Slider

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Στη Γερμανία η τρομοκρατία γίνεται τροχαίο ατύχημα όταν έρθει η ώρα των αποζημιώσεων

Η Γερμανία δεν αποζημιώνει! - «Βαφτίζει» την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο... τροχαίο και δεν δίνει ούτε ευρώ για τον θάνατο της Ιταλίδας - MediaΗ Γερμανία δεν αποζημιώνει! - «Βαφτίζει» την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο... τροχαίο και δεν δίνει ούτε ευρώ για τον θάνατο της Ιταλίδας
Νομίζουμε ότι η παραπάνω είδηση αποκαλύπτει όλο τον καιροσκοπισμό, όλη την υποκρισία του ευρωπαικού κατεστημένου απέναντι στο ζήτημα της τρομοκρατίας.
Γιατί από τη μια μεριά μπορεί να κάνουν την Ασφάλεια πρώτο ζήτημα...
Περιστέλλοντας τις λαικές ελευθερίες, επιβάλλοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θέτοντας σε εφαρμογή τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρη απειλή τους μετανάστες-την τρομοκρατία-τα κοινωνικά κινήματα, να αλλάζουν τα συντάγματα ώστε να έχουν το ελεύθερο να χρησιμοποιήσουν τον στρατό στο εσωτερικό των ευρωπαικών καπιταλιστικών μητροπόλεων, να υπογράφουν χρυσά συμβόλαια με τις ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.
Αλλά όταν είναι να αποζημιώσουν μετατρέπουν την τρομοκρατική επίθεση σε τροχαίο παράπτωμα του ΚΟΚ.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι οι Γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν στους γονείς της Ιταλίδας Φαμπρίτσια Ντι Λορέντσο, της Ιταλίδας που έχασε την ζωή της στην τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου, ότι δεν πρόκειται να τους καταβάλει την σχετική αποζημίωση.

Όπως έκαναν γνωστό οι γονείς της 31χρονης Φαμπρίτσια, η οποία δούλευε και βρήκε τον θάνατο στο Βερολίνο, το γερμανικό κράτος θεωρεί ουσιαστικά το συμβάν τροχαίο δυστύχημα, βάσει νόμου του 1985. Στην επίθεση έχασαν την ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 56.
Οι οικογένειες των θυμάτων μπορεί να λάβουν, ενδεχομένως, μόνον ένα μικρό ποσό από το ειδικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί για τα θύματα των τροχαίων. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας αποζημιώσει για τον θάνατο της κόρης μας, αλλά η καταβολή του οφειλόμενου χρηματικού ποσού θα σήμαινε, τουλάχιστο, ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για το ότι δεν κατάφεραν να σταματήσουν έναν εγκληματία που ήταν γνωστός εδώ και χρόνια στις αρχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους η μητέρα της Φαμπρίτσια Ντι Λορέντσο.
«Οι Γερμανοί πρέπει να παραδεχθούν τις ευθύνες τους, θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει κανένα σεβασμός», προσθέτουν και οι υπόλοιποι συγγενείς της άτυχης κοπέλας.
Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, ζήτησε επίσημα την αλλαγή του σχετικού νόμου που ψηφίσθηκε πριν 32 χρόνια. Μέχρι τώρα, την αποζημίωση που καταβάλλεται σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, ανακοινώθηκε ότι θα λάβει μόνον η οικογένεια του Πολωνού οδηγού φορτηγού, που πυροβόλησε θανάσιμα ο Τυνήσιος τρομοκράτης 'Ανις 'Αμρι.
Στην Ιταλία οι εξελίξεις αυτές καλύφθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, με άκρως επικριτικά σχόλια. Αργά σήμερα, η γερμανική πρεσβεία στην Ρώμη άφησε να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να θεσπίσει ένα βραβείο, το οποίο και θα αφιερώσει στην μνήμη της Φαμπρίτσια Ντι Λορέντσο.
Και να φανταστεί κανείς ότι την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται ο καιροσκοπισμός και η υποκρισία τους, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές -πάντα για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία- όχι μόνο επιβάλλουν το κράτος της διαρκούς έκτακτης ανάγκης, αλλά προβαίνουν σε νέες τρομοκρατικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις; στην Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μάλι, την Σομαλία...
 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου