Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μη επανδρωμένο ιαπωνικό υποβρύχιο …χάθηκε

Την απώλεια κατά τη διάρκεια του 2013 ενός μη επανδρωμένου, τηλεχειριζόμενου υποβρύχιου κατά τη διάρκεια ερευνητικής αποστολής αλλά και την αποτυχία των διαρκείας εννέα ημερών ερευνών για τον εντοπισμό του ανακοίνωσε προ ημερών το Ναυτικό της Ιαπωνίας.


Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας της Ιαπωνίας το αξίας 5 εκατ. δολαρίων μη επανδρωμένο υποβρύχιο κατά τον Νοέμβριο του 2013 χρησιμοποιήθηκε σε ερευνητική αποστολή στο στενό Tsugaru μεταξύ της κύριας νήσου Honshu και της Hokkaido.
Η αποστολή περιελάμβανε τη χαρτογράφηση του βυθού αλλά και την καταγραφή των θαλασσίων ρευμάτων και θερμοκρασιών. Το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα ήταν μήκους τριών μέτρων, πλάτους δύο μέτρων και βάρους πέντε τόνων και η επαφή μαζί του απωλέσθηκε όταν κόπηκε το συρματόσχοινο ρυμούλκησης του από πλοίο επιφανείας.
Παρά το γεγονός ότι επί εννέα ημέρες διεξήχθησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αυτές απέβησαν άκαρπες. Τέλος, σε μία παράλληλη εξέλιξη το υπουργείο Άμυνας συγκρότησε επιτροπή για τη διερεύνηση των συνθηκών απώλειας του μη επανδρωμένου υποβρυχίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου