Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Υποβρύχια αγορά του αιώνα 37 δις δολαρίων! Οι Γάλλοι πούλησαν 12 υποβρύχια στην Αυστραλία

“Υποβρύχια αγορά του αιώνα” μεταξύ Αυστραλίας και Γαλλίας. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian, επισκέφθηκε την Αυστραλία για την υπογραφή συμφωνίας ναυπήγησης 12 πυρηνοκίνητων “αόρατων” υποβρυχίων Barracuda.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η γαλλική DNCS θα δημιουργήσει ναυπηγική μονάδα υποκατάστημα στην Αυστραλία για να ναυπηγήσει τα 12 υποβρύχια.

Το συνολικό κόστος του υποβρυχίου στόλου, η οποία περιλαμβάνει χωριστές συμφωνίες με εργολάβους από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία εργολάβους,θα είναι 37 δις δολάρια.
Οι υπουργοί Αυστραλίας και Γαλλίας δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές πληροφοριών ,όπως συνέβη με τα υποβρύχια Scorpene που η Γαλλία φτιάχνει για την Ινδία.
Τρεις εταιρείες, η γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems,η DCNS της Γαλλίας και η Mitsubishi Heavy Industries της Ιαπωνίας είχαν καταθέσει προσφορές, με τους Γάλλους να κερδίζουν .
Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Marise Payne είπε ότι το συμβόλαιο αυτό είναι το “μεγαλύτερο πρόγραμμα αμυντικών προμηθειών στην ιστορία της Αυστραλίας».
Ο υπουργός της Αυστραλίας δήλωσε επίσης ότι 2.800 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν ενώ Γάλλοι αξιωματούχοι αναμένουν 3.000 με 4.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.
http://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου