Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 28/12 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Στις 28/12/14, ημέρα που τα καταστήματα θα ήταν ανοιχτά με μια νέα αυθαίρετη τροπολογία της κυβέρνησης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (Σ.Υ.Β.Χ.Α.) κήρυξε απεργία στον κλάδο με απεργιακές συγκεντρώσεις στα καταστήματα Παπασωτηρίου και Ιανός, για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, την οποία στήριξε το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια.
Η εργοδοσία του Ιανού, γνωστή για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την τρομοκρατία που επιβάλλει, όπως η χρήση καταγραφικών (scanners) ατομικής απόδοσης στο λαιμό των εργαζομένων και η υπαγόρευση σύνταξης μίας επιστολής ωδής για την εργοδοσία την οποία οι -σχεδόν- μισοί που δεν την υπέγραψαν είτε απολύθηκαν είτε εξωθήθηκαν σε «παραίτηση»… 
Την Κυριακή 28/12, έγινε γνωστή και ως εντολέας της βίαιης καταστολής των απεργών και των αλληλέγγυων που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα. Αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να δημιουργήσει επεισόδια εκτός του καταστήματος για να ενοχοποιηθούν οι απεργοί, στη συνέχεια κάλεσε τα σώματα καταστολής που επιτέθηκαν απρόκλητα και με βιαιότητα στους απεργούς και τους αλληλέγγυους και προχώρησαν σε 4 συλλήψεις (οι 2 εκ των συλληφθέντων ήταν περαστικοί)…
Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως, αμέσως μετά, όπου παρόντα ήταν μέλη του ΣΥΒΧΑ για να καταθέσουν μήνυση εναντίον της εργοδοσίας του Ιανού, δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους. Ενώ οι τελευταίοι υποχωρούσαν, οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν να τους χτυπούν και τρία άτομα, μέλη σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων συνελήφθησαν, μεταξύ αυτών, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Σωματείου των εργαζομένων της Wind, Στέφανος Μάλαμας. Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούσαν τους συλληφθέντες ενώ ήταν ακινητοποιημένοι στο πεζοδρόμιο αλλά και μέσα στο κρατητήριο.
Την επόμενη μέρα οι απεργοί συλληφθέντες πέρασαν από αυτόφωρο, κάτι το οποίο δεν έγινε φυσικά για τα στελέχη του Ιανού, παρά το γεγονός ότι είχε υποβληθεί μήνυση από τον ΣΥΒΧΑ. Το πλήθος κόσμου που συμπαραστεκόταν στους αγωνιστές και η μη εμφάνιση των «μαρτύρων» κατηγορίας (βλ ΜΑΤ), οδήγησαν σε αναβολή της δίκης για τις 9/1/15.
Κράτος και εργοδοσία, σε αγαστή συνεργασία με τους πραιτοριανούς των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, τις φασιστικές συμμορίες εφόδου, με στημένες διώξεις και δίκες αγωνιστών και δολοφονικές επιθέσεις σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται, επιχειρούν να εμπεδώσουν στους εργαζόμενους και στην κοινωνία το εφιαλτικό μέλλον της ανέχειας, της υποταγής και του τρόμου. Όπου δε φτάνει το μακρύ χέρι του εργοδότη, φτάνουν οι στρατιωτικοποιημένες ορδές της ΕΛ.ΑΣ., η κατασκευή υπόπτων και ενόχων, η ασφάλεια και οι αστήρικτες κατηγορίες σε έκτακτες τρομο-δίκες.
Όσες τέτοιες πρακτικές κι αν υιοθετήσουν δεν μας φοβίζουν. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους, συνελεύσεις και συλλογικότητες να βάλουν τέλος στον εργοδοτικό και κρατικό οδοστρωτήρα κατασκευής υποταγμένων και φτωχών εργαζομένων, ανέργων και διωκόμενων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΙΣ 9/1/15, 9.00 Π.Μ., ΚΤ 7 και ΚΤ 2.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των ξυλοδαρμών και της καταστολής
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου