίας.
Επίσης, θέτει σε δοκιμασία την ανακωχή που είχε υπογραφεί ανάμεσα στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό των αντικαθεστωτικών και τους Κούρδους της Συρίας. Αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες αφού οι μέχρι στιγμής διαθέσιμες δεν διευκρινίζουν την κατάσταση, η οποία δείχνει να εκτρέπεται επικίνδυνα, ανακατεύοντας την τράπουλα στην περιοχή…
Ένα ερώτημα που θα θέταμε είναι το πόσο επηρεάζονται οι μαχητές του PKK από τη Μόσχα, ώστε να το εντάξουμε στις ευρύτερες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο θέμα της Συρίας και τη δυσκολία συνεννόησης ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αφού οι Κούρδοι φαίνονται να στηρίζουν το καθεστώς Άσαντ…   ΠΗΓΗ DEFENCE-POINT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου