Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο φορολογικό big brother και έλεγχοι Μακαρθικής έμπνευσης σε βάθος 10ετίας

Φορολογικό big brother απίστευτης έμπνευσης και έκτασης στήνεται από τους μηχανισμούς του υπ. Οικονομικών σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας.
Το ΥΠ.ΟΙΚ έχει ζητήσει από τον Ιούλιο όλες τις κινήσεις λογαριασμών των ιδιωτών καταθετών από το 2003 προκειμένου με διασταυρώσεις στοιχείων και κινήσεων να εξαπολύσει ένα Μακαρθικής έμπνευσης φοροκυνηγητό αμέσως μετά τις εκλογές.
Δεν πρόκειται για έλεγχο των μεγάλων καρχαριών, ούτε των φιλοξενούμενων της λίστας Λαγκάρντ, ούτε όσων θησαύρισαν με τις μίζες της Ζήμενς στους Ολυμπιακούς του 2004, ούτε για τα Βατοπέδια, ούτε με όσους θησαύρισαν από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτές οι λίστες θα παραμείνουν ερμητικά σφραγισμένες όπως αποδείχτηκε και τους τελευταίους μήνες της «αριστερής» διακυβέρνησης.

Πρόκειται για εκατομμύρια μικροκαταθετών, μικροαπασχολούμενων, καταστραμμένων σήμερα ενδεχομένως και άνεργων που θα κληθούν να εξηγήσουν για κινήσεις μικροποσών την προηγούμενη δεκαετία.

Σημειώνουμε ότι η ζήτηση των στοιχείων απαγορεύεται από τη νομοθεσία επειδή αυτά συνιστούν προσωπικά δεδομένα και αντίστοιχη πρακτική επιβάλλει εισαγγελική διαταγή.

Πως γίνεται ο έλεγχος.

Ελέγχονται όλες οι κινήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Για κάθε έτος αθροίζονται τα ποσά που αποτελούν κατάθεση του ελεγχόμενου στους λογ/μούς τα οποία δεν έχουν προέλθει από αναλήψεις των αντίστοιχων ποσών από άλλους λογ/μούς του ιδίου. Εάν τα ποσά των καταθέσεων είναι μεγαλύτερα των εισοδημάτων που έχουν δηλωθεί ξεκινάει η διαδικασία ελέγχου.

Δηλαδή, κάθε κατάθεση τρίτου, φίλου, συγγενή, του παππού ή της γιαγιάς, κάποιο μικροδάνειο ενδεχομένως, μπαίνουν στο στόχαστρο ως μη φορολογημένα και ετεροχρονισμένα θα απαιτηθεί η απόδοση του αναλογούντα φόρου μαζί με βαριά πρόστιμα. 

Εργαλείο στα χέρια του ελεγκτικού μηχανισμού το Μητρώο τήρησης Τραπεζικών Λογ/μών, σχέδιο του κ. Χ. Θεοχάρη που υπογράφτηκε το 2004 επι υπουργίας Στουρνάρα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι προφανές ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για τη μεταφορά από τους μεγαλοκαταθέτες σε λογ/μούς του εξωτερικού. Τώρα που το χρήμα, νόμιμο ή παράνομο, κατά κανόνα αφορολόγητο βρίσκεται σε ξένες τράπεζες, ήρθε η ώρα να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογ/μοί. Των μικροκαταθετών βεβαίως. Οι άλλοι βρίσκονται ασφαλείς στο απυρόβλητο.

Οι τράπεζες έχουν αρχίσει και παραδίδουν τα στοιχεία εκατομμυρίων λογ/μων παρα ταύτα, αφού οι τραπεζίτες περιμένουν εναγωνίες τις ανακεφαλαιώσεις για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη και με πολλές εκτιμήσεις δεδομένη εξαγορά τους από ξένες τράπεζες και αφού η κυβέρνηση τους διαβεβαίωσε ότι, όταν προκύπτουν στοιχεία θα ζητείται ετεροχρονισμένα η εισαγγελική διαταγή προκειμένου να ανακοινώνεται στους καταθέτες η πρόσκληση στην εφορία.

Πληροφορίες από το ΥΠ.ΟΙΚ λένε ότι αυτές οι διασταυρώσεις και ο σχεδιασμός στα πρότυπα του αμερικάνικου φορολογικού IRS είχαν ξεκινήσει με εισήγηση του Υπ.Οικ. Γ. Βαρουφάκη.

Ο στόχος είναι διττός: Από τη μία επιχειρείται να αυξηθούν τα έσοδα με την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων μικροφορολογούμενων προκειμένου να εξασφαλιστούν οι πόροι για την πληρωμή των τοκοχρεωλυσίων στους «εταίρους» και η συνέχιση του προγράμματος «στήριξης» και από την άλλη να επιβληθεί μια απίστευτης έκτασης τρομοκαταιγίδα που θα επιβάλλει στο συλλογικό υποσυνείδητο την αίσθηση του παραβάτη/φοροφυγά ακινητοποιώντας την αντίδραση και την εναντίωση στους σχεδιασμούς της πιο άγριας λιτότητας που έρχεται.

Εδώ να μην μας διαφεύγει το γεγονός της άρσης των πλειστηριασμών απο 1ης Οκτωβρίου και των κατασχέσεων για χρέη στην εφορία, ως και η κατάργηση αυτού του ακατάσχετου όριου των 1500€.

Στα ίδια πλαίσια κινείται η προώθηση άμεσα του «περιουσιολόγιου» που υποχρεώνει τη δήλωση κινητών στοιχείων και χρηματικών αποθεμάτων που φυλάσσονται στα σπίτια. Οι δηλώσεις του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη περί «υποχρέωσης» επιστροφής στις τράπεζες των ποσών που έχουν αναληφθεί και φυλάσσονται στα σπίτια, όπως και οι συνακόλουθες απειλές περί κατασχέσεων κ.λ.π., εντάσσονται στους ίδιους σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να ξετινάξει τον ελληνικό λαό προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών. Με βεβαιότητα αυτή η κυβέρνηση θα έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένο και ασφαλές εντός κι εκτός, γεγονός που επιτρέπει στους μηχανισμούς του ΥΠ.ΟΙΚ να τρέχουν το σχέδιο «Φορο – Μακάρθι» ακόμα και μέσα στην προεκλογική περίοδο για να κερδίσουν χρόνο.

Τι θα πετύχει η «νέα» κυβέρνηση;

Κατά την εκτίμηση κύκλων που μας εμπιστεύτηκαν τις πληροφορίες ο σχεδιασμός αυτός μπορεί να τροκοκρατήσει χιλιάδες νοικοκυριά και μικροκαταθέτες αλλά με βεβαιότητα τελικά θα τους εξαναγκάσει να απόσχουν από κάθε τραπεζική συναλλαγή τώρα και το μέλλον. Η συγκατάθεση των συστημικών τραπεζών στη παροχή στοιχείων τις καθιστά απόλυτα αφερέγγυες στη συλλογική συνείδηση. Ενδεχομένως οι σχεδιασμοί να περιλαμβάνουν και αυτό το στρατηγικό στόχο προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξαγορά τους με τους καλύτερους όρους από τις τράπεζες των δανειστών.

Οπωσδήποτε σε μια χώρα που βρίσκεται σε κατοχή επίσημα και με τους σχεδιασμούς όπως εξελίσσονται, απότοκο θα είναι η ανάπτυξη μια απίστευτης έκτασης και έντασης μαύρης αγοράς τους επόμενους μήνες. Ενδεχομένως μαζί με την αναπόφευκτη λαϊκή στάση πληρωμών, όπως αναμένεται, θα συντομεύσουν την αποτυχία όλων των υποτιθέμενων «προγραμμάτων διάσωσης» και την συνεπακόλουθη χρεοκοπία, με όποιο επιθετικό προσδιορισμό θέλει κανείς να την προσδιορίσει, τους πρώτους μήνες του 2016.

Μοναδικοί κερδισμένοι οι «εταίροι-δανειστές» που τρέχουν να αρπάξουν ότι έχει απομείνει ακόμη με την αμέριστη βοήθεια του εκλεκτού τους κ. Τσίπρα, των συνεργατών του και των συνδαιτημόνων του της παλαιάς μνημονιακής φρουράς. Να μην ξεχνάμε και τους εγχώριους καρχαρίες τα συμφέροντα των οποίων διόλου δεν αμελεί η κυβέρνηση της «πρώτη φοράς αριστεράς» και της τελευταίας σωτηρίου αυταπάτης.


Π. ΕΞΑΡΧΟΣ
http://www.inred.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου