Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΠΡΟΣ: Συνέλαβαν τον Έφεδρο Ακροδεξιό που καλούσε σε Πραξικόπημα την Εθνική Φρουρά σε ανατροπή του Αναστασιάδη


Στη δημοσιότητα στοιχεία για την ταυτότητα του εμπνευστή της ιστοσελίδας, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο facebook.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Πολίτης», πρόκειται για 26χρονο έφεδρο από την Ξυλοφάγου, ο οποίος μετά τον εντοπισμό του από τιςΑρχές προχώρησε σε διαγραφή της σελίδας.
Ο δημιουργός της σελίδας «Επαναστατικές Δυνάμεις Εθνικής Φρουράς»φέρεται να ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «βλακεία».
Σύμφωνα με τον «Πολίτη», η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για τέτοια αδικήματα.
Μέσω του ρεπορτάζ, η κυβέρνηση φέρεται να έχει εκφράσει την ανησυχία της για αυτά τα φαινόμενα, καθώς τέτοιες περιπτώσεις, ακόμα κι αν έχουν αν κάνουν με κάποιους γραφικούς, θεωρούνται επικίνδυνες.
Την ίδια στιγμή, περίεργες συμπεριφορές καταγράφονται και από μικρή μερίδα αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, καθώς σε τουλάχιστον δύοτάγματα εφέδρων, οι διοικητές φέρονται να έκαναν «μαθήματα» για το πώς δεν πρέπει να λυθεί το Κυπριακό.
Όπως ανέφερε αρμόδια κυβερνητική πηγή στον «Πολίτη», έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να αποφεύγονται «πρωτοβουλίες» οι οποίες ξεφεύγουν από τα καθήκοντα και την αποστολή της Εθνικής Φρουράς.
Εμφατικά σημειώνεται ότι η ενασχόληση στρατιωτικών με την πολιτική, και μάλιστα εντός των στρατοπέδων, απαγορεύεται και τα κρούσματα θα αντιμετωπίζονται αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου