Slider

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Μια άγνωστη πτυχή των συγκρούσεων της 12ης Φλεβάρη 2012: ο εχθρός Στρατός προ των πυλών!


Όταν η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία έλαβε διαταγή καταστολής των κινητοποιήσεων.
Γράφει το σημερινό δημοσίευμα του blog pantiera.gr  
12 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012: 
Ας φανταστούμε πως όλα έγιναν αλλιώς. Επιστροφή στο μέλλον μιας εξέγερσης που δεν έγινε
Στις 9 Φλεβάρη τα κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) συμφωνούν στο Δεύτερο Μνημόνιο και δρομολογούν την ψήφισή του από την άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την Κυριακή 12 Φλεβάρη.
Όλοι περίμεναν το κλασικό χρονολόγιο δράσεων: απεργία ΓΣΕΕ, διαδηλώσεις, κάποιες συγκρούσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εξαγωγής πολιτικών συμπερασμάτων στη Βουλή. Ο λαός απ’ έξω, η αριστερή αντιπολίτευση μέσα να καταψηφίζει στο όνομά του. Η κυβέρνηση νικήτρια με όλους τους τύπους της αστικής δημοκρατίας.

Ωστόσο, τα πράγματα έχουν ωριμάσει μετά από μια διετία κοινωνικής αναστάτωσης (2010-11). Η μαζικότητα και η συγκρουσιακή διάθεση των διαδηλώσεων έχουν ανεβάσει την αυτοπεποίθηση. Η εμπειρία της αντικατάστασης της κυβέρνησης Παπανδρέου με απόφαση δανειστών και αστικού κατεστημένου στην Ελλάδα έχει καταρρακώσει τη θεσμική δημοκρατία. Η δουλικότητα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει δείξει την αντιδραστικότητα της αντιπροσωπευτικής, μεσολαβούμενης από ΜΜΕ και κεφάλαιο, δημοκρατίας.

H Αθήνα καίγεται... Οι διαδηλωτές δεν υποχωρούν. 

Τα οδοφράγματα στήνονται, απωθούνται από τα ΜΑΤ και λίγο μετά ξαναστήνονται.

Οι διαδηλωτές δεν υποχωρούν.

Τότε, χτυπά το τηλέφωνο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Είναι ένας συναγωνιστής στο τηλέφωνο, μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Ταραγμένος, μας πληροφορεί ότι η μονάδα του, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία έχει λάβει διαταγή να λάβει πολεμική εξάρτηση και να ετοιμαστεί γρήγορα να ταξιδεύσει με C130 αεροπορικώς για την Αθήνα.

Σκοπός της νυχτερινής αυτής πτήσης είναι να λάβει μέρος η συγκεκριμένη στρατιωτική μονάδα στην Καταστολή των διαδηλώσεων.

Είναι το κρίσιμο βράδυ που ο στρατός ενεργοποιείται για να εφαρμόσει τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας και να αντιμετωπίσει την ασύμμετρη απειλή, δηλαδή τους αγωνιζόμενους ενάντια στα Μνημόνια.

Φυσικά ο Στρατός προετοιμάζεται χρόνια για να αναλάβει αυτό το ρόλο.

Τα βήματα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακολουθεί αργότερα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Ο Στρατός τελικά δεν κατέβηκε στην Αθήνα.

Δεν έχουμε φυσικά την ψευδαίσθηση ότι μόνο εμείς γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκείνη την στιγμή στο εσωτερικό του στρατού, της πιο βάρβαρης κατασταλτικής μηχανής.

Η καθεστωτική αριστερά γνωρίζει.

Και το αποδεικνύει λίγο αργότερα όταν καλεί τα μέλη της να αποσυρθούν από την Αθήνα... 

Σήμερα, αυτή η αριστερά κυβερνά. Και προσπαθεί να προπαγανδίσει ότι Στρατός-Εργαζόμενος λαός είναι μαζί.

Ότι απαιτείται εθνική ενότητα ανάμεσα σε αυτούς που συνεχίζουν την αστική μνημονιακή πολιτική και στον συνταξιούχο - εργαζόμενο των 300 ευρώ.
Ότι ο εχθρός βρίσκεται μόνο απέναντι και είναι η τουρκική επιθετικότητα που για να αντιμετωπιστεί πρέπει ο Καμμένος να αγοράσει όπλα 10 δις δολ. από τις ΗΠΑ.
Ο εχθρός όμως είναι μέσα στην ίδια μας τη χώρα.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η αγωνιστική δράση μέσα στον στρατό πρέπει να ενισχυθεί.

Η ανατροπή των αντεργατικών, αυταρχικών και φιλοπόλεμων κυβερνήσεων ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ είναι ο στόχος.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΟΥΜΕ για την ελληνική ολιγαρχία.

Αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, ενάντια στην κυβέρνηση, την αστική πολιτική, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά το φασισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου