Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Θρίαμβος για τους φαντάρους στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: επιτέλους αισθάνονται άνθρωποι γιατί τους σέβονται και αντιμετωπίζουν οι ίδιοι την καθημερινότητα με Αισιοδοξία και Αξιοπρέπεια

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να απολαύσεις.
Ίσως το σημαντικότερο είναι να έχεις πίστη σε ιδανικά και αξίες, να μάχεσαι για αυτά, να παλεύεις μαζί με τους ανθρώπους που σε δένουν κοινές ανάγκες και δικαιώματα, πρωταγωνιστώντας στην αντίσταση στα κακώς κείμενα και την αυθαιρεσία, στην αμφισβήτηση του «Παραλόγου τη θητεία», για να απολαύσεις στην συνέχεια την όποια κοινή επιτυχία και δικαίωση.
Ναι τότε, αισθάνεσαι Υπερήφανος και Αξιοπρεπής.
Αισθάνεσαι Άνθρωπος…
Αισθάνεσαι ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, μέσα και έξω από τον Στρατό.
Όλοι μας φοβόμαστε…
Σημασία όμως έχει να ξεπερνάμε τους φόβους μας και να αναζητούμε αγωνιστικά λύσεις που πηγάζουν από την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή!
Οι συνάδελφοι  στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο το έζησαν αυτό.
Και ταυτόχρονα απέδειξαν στον εαυτό τους και σε όλους, το πώς μπορεί να γίνει αυτό. 
Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της αγωνιστικής τους στάσης.
Όταν η οργή και η αγανάκτηση τους, το «δεν πάει άλλο» επικοινώνησε με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, εκφράστηκε στην επιστολή καταγγελίας, που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της διοίκησης και του Επιτελείου του ΑΓΕΣ Τελλίδη. 
Αξίζει όμως να δούμε αναλυτικά τι ίσχυε μέχρι πρόσφατα και τι άλλαξε μετά τη δημοσίευση της επιστολής καταγγελίας των συνάδελφων.
Γράφαμε στην αρχική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
«Πήζουν οι Φαντάροι για να Λουφάρουν οι ΕΠ.ΟΠ.
Μια εντελώς άδικη και παράλογη κατάσταση βιώνουν οι φαντάροι που υπηρετούν στο 424 Σ.Ν. Θεσσαλονίκης καθώς η εμπλοκή της είναι ατελείωτη, οι υπηρεσίες τους διαρκώς αυξανόμενες υπηρεσίες αφού αναλαμβάνουν αυτοί που αμείβονται μηνιαίως με 8,7 ευρώ να καλύψουν τις εργασίες που όφειλαν να κάνουν οι Επαγγελματίες Οπλίτες. Μέχρι τώρα, οι στρατιώτες που δούλευαν σε διάφορα πόστα απαλλάσσονταν από την εκτέλεση άλλων υπηρεσιών (κωλυόμενοι δίνονται όσοι π.χ. εργάζονται στα εστιατόρια και λόγω πολλών ωρών εργασίας δε δίνουν σκοπιές), κάτι που σταδιακά καταργήθηκε και τώρα επιβαρύνονται και αυτοί με επιπλέον υπηρεσίες. Οι ώρες εργασίας είναι ατελείωτες. Οι ώρες εργασίας φτάνουν τις 18-20 ώρες για να περισσέψουν μόλις 2-4 ώρες ύπνου και αυτές όχι ενιαία. Οι τυχεροί εξοδούχοι θα βγουν στις 20.00-21.00 , θα πάρουν διανυκτέρευση, ουσιαστικά για να πάνε να κάνουν ένα μπάνιο και να κοιμηθούν!Οι φαντάροι παίρνουν έξοδο μετά από 6-7 μέρες συνεχούς υπηρεσίας, χωρίς υπηρεσιακά αφού αυτά κόπηκαν εντελώς παράνομα για ενάμισι μήνα, ενώ κανείς δεν τολμούσε να παραπονεθεί στον συνεχώς τσιτωμένο Αρχιλοχία! Το θέμα είναι ότι οι στρατιώτες καλύπτουν θέσεις εργασίας και καθήκοντα του πολιτικού προσωπικού και των Επαγγελματιών Οπλιτών (εισιτήρια-εξιτήρια-ΚΕΠΥΧ, τραπεζοκόμοι κλπ) που τελικά δεν προσφέρουν ούτε στα πόστα ούτε στα καθήκοντα φρούρησης. Η ένταση των υπηρεσιών συμπληρώνεται από τις αδικίες που γίνονται στον τρόπο με τον οποίο βγαίνουν οι υπηρεσίες  -πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν την «αυλή του Αρχιλοχία»-, από την παράνοια να μην δίνονται φοιτητικές άδειες σε συναδέλφους που απαιτείται να συμμετάσχουν σε εξετάσεις και το απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις κλίμα τρομοκρατίας: όποιος φαντάρος παραπονεθεί στοχοποιείται και χώνεται ακόμη περισσότερο».
Τι ισχύει πλέον σήμερα:
Καταρχήν όλοι οι φαντάροι που εργάζονται στα πόστα δεν δίνουν άλλες υπηρεσίες. Η έννοια του κωλυόμενου επανήλθε, γίνεται σεβαστή η προσφορά τους και δεν επιβαρύνονται με επιπλέον υπηρεσίες-αγγαρείες-σκοπιές.
Δεύτερον, οι Λοχίες ΕΠ.ΟΠ. επιτέλους χρεώθηκαν κάποιες υπηρεσίες. Η συμβολή τους στην εκτέλεση των καθηκόντων φρούρησης της μονάδας τις επιμερίζει σε περισσότερους, βάζοντας ένα τέλος  στην κατάφωρη αδικία και επιβάρυνση των ήδη πολύ κουρασμένων στρατιωτών.
Τρίτον, η διοίκηση του 424 Σ.Ν. αντιλαμβανόμενη τα αποτελέσματα της εξάντλησης των φαντάρων και στέλνοντας μήνυμα ότι η κατάσταση έχει αλλάξει, αποφάσισε να χαλαρώσει τους ρυθμούς. Ένα μέτρο που προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση, καταρχήν ηθική, ήταν η παροχή ενός άτυπου ρεπό σε όσους μετά από εργασία σε πόστο πάρουν διανυκτέρευση. Οι συνάδελφοι θα μπορούν να επιστρέψουν στη μονάδα το επόμενο μεσημέρι, αντί για πρωί πρωί.
Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι η συμπεριφορά όλων έχει αλλάξει προς το καλύτερο και το κλίμα στη μονάδα είναι εντελώς διαφορετικό.
Οι συνάδελφοι στο 424 Σ.Ν. αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
Η αγωνιστική τους στάση αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για τους υπόλοιπους συναδέλφους, αλλά για το σύνολο της νεολαίας.
Καλή συνέχεια συνάδελφοι.    
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου