Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Wikileaks- Νέα έγγραφα: Η NSA με την BND παρακολουθούσαν χιλιάδες Γερμανούς πολίτες


Η ιστοσελίδα Wikileaks δημοσιεύει έγγραφα 90 gigabytes που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας (BND) και τη συνεργασία της με τον Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ.
Τα 2420 έγγραφα προέρχονται από διάφορες υπηρεσίες της γερμανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της BND και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος- Bundesamt für Verfassungsschutz (BFV) και υποβλήθηκαν για έρευνα πέρυσι, σε απάντηση στις ερωτήσεις που ετέθησαν από την επιτροπή διερεύνησης του μεγάλου αυτού σκανδάλου.
Τα έγγραφα αναφέρονται σε παρακολουθήσεις χιλιάδων Γερμανών πολιτών καθώς και αυτής της ίδιας της Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.
Περιλαμβάνονται διοικητικά έγγραφα, αλληλογραφία, συμφωνίες και αντιδράσεις του Τύπου.
Περιλαμβάνουν, επίσης, 125 έγγραφα από την BND, 33 από την BFV και 72 από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Πληροφοριών (BSI).
Η συλλογή προσφέρει μια λεπτομερή εικόνα, όχι μόνο μέσα από τα γραφεία, αλλά και στους μηχανισμούς της έρευνας.
Η γερμανική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση έχει προσπαθήσει- ανεπιτυχώς μέχρι σήμερα- να αποκτήσει πρόσβαση στην πλήρη κατάλογο των εγγράφων που έχει η BND για το ποιος κατασκοπεύει κατά εντολή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Η BND έχει παρακρατήσει αυτή τη λίστα και δεν παραχωρεί στην έρευνα για λόγους ότι ενδέχεται να κινδυνεύσει η σχέση της με την NSA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου