Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Είναι σικέ η σύγκρουση Τραμπ και Lockheed Martin;

Η είδηση αυτή πλασάρεται ταυτόχρονα με την ενημέρωση  από μιλιταριστικά σαιτ που κάνουν λόγο για επίσκεψη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στις ΗΠΑ, για να συναντήσει το επιτελείο του Τραμπ και διαπραγματευτεί την αγορά των F-35! 
Σύμφωνα με την αρθρογραφία μετά από τη Boeing που προχώρησε σε σημαντική μείωση του κόστους για το νέο Air Force One και η Lockheed Martin,είναι έτοιμη να ΄ρθει με “τα νερά” του νεοεκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τον Τράμπ,μετά από συνάντηση που είχε με τη Διευθύνοντα Σύβουλο της Lockheed Martin, Marylin Hewson,η συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας είναι πολύ κοντά.

“Είμαι ευτυχής που είχα την ευκαιρία να του πω ότι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία που θα μειώσει το κόστος σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη παρτίδα των αεροσκαφών”, είπε στους δημοσιογράφους μετά από την συνάντηση με τον Τραμπ. “Του παρουσίασα κάποιες ιδέες για το πως μπορούμε να κάνουμε τη μείωση του κόστους του προγράμματος F-35.”

Η κυβέρνηση είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο 6,1 δισεκατομμυρίων $ για την ένατη παρτίδα 57 αεροσκαφών F-35, τα οποία καθορίζουν τη τιμή μονάδας για ένα F-35A σε περίπου $ 102 εκατομμύρια, ένα F-35B σε περίπου 132 εκατομμύρια $, και F-35C σε περίπου 132 εκατομμύρια $ . Ο επικεφαλής του προγράμματος F-35 τ Αντιπτέραρχος C. Bogdan δήλωσε στους δημοσιογράφους, το Δεκέμβριο ότι αναμένει οι τιμές να κατέβει ακόμη περισσότερο, περίπου 6-7 τοις εκατό, στη συμφωνία για τα επόμενα 90 μαχητικά.

Η Hewson συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Trump στις 21 Δεκεμβρίου στο θέρετρο του Μαρ-Α-Lago στη Φλόριντα, την ίδια μέρα που ο Τραμπ είχε δει και τον επικεφαλής της Boeing Dennis Muilenburg. Η Hewson είχε τότε δεσμευτεί ότι θα παρουσίαζε σχέδιο για μείωση του κόστους του F-35.

Από τα παραπάνω προκύπτουν σειρά ερωτημάτων:

Πόσο στημένη είναι αυτή η σύγκρουση;

Και το λέμε αυτό γιατί το συγκεκριμένο πολεμικό αεροσκάφος είναι το πιο ακριβό οπλικό σύστημα στην ιστορία των ΗΠΑ και μάλιστα σε μια εποχή που ολοένα τα επανδρωμένα κυριαρχούν στους αιθέρες;

Ήδη κλιμακώνονται οι αντιδράσεις μεταξύ της κοινής γνώμης αλλά και των υπολοίπων κρατών πελατών που αντιλαμβάνονται ότι τόσο τα κατασκευαστικά προβλήματα, όσο και το κόστος του F-35 αυξάνονται.

Θεωρούμε επομένως την λεγόμενη σύγκρουση Τραμπ-Lockheed Martin στημένη!
Αφενός εξυπηρετεί τις επικοινωνιακές ανάγκες του νέου Αμερικανού Προέδρου που θέλει να δείξει τη διαφορά του από τον Ομπάμα υπερασπιζόμενος τον Αμερικανό φορολογούμενο, αφετέρου δίνει τη δυνατότητα στην  Lockheed Martin να δείξει ότι ρίχνει την τιμή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δημοσιογράφοι δεν αποκαλύπτουν τον τρόπο που η πολεμική βιομηχανία θα ρίξει την τιμή.
Η Lockheed Martin έχει κάθε συμφέρον να το αποκρύψει αφού ουσιαστικά δεν μειώνει τα κέρδη της σε καμιά περίπτωση.
Αυτό που υποσχέθηκε στον Τραμπ είναι ότι η τιμή του F-35 θα πέσει το Δεκέμβριο του 2017 εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων.
Δηλαδή, όσο περισσότερα κορόιδα βρεθούν να αγοράσουν το F-35!
Σε αυτό ελπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος για να επιβάλλουν την αγορά του από την Πολεμική Αεροπορία, απαιτώντας νέες οδυνηρές θυσίες από τον εργαζόμενο λαό μας.
Εμείς απαιτούμε να μην δοθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΟΛΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου