Slider

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 100 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΜΑΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ 2 ΔΙΣ ΔΟΛ.ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ
Δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστα είναι τα στοιχεία της έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας για το 2016, που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα, σύμφωνα, με τα οποία στα τελευταία δυο χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ελλάδα κατρακύλησε έντεκα θέσεις στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας και σήμερα μαζί με την Βουλγαρία αποτελούν τις πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπη.

Στον σχετικό κατάλογο η Ελλάδα βρίσκεται στην 69η θέση επί συνόλου 168 χωρών με το ύψος της διαφθοράς να υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάνει τα 20 δις ευρώ τον χρόνο στην Ελλάδα. 

Και φυσικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας –όπως το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας  “Documento”- δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου

Από το συγκεκριμένο, λοιπόν, κείμενο μαθαίνουμε ότι Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών –αλήθεια γιατί δεν μας λέει ποια άτομα την αποτελούσαν;- κατά την περίοδο 2012-2013έσβηνε μονοκοντυλιά πρόστιμα εκατομμυρίων για φορολογικές παραβάσεις μεγάλων επιχειρήσεων και μεγαλόσχημων.   

Για δεκαοκτώ μόνο περιπτώσεις, τα χρέη που φαίνεται πως μειώθηκαν ή διαγράφηκαν προς όφελος μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, εταιρειών ηλεκτρικών ειδών, της ΑΧΟΝ του Θωμά Λιακουνάκου (ο οποίος αντιμετωπίζει κακουργήματα και αποφυλακίστηκε πρόσφατα με βραχιολάκι), του εκδότη Θέμου  Αναστασιάδη, αλλά και του Σωτήρη Εμμανουήλ που εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίωνπροσεγγίζουν συνολικά τα εκατό εκατομμύρια ευρώαναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Η σχετική είδηση μας λέει ότι έχει σχηματιστεί μια δικογραφία που την «διερευνά» κάποια εισαγγελέας  αλλά το αποτέλεσμα αυτής της «έρευνας» μπορεί βάσιμα να το προδικάσουμε από τώρα. Εχουμε σχετική εμπειρία από το παρελθόν.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/02/100.html
ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΣ: Από εθνικός προμηθευτής εξοπλισμών κατηγορούμενος και κρατούμενος

Προνομιακός προμηθευτής εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων για πάρα πολλά χρόνια ο Θωμάς Λιακουνάκος που συνελήφθη τη νύχτα για την υπόθεση των ERIEYE.

Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας που άρχισε από τις τροφοδοσίες πλοίων , βρέθηκε στο χώρο των εξοπλισμών λόγω της γνωριμίας που διατηρούσε με τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Και από τότε ασχολήθηκε συστηματικά και με μεγάλη επιτυχία με την αγορά των εξοπλισμών. Τα “χρυσά χρόνια” των αγορών επί Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου κυριολεκτικά “σάρωσε” όλα τα μεγάλα προγράμματα (Apache,Leopard κλπ) , έχοντας μόνο μια ήττα στο παθητικό του, το 1999,όταν η κυβέρνηση Σημίτη επέλεξε την τελευταία στιγμή τα F 16 , αντί τα F 15.

Οι επιτυχίες είχαν προκαλέσει πολλά σχόλια και συζητήσεις. Ο Θωμάς Λιακουνάκος θεωρήθηκε εξαιρετικά ευνοημένος . Τόσο που όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έπεσε και ήρθε ο Καραμανλής τα στελέχη και οι συνεργάτες του Θωμά Λιακουνάκου δεν έπαιρναν για κάποιο διάστημα ούτε δελτίο εισόδου στο ΥΠΕΘΑ. Γρήγορα βέβαια αυτά ξεπεράστηκαν. 

Ο επιχειρηματίας είχε ήδη στρέψει το ενδιαφέρον του αλλού . Αεροπορική εταιρεία και είσοδος στον χώρο της υγείας ήταν τα επόμενα βήματα, με τα εξοπλιστικά του παρελθόντος ακόμη να “τρέχουν”. Και αυτά είναι που τώρα έχουν προκαλέσει την περιπέτειά του με τη Δικαιοσύνη. Μια περιπέτεια που κρατά χρόνια στην διάρκεια των οποίων έγιναν πολλά και περίεργα. Όπως η διάρρηξη στο σπίτι του.

Στις 15 Αυγούστου 2012 ο Θωμάς Λιακουνάκος βρισκόταν με την σύζυγό του Νατάσσα στο εξοχικό τους στη Μύκονο.

Εκείνο το βράδυ άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του στο Ψυχικό και τα γραφεία του στον “πράσινο πύργο” της λεωφόρου Κηφισίας. Πολλά τα περίεργα εκείνων των διαρρήξεων. Οι “ποντικοί” απενεργοποίησαν συναγερμούς και κάμερες. Από το σπίτι αφαιρούν συλλογή ρολογιών, όλα τα κοσμήματα της συζύγου του, καθώς και προσωπικά αντικείμενα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. 
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Οι άγνωστοι είχαν καταφέρει να ανοίξουν όλες τις μαγνητικές θύρες και τα χρηματοκιβώτια ξεκλειδώθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία.
Στα περίεργα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι ο Θ.Λιακουνάκος μαθαίνει για την διπλή διάρρηξη 12 μέρες μετά.
Ο επιχειρηματίας ζήτησε από την αστυνομία να κρατηθεί μυστικό το γεγονός αλλά αυτό στην Ελλάδα είναι αδύνατον. Οι έρευνες της αστυνομίας καταλήγουν στο να κατηγορηθεί ένας οδηγός του επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να έχει χρησιμοποιησει στις διαρρήξεις κι έναν φίλο του. Ωστόσο τίποτα από τα κλοπιμαία δεν βρέθηκε.
Οι φήμες ,οι διαδόσεις και οι πληροφορίες που έδιναν άλλη διάσταση στη διπλή διάρρηξη άρχισαν από τη πρώτη στιγμή να ακούγονται και επανήλθαν μετά από την άσκηση της ποινική δίωξης εναντίον του επιχειρηματία και άλλων 18 ατόμων. Τι λένε οι “φήμες”; Ότι στόχος των διαρρήξεων ήταν στοιχεία που βρίσκονταν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή έγγραφα που είχαν να κάνουν με τα εξοπλιστικά προγράμματα με τα οποία είχε εμπλακεί η εταιρεία του Θωμά Λιακουνάκου. 

Τι είχε πει ο Κάντας

Το όνομα του Θωμά Λιακουνάκου σε διακίνηση μαύρου χρήματος το είχε εμπλεξει ευθέως ο Αντώνης Κάντας .

Την ίδια μέρα που ο Αντώνης Κάντας χρήσιμο “γρανάζι” του εξοπλιστικού συστήματος επί Τσοχατζόπουλου αποφυλακιζόταν “λόγω καλής συνεργασίας με τις δικαστικές αρχές” ,η οικονομική αστυνομία έκανε “εισβολή” στα γραφεία και το σπίτι του Θωμά Λιακουνάκου. Μπορεί να ήταν μια απλή σύμπτωση αλλά πολλοί το ερμήνευσαν ως ένα μήνυμα των δικαστών .

Για να αποφυλακιστεί ο Κάντας είναι βέβαιο ότι έχει δώσει πολλά και χρήσιμα στοιχεία. Οι δικαστές σ΄ αυτά δεν είναι…μεγαλόψυχοι. 
Για τον Λιακουνάκο είχε πει την περίφημη ιστορία με το σακ-βουαγιάζ. Που ήθελε τον επιχειρηματία να το …ξεχνά στο γραφείο του με 600 χιλιάδες ευρώ! 

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε απαντήσει απορίπτοντας όλα όσα έλεγε ο Κάντας . Όσοι συνομίλησαν μαζί του εκείνη την περίοδο λένε ότι ήταν απολύτως ψύχραιμος και επαναλάμβανε ότι “δεν πρόκειται να βρεθεί τίποτα”.


Ο άλλοτε πανίσχυρος και απρόσιτος επιχειρηματίας , το “αφεντικό” των εξοπλισμών είχε“τσαλακωθεί” κι όχι μόνο από την διαρκή δικαστική έρευνα και την αρνητική δημοσιότητα . Τα εξοπλιστικά “στέρεψαν”. Οι επενδύσεις στην πολιτική αεροπορία ήταν καταστροφικές. Μόνη ελπίδα οι δουλειές στην υγεία, χώρος στον οποίο παίχτηκε πολύ περισσότερο χρήμα απ΄ ότι στα όπλα. 

http://www.onalert.gr/stories/liakounakos-apo-ethnikos-promitheytis-exoplismon-katigoroumenos/45151

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου