Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΤΡΑΜΠ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-trump-executive-order-isis-defeat-30-days-a7551521.html
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΜΠΔεν πέρασαν καλά καλά 10 ημέρες απ'την ορκωμοσία του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, και ήδη ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα έναν νέο γύρο φασισμού, πολέμου, ρατσισμού και μίσους να εκπορεύεται απ'τα οβάλ γραφεία των Γερακιών της Ουάσινγκτον.
Με πρώτη κίνηση του την ακύρωση του προγράμματος Obama care και την διακηρυγμένη πρόθεσή του να υψώσει τοίχος ρατσισμού στα σύνορα με το Μεξικό σε συνδυασμό με την απαγόρευση εισόδου στη χώρα προσφύγων απ'τη Συρία και κατοίκων 7 χωρών που η νέα κυβέρνηση θεωρεί πώς είναι κοιτίδες τρομοκρατών, με διάταγμα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων απο προοδευτικούς ανθρώπους εντός και εκτός Ηνωμένων πολιτειών, ο Τραμπ έδωσε το στίγμα του.
 Το στίγμα του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας . 'Οπως γράφει και ο Robert Fisk (που κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει πως είναι φίλος της αριστεράς) στον Independent ''Αυτές οι αυτοεκπληρούμενες κινήσεις του Προέδρου, είναι μόνο η αρχή. Αν καταφέρει να κλείσει την είσοδο στους πρόσφυγες, ποιός μπορεί να πεί ότι δεν θα καταφέρει και να τους πετάξει κλοτσηδόν έξω απ'αυτά ή και ακόμα χειρότερα'' Ο πόλεμος θα είναι αμείλικτος πρώτα και κύρια στο εσωτερικό των Ηνωμένων πολιτειών. Ενάντια φυσικά πρώτα και κύρια στις υποτελείς τάξεις των ίδιων των Η.Π.Α. ενάντια στην εργατική τάξη, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Amerιca First σημαίνει πάντα Rich and white America first. Φυσικά ο νέος πρόεδρος, για να νομιμοποιήσει αυτές τις πράξεις του στο εσωτερικό χρειάζεται έναν εχθρό στο εξωτερικό. Έναν ακόμα πόλεμο δηλαδή σε συνέχεια των πολέμων των προκατόχων του. Για αρχή διαλέγει ήδη κατά πώς φαίνεται την ίδια γωνιά του πλανήτη που υποφέρει τα πάνδεινα απο αυτές τις πολιτικές. Την Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με ανταπόκριση του Andrew Bunkombe για τον Independent o νέος πρόεδρος υπέγραψε εντολή για προσκόμιση εντός 30 ημερών σχεδίου επέμβασης και καταπολέμησης του Ισλαμικού κράτους του Ιράκ κ της Συρίας. Η Αμερική δηλαδή επιστρέφει με όλες της τις δυνάμεις στα μέτωπα του Ιράκ και της Συρίας με πρόσχημα την τρομοκρατία που η ίδια εκτρέφει και συντηρεί και επιφυλάσσει νέο κύκλο αίματος και προσφυγιάς στους λαούς που τόσα έχουν υποφέρει απ' τον ιμπεριαλισμό. Έχει σημασία να δούμε πως επιλέγει να το κάνει αυτό τώρα, που φαινομενικά, η κατάσταση στη Συρία μετά και την επέμβαση της Ρωσίας και του Ιράν στο πλευρό του Δικτάτορα Άσσαντ , φαίνεται να εξομαλύνεται. Η ίδια προσχηματική χρήση του όρου τρομοκρατία που επαναλαμβάνεται σε κάθε επέμβαση των Η.Π.Α., της Ε.Ε. και του Ν.Α.Τ.Ο, που χρησιμοποιήθηκε μεθοδολογικά και απ’τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των δικών τους αξιώσεων ιμπεριαλιστικών και κεφαλαιοκρατικών, έρχεται αέναα και αδιάκοπα στο προσκήνιο για την δικαιολόγηση του ίδιου αδυσώπητου ταξικού και υλικού πολέμου που διεξάγεται είτε σε χαμηλή , είτε σε όλη του την ένταση σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Κάπως έτσι οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις ηγεμονεύονται από την παγκόσμια ενότητα του κεφαλαίου και των συστημάτων ασφαλείας του ενάντια στον εσωτερικό εχθρό. Στις ΗΠΑ είναι οι μετανάστες, οι μαύροι και οι προλετάριοι. Στη Συρία είναι οι πρόσφυγες και οι εργάτες που εξαναγκάζονται σε διωγμούς, θανάτους, μαζικούς βομβαρδισμούς και προσφυγιά.
Η νέα εμπλοκή αυτή των Ηνωμένων πολιτειών αν πραγματοποιηθεί , σημαίνει και ένταση των καθηκόντων του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα το αντιπολεμικό κίνημα στην Ελλάδα σήμερα θα πρέπει να απαιτήσει την έξοδο της Ελλάδος απ’τους μηχανισμούς πολέμου του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., την ακύρωση των τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ., την διάλυση του άξονα πολέμου Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου -Ισραήλ , την απόσυρση των φονιάδων της FRONTEX απ’το Αιγαίο και την προστασία όλων των προσφύγων σε αντιδιαστολή με την κατάπτυστη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας με όπλο την αλληλεγγύη και τον ταξικό αγώνα και όχι την φιλανθρωπία των ΜΚΟ. Να παλέψουμε όλοι για κίνημα ταξικό μέσα και έξω απ’το στρατό που θα εναντιώνεται στα επιθετικά σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου και θα μπλοκάρει κάθε εμπλοκή του, παρούσα και μέλλουσα, στο εξωτερικό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου