Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

96 ΕΑΡΜΕΘ Χίο: χωμένοι 30 μέρες χωρίς έξοδο για να βγουν οι αποσπάσεις στα ΚΑΑΥ!

Είμαστε φαντάροι από την 96 ΕΑΡΜΕΘ στην Χίο. Παραδοσιακά πρόκειται για μια μονάδα εξαιρετικά χαμηλής επάνδρωσης κάτι το οποίο κάνει την θητεία μια εξαιρετικά απάλευτη διαδικασία. Ο μέσος όρος εμπλοκής είναι οι 30 μέρες ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συναδέλφου που έμεινε μέσα για 45 συνεχόμενες μέρες. Οι ''παλιοί'' προσπαθώντας να διασκεδάσουν την ψυχολογική μας κατάπτωση μας λέγανε ότι το ρεκόρ της μονάδας είναι 80 μέρες. Κάτι που στα άλλα στρατόπεδα θα ήταν φιδεμπόριο του στρατού σε εμάς αποκτά υπόσταση και δεν φαντάζει κάτι τόσο μακρυνό.
Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ώρες σκοπιά και πρωινή απασχόληση στο συνεργείο των αρμάτων όπου αναλαμβάνουμε την συντήρηση και την επιδιόρθωση των οχημάτων. Η λειψανδρία μας έχει φτάσει στο σημείο λίγα άτομα να διεκπεραιώνουν καθήκοντα πολλών κάτι το οποίο μας αφήνει ελάχιστη ώρα για ανάπαυση. Το προκλητικό είναι ότι δύο φορές μας βάλανε να συμπληρώσουμε ερωτηματολόγια για τις συνθήκες διαβίωσης μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χωρίς να αλλάξει ουσιαστικά τίποτα. Το τραγελαφικό είναι ότι όλα τα ανώτατα στελέχη μας αντιμετωπίζουν σαν μια φυσιολογική μονάδα του Πεζικού του την πάει 1-1. Δεν γίνεται όταν κάνεις τον απλήρωτο μηχανικό στο συνεργείο το πρωί, ενδιάμεσα στην ημέρα κάνεις και 6 ώρες σκοπιά όρθιος με πλήρης εξάρτηση συν τις λοιπές δουλειές να μην φτάνεις στα σωματικά σου όρια.

Παρόλα αυτά όταν είναι να επισπευτεί ένας γαλονάς το στρατόπεδο γινόμαστε δούλοι που κάνουμε εντατικότατα την οποιαδήποτε αγγαρεία για να μην δει ο Χ,Ψ ενδεχομένως κάτι που θα τον δυσαρεστούσε. Είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο να κάνεις τέτοιες ανούσιες δουλειές π.χ. να σκουπίζεις εμμονικά το τσιμέντο την ίδια ώρα που κουτουλάς από την έλλειψη ύπνου.

Δίνεται ουσία στο φαίνεσθε και όχι στο είναι και σε αυτό έχει βαρύτατες ευθύνες η ηγεσία του στρατού. Η οποία ηγεσία στις μεγάλες περυσινές φωτιές της Χίου που καταστρέψανε το νησί όχι μόνο αδιαφόρησε αλλά έκανε διάφορες χυδαιότητες. Μετά τις μεγάλες φωτιές στο Αργόλιθο που μπήκε η φωτιά μέσα στο στρατόπεδο που ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι(!), το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η επιθεώρηση. Την τραγική στιγμή για το νησί αυτό που τους ένοιαζε ήταν να μην έχει στάχτη το στρατόπεδο αδιαφορώντας πλήρως για οτιδήποτε άλλο.

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε ότι για τις δυσβάσταχτες μας συνθήκες και την εμπλοκή που τρώμε οφείλονται οι αποσπάσεις σε λέσχες ΚΑΑΥ που οι φαντάροι κάνουν τα απλήρωτα γκαρσόνια, αποσπάσεις για καθαρισμούς σε αμμουδιές κτλ και τα αρκετά ''βύσματα'' που εκμεταλλευόμενα τις γνωριμίες τους σε εκκλησία-πολιτικούς-στρατιωτικούς δεν περνάνε καν την πόρτα του στρατοπέδου.

Για τους δύσπιστους που θα μας πουν ότι η 9μηνη θητεία φταίει για την υποστελέχωση και θα προτείνουν αύξηση της θητείας έχουμε να αναφέρουμε το ακόλουθο σκηνικό όταν βγήκαν οι μεταθέσεις. Ο ανακοινωτής άλλαξε 3 φορές την λίστα των μεταθέσεων. Ερχότανε με το χαρτί στο χέρι και τελευταία στιγμή πέφτανε τηλέφωνα  για προσθήκες/αφαιρέσεις και ξαναπήγαινε μέσα στο διοικητήριο και επέστρεφε με καινούργιο χαρτί. Με τα πολλά και όταν ικανοποιήθηκαν όλοι οι διαπλεκόμενοι μας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Στα παράπονα μας ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση μας απαντούσαν ότι φταίτε εσείς που βάζετε βύσμα όταν έρχεται δυσμενή μετάθεση.

Όχι δεν φταίμε εμείς!

Εμείς είμαστε αυτοί που αρνηθήκαμε να επιλέξουμε τον ατομικό δρόμο του βύσματος και της υποταγής. Που δεν σκεφτήκαμε ούτε μια στιγμή να ξεφτιλιστούμε πηγαίνοντας στους διαπλεκόμενους ζητιανεύοντας μια ευνοϊκότερη λύση.

Είμαστε η γενιά της κρίσης που μπορεί να μην έχουμε τίποτα αλλά έχουμε την αξιοπρέπεια μας και μια βαθιά συναίσθηση αλληλεγγύης. Που μπορεί να κατανοούμε τα προσωπικά αδιέξοδα του καθένα που τον κάνουν να βάζει βύσμα αλλά που δεν κατανοούμε και οργιζόμαστε με ένα ολοκληρωτικό κράτος και σύστημα που για να συνεχίσει την παρασιτική του ύπαρξη έχει δημιουργήσει αμέτρητους μηχανισμούς που μας καταδυναστεύουν.

 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogpost.com

1 σχόλιο:

  1. loipon paidia koitaxte eimai fantaros sthn 96 earmeth ola auta gia mena einai psemata gt mporei n mhn exoume polla atoma ma kai stis uphresies mas ,mas vohthane kai e3odous pernoume g arketes wres kai polla alla akoma extra 1on pernoume paara polles adeies ta stelexh mas einai e3airetika opws kai genika oloi oi anwteroi mas.pisteuw pws auta pou lete den isxuoun gia emas pou eimaste ekei toulaxiston ..einai mia monada pou an kai parame8wrio ths a3izoun polla sugxarhthria gia oti exei kanei kai makari oi upoloipes na kanan estw ta misa apo auta..oso gia tis adeies twn xristouggenwn kaneis den mas tis kovei antithetws mas dinoun kai meres parapanw.kai opoios exei antitheth gnwmh as epikoinwnhsei mazi mou pou eimai enas aplos opliths.xrhstos mariolhs legomai

    ΑπάντησηΔιαγραφή