Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΔΙΩΚΟΥΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Δίωξη σε στέλεχος ναυτεργατικού σωματείου για συνδικαλιστική δράση
Ανεβαίνουν οι τόνοι από την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΝΕΝ) μετά από δίωξη εναντίον του γενικού της γραμματέαΝίκου Κροκίδη, αλλά και σε βάρος του τοπικού αντιπροσώπου της ΠΝΟ στην Πάτρα.
Το ναυτεργατικό σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε μια πρωτοφανή και αντιδημοκρατική ενέργεια προέβη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών/Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου ποινικοποιώντας την νόμιμη συνδικαλιστική δράση της ΠΕΝΕΝ και με τον τρόπο αυτό θέτει ευθέως σε αμφισβήτηση τα δημοκρατικά δικαιώματα όπως είναι αυτό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της απρόσκοπτης συνδικαλιστικής δράσης!!

Αφορμή για την δίωξη και την κλήση σε απολογία του Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Νίκου Κροκίδη αποτέλεσε η απεργία που είχε κηρύξει η ΠΝΟ στις 6-7/5/2016 και ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ επικεφαλής κλιμακίου της Ένωσης μετέβη από την Πάτρα στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου με σκοπό να συμβάλει στην επιτυχία αλλά και στην περιφρούρηση της απεργίας.

Η Λιμενική αρχή στηριζόμενη σε πληροφόρηση των τοπικών πλοιοκτητών αυθαίρετα και με τρόπο ξένο με την ιδιότητα και τον ρόλο της αποφάνθηκε ότι δήθεν οι Ναυτεργάτες δεν απεργούσαν και ότι ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ παραβίασε το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα περί παρακώλυσης συγκοινωνίας!!!

Η δίωξη αυτή, όπως και άλλες σε βάρος στελεχών της ΠΕΝΕΝ αλλά και δεκάδων Ναυτεργατών τα τελευταία χρόνια, είναι ενταγμένη στα πλαίσια της τρομοκράτησης που οργανώνει η κυβέρνηση και το εφοπλιστικό κεφάλαιο για να υποτάξει την αγωνιστική θέληση των αγωνιζόμενων Ναυτεργατών και να νομιμοποιήσει την ασυδοσία και την αυθαιρεσία τους που οργιάζει στον χώρο της Ναυτιλίας».

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ΠΕΝΕΝ, που αποτυπώνει και το σκεπτικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου