Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΕΛΒΟ: Για μια ακόμη φορά η Ιδιωτικοποίηση με προνομιακούς όρους παρουσιάζεται ως Λύση Σωτηρίας!

Το παραμύθι των σωτήριων ιδιωτικοποιήσεων επαναλαμβάνεται.
Μια ακόμη βιομηχανία, η ΕΛΒΟ, με εξασφαλισμένα συμβόλαια από τον ελληνικό στρατό και το κράτος, οδεύει προς ιδιωτικοποίηση.
Αξίζει να δούμε πόσο παραπλανητικά παρουσιάζεται η είδηση από έναν επιφανή εκπρόσωπο του στρατιωτικού κατεστημένου:
«Υπάρχει ελπίδα για την ΕΛΒΟ; Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε στη στήλη του στο ΠΑΡΟΝ ο Κωνσταντίνος Φράγκος “ακούγονται καλά νέα για την πώληση της εταιρείας σε μεγαλοκεφαλαιούχο Έλληνα του εξωτερικού, με ικανοποιητική συμμετοχή του Ελληνικού Κράτους.
Η ΕΛΒΟ, “προικοδοτείται” ήδη με:
  • Την ανακατασκευή 70 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης BMP-1 τα οποία θα παραχωρηθούν στην Αίγυπτο. Τα οχήματα αυτά, ρωσικής προέλευσης, ήταν 92, θα καναβαλισθούν τα 22, και τα υπόλοιπα, δαπάναις της Αιγύπτου, θα εκσυγχρονιστούν στην ΕΛΒΟ.
  • Κατασκευές, επισκευές βαγονιών του ΟΣΕ.
  • Την ανακατασκευή τροχαίου υλικού (όπως αρματοφορείς, βενζινοφόρα κλπ.) τα οποία παραχωρούνται ΔΩΡΕΑΝ από USARMY (Αρκεί να ενδιαφερθούν μερικοί για την μεταφορά τους)».

Σημάδι επιτάχυνσης του ξεπουλήματος της ΕΛΒΟ αποτελεί η αντικατάσταση των φυλάκων της εταιρίας στα μουλωχτά, μέσα στη νύχτα δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, από ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι.
Με την ενέργεια αυτή επιδιώκεται να μένουν στο σκοτάδι οι εργαζόμενοι για τα συμφέροντα που γυροφέρνουν την εταιρία, τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό κ.λπ.
Επιχειρείται να ολοκληρωθεί το μεγάλο ξεπούλημα της ΕΛ.ΒΟ., μιας από τις ΔΕΚΟ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμπεριλάβει στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, συνεχίζοντας το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όσων κυβερνήσαν μνημονιακά (ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, τραπεζίτες).
Με όλες αυτές τις ενέργειες μια ακόμη βιομηχανία θα χαριστεί με εξασφαλισμένα συμβόλαια σε έναν ιδιώτη που παρουσιάζεται ως Σωτήρας. Για να ακολουθήσει το παράδειγμα όλων των εμπόρων όπλων, όλων των ιδιωτικών πολεμικών βιομηχανιών που στήθηκαν και αναπτύχθηκαν από τις πολεμικές προμήθειες του Ελληνικού Στρατού,  για να επεκτείνουν αργότερα τη δράση τους διεθνώς.
Βλέπεις, για αυτό χρειάζονται οι εθνικοί κίνδυνοι, για αυτό το κατεστημένο τονίζει την ανάγκη του Αξιόμαχου του Στρατού και απαιτεί νέους εξοπλισμούς.
Κανείς, βεβαίως δεν ξεχνά τη σφοδρότητα που οι κυβερνήσεις και ο κατεστημένος κρατικός συνδικαλισμός της Θεσσαλονίκης στράφηκε ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ που εναντιώθηκαν στην ιδιωτικοποίηση, απαίτησαν την στροφή της παραγωγής σε ειρηνικούς σκοπούς.
Η καταστολή της κυβέρνησης, της δικαιοσύνης και των γραφειοκρατών της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης είναι ο απαραίτητος όρος για να χαρίσουν μια ακόμη βιομηχανία στο ιδιωτικό κεφάλαιο, να προχωρήσουν τα Μνημόνια και η συντηρητική αντιδραστική καπιταλιστική αναδιάρθρωση που συντελείται με τους πιο ταχείς και βίαιους αντεργατικούς όρους.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΟ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΛΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου