Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

200 Τεθωρακισμένα της ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ενάντια στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ! Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι γηγενείς της Βόρειας Ντακότα, παρά την διάλυση του καταυλισμού των Ινδιάνων Σιου.


ΝΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΝΑ ΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ: ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕς ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ

Αναδημοσίευση από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Εισβολή και "εκκαθαριστική επιχείρηση" πραγματοποίησαν πάνοπλοι άνδρες των αρχών ασφαλείας των ΗΠΑ στον καταυλισμό Oceti Sakowin, στη Βόρεια Ντακότα. Ένα κομβόι από 200 οχήματα επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου ενός Bearcat τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού, 16 Humvees και πάνω από 200 αστυνομικοί και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς επιτέθηκαν στον καταυλισμό την προηγούμενη Πέμπτη.
46 άτομα συνελήφθησαν και περίπου 200 αποχώρησαν ειρηνικά. Πολλοί διαδηλωτές πάντως σημειώνουν ότι το κλείσιμο του camp δεν συνιστά το τέλος των κινητοποιήσεών τους.
"Η μάχη μεταφέρθηκε στα δικαστήρια και από εκεί στο "δικαστήριο" της κοινής γνώμης", αναφέρει ο ακτιβιστής Chase Iron Eyes, ο οποίος προσυπογράφει τη συνέχιση του αγώνα με κάθε μέσο.
Με την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία, οι διαδικασίες κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού επιταχύνθηκαν, μετά από ένα διάστημα αδράνειας, μαζικών διαδηλώσεων Ινδιάνων, καθώς και διαξιφισμών σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Είχε προηγηθεί η προσωρινή ακύρωση της κατασκευής με διάταγμα του Μπαράκ Ομπάμα.
Τον περασμένο Αύγουστο αρκετές χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν στην περιοχή για να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή του αγωγού, μήκους 1.885 χιλιομέτρων.
Οι Ινδιάνοι της περιοχής δίνουν μάχη για να μην περάσει ο αγωγός από τα εδάφη τους εδώ και περίπου έναν χρόνο. Οι δε φυλές Σιού, "Όρθιος Βράχος" και "Ποταμός Cheyenne", τονίζουν ότι ο αγωγός διέρχεται δίπλα από σημαντικά αποθέματα του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και μνημεία του πολιτισμού τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με άμεση υποβάθμιση της ζωής τους.
Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι του Εθνικού Κονγκρέσου των Ινδιάνων της Αμερικής, μαζί με εκπροσώπους 34 άλλων φυλών και οργανισμών ζητούν και επίσημα την ακύρωση του έργου.
Ο Dakota Access είναι ένας αγωγός που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τη Βόρεια Ντακότα στο Ιλλινόις, διασχίζοντας τέσσερις Πολιτείες στα κεντρικά της χώρας. Αντίστοιχης λειτουργίας είναι και ο αγωγός Keystone XL.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου