Slider

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Έτσι ο Στρατός ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ωθώντας σε ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!

Θυμόμαστε τα κροκοδείλια δάκρυα του ΓΕΣ, τις  δεσμεύσεις ότι θα γίνει ΕΔΕ και το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο..
Αυτό που θέλουν να αποφύγουν είναι η Αλήθεια.
Το γεγονός ότι ο στρατός και η ιεραρχία οδηγούν φαντάρους και στελέχη στην Αυτοκτονία.
Ότι δηλαδή πρόκειται για ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!
Βλέπεις, η πολεμική προετοιμασία πάει χέρι χέρι με τον εθνικισμό και τον Αυταρχισμό.
Το κείμενο που ακολουθεί το έστειλε στρατιωτικός. Περιγράφει μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια η οποία όπως και ο ίδιος παραδέχεται μπορεί να ακούγεται απίστευτη αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Τι γράφει με αφορμή και τις αυτοκτονίες στελεχών που το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν σοκ στο στράτευμα:
Πρόσφατα είχαμε άλλη μια αυτοκτονία στον Στρατό. Το ΓΕΣ εξέφρασε την λύπη του για το περιστατικό . Δεν ξέρω γιατί αυτοκτόνησε ο συγκεκριμένος ΕΠΟΠ ούτε αν η αυτοκτονία του σχετίζονταν με την υπηρεσία η όχι.
Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που το ΓΕΣ μπορεί να προλάβει  τραγικές καταστάσεις. Σας καταγγέλλω τα παρακάτω γεγονότα:
Σε νησί του ανατολικού Αιγαίου μέσα σε 2 μήνες, ο ταξίαρχος τιμωρεί  έναν αξιωματικό 3 φορές και διατάζει τον διοικητή του να τον ελέγξει και σε μια ακόμη  περίπτωση. Μάλιστα τον αξιωματικό τον έστειλαν και στον  ψυχίατρο  ο οποίος  κατέληξε ότι είναι  υγιής. Όταν ο αξιωματικός γύρισε και  ζήτησε να του απαντήσουν γιατί τον έστειλαν στον ψυχίατρο του απάντησαν ότι  τον έστειλαν για να κάνει ετήσια υγειονομική εξέταση και 6 περίπου μήνες μετά δεν του έχουν ακόμα δώσει τις εξετάσεις του κτλ.
Η 1η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε μετά από  διαταγή του ταξίαρχου, διότι η αναφορά  παραπόνων του αξιωματικού  κρίθηκε, ασαφής , μη σύντομη και έδειχνε ασέβεια. Ο αξιωματικός όταν τον  καλούν σε απολογία ως έχει δικαίωμα από το νόμο ζητά να του δώσουν όλα τα έγγραφα του φακέλου της υπόθεσης.
Δεν του δίνουν αντίγραφο της  αναφοράς  παραπόνων του, στην οποία βασίζεται η δίωξή του και δεν του λένε  πριν απολογηθεί  τι ακριβώς στην αναφορά του θεωρούν ότι δείχνει ασέβεια, ασάφεια και την κάνει μη σύντομη.
Εγγράφως του απαντούν ψευδώς ότι δεν υπάρχει άλλο έγγραφο σχετικά με την υπόθεσή του. Στην συνέχεια αποδείχτηκε  ότι υπήρχε. Ήταν η έγγραφη διαταγή  του Ταξίαρχου προς τον διοικητή να καλέσει σε απολογία τον αξιωματικό. Την οποία διαταγή,  είχε ο αξιωματικός ζητήσει πριν απολογηθεί, αναφέροντας τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου. Μάλιστα ο ταξίαρχος εξέδωσε έγγραφο και ρωτούσε τον διοικητή πως ο αξιωματικός  έμαθε για την διαταγή αυτή αφού την είχαν διαβαθμίσει ως εμπιστευτική –προσωπική και έπρεπε μόνο ο  διοικητής να λάβει γνώση.
Ο αξιωματικός  αναγκάζεται να απολογηθεί  χωρίς να ξέρει ποιο ακριβώς είναι το παράπτωμα για το οποίο κατηγορείται –του έχουν πει γενικώς και αορίστως ότι η αναφορά του είναι ασαφής, μη σύντομη και δείχνει έλλειψη σεβασμού, αλλά δεν του έχουν πει σε ποια σημεία στην αναφορά του υπάρχουν αυτά τα παραπτώματα. Και όχι μόνο αυτό. Επειδή δεν του έχουν δώσει, όπως είναι υποχρεωμένοι από το νόμο, την αναφορά του για  την διαβάσει δεν  θυμάται και τι ακριβώς έχει γράψει σ΄ αυτή. Άντε τώρα να απολογηθεί υπό αυτές τις συνθήκες.
Τελικά ο διοικητής δεν τιμωρεί τον αξιωματικό και έμμεσα αλλά με σαφήνεια παραδέχεται  ότι ο αξιωματικός δεν υπέπεσε στο παράπτωμα για το οποίο κατηγορείται. Τελικά τον αξιωματικό τον τιμωρεί ο ταξίαρχος.
Προσφεύγει στην ΑΣΔΕΝ και αναφέρει ότι δεν γνώριζε για ποιο παράπτωμα να απολογηθεί  και του λένε ότι με έγγραφο έλαβε γνώση. Μόνο που  το έγγραφο του το έδωσαν αφού πρώτα απολογήθηκε, ενώ το χρειαζόταν πριν, για να συντάξει την απολογία του! Μετά τι να το κάνει; Για το ψέμα του διοικητή του ότι το μόνο έγγραφο της υπόθεσης είναι η αναφορά του αξιωματικού  ουδέν σχόλιο από την ΑΣΔΕΝ στην απάντηση της.
Η 2η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε διότι θεωρήθηκε ότι,  αναφορά του αξιωματικού  με την οποία ζητούσε να γυρίσει στην Μονάδα του, σε μηχανοκίνητο τάγμα,  ήταν ασαφής , μη σύντομη και έδειχνε ασέβεια. 
Πάλι το ίδιο σκηνικό. Ζητά να λάβει τα έγγραφα του φακέλου , δίνουν κάποια αλλά όχι το κυριότερο. Δεν του δίνουν  αντίγραφο της αναφοράς του για να δει τι είχε γράψει. Ακολουθούν ακριβώς τα ίδια γεγονότα με τη πρώτη περίπτωση και τελικά  τον αξιωματικό τον τιμωρεί ο ταξίαρχος.
Η 3η πειθαρχική δίωξη. Ο αξιωματικός εκτελώντας την υπηρεσία του βρίσκει ότι τα συρτάρια στο γραφείο  ενός συνταγματάρχη ανοίγουν και δεν είναι καλά ασφαλισμένα. Το αναφέρει στον  συντονιστή ΚΕΠΙΧ και αυτός αντί να κάνει έλεγχο, διατάζει τον αξιωματικό να τα κλείσει και το πρωί πάει στον συνταγματάρχη και του λέει τι έγινε.
Στην αναφορά του ο αξιωματικός ΚΕΠΙΧ  γράφει γενικώς και αορίστως ότι κάποια συρτάρια χρειάζονται επισκευή. Ο αξιωματικός δεν του είχε πει γενικά και αόριστα για κάποια συρτάρια αλλά συγκεκριμένα για τα συρτάρια του συνταγματάρχη. Και τελικά τι γίνεται; Υπάρχει περίπτωση τα συρτάρια του συνταγματάρχη να μην ασφαλίζανε καλά, μ΄ ότι αυτό μπορεί να σημαίνει; Όχι βέβαια. Ποιος φταίει; Ποιος άλλος ο αξιωματικός που κάνοντας την δουλειά του ανέφερε στον αξιωματικό ΚΕΠΙΧ το πρόβλημα. 
Γίνεται διοικητική εξέταση -ΑΔΕ- την οποία, ποιος λέτε ότι  την έκανε; Οι έμπειροι αξιωματικοί της ασφάλειας; Όχι βέβαια. Την έκανε Ταγματάρχης, ο  οποίος κατά σύμπτωση ,το τονίζω αυτό δεν υπονοώ τίποτα ,  είχε ως διευθυντή του,  τον συνταγματάρχη στα συρτάρια του οποίου βρέθηκε το πρόβλημα. Δηλαδή ο κύριος  Ταγματάρχης καλούνταν να διερευνήσει τυχόν ευθύνες οποιουδήποτε,  συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του.  Στην συνέχεια διατάζεται και ΕΔΕ την οποία  έκανε άλλος και η οποία καταλήγει ότι ο αξιωματικός έκανε παραπτώματα κατά τον έλεγχο ασφαλείας. Ο Ταγματάρχης στο μεταξύ  είχε πάρει μετάθεση. Φήμες ότι τα 2 πορίσματα είναι copy paste και διαφέρουν ελάχιστα διαψεύδονται εντόνως .
Ο αξιωματικός καλείται σε απολογία  και του δίνουν 48 ώρες να απολογηθεί. Ο νόμος λέει ότι η προθεσμία για να απολογηθεί κάποιος δεν μπορεί  να είναι μικρότερη από 3 μέρες. Απολογείται λέγοντας ότι δεν μπορεί να απολογηθεί. Δεν έχει τα έγγραφα της υπόθεσης. Παρασκευή μεσημέρι  του κοινοποιούν διαταγή της ταξιαρχίας σύμφωνα με την οποία η μονάδα του Αξιωματικού θα πρέπει να ζητήσει  την συναίνεση των μαρτύρων της ΕΔΕ ώστε αυτός  να λάβει αντίγραφο της ΕΔΕ και πως  μόλις πάρει την ΕΔΕ θα έχει 24 ώρες παράταση για να υποβάλλει απολογία.  Την ίδια ημέρα ο Αξιωματικός  αντιμετωπίζει   σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο, -γεγονός που έχει πιστοποιηθεί από μαγνητική  τομογραφία στο 401 Νοσοκομείο- και ο ιατρός γνωματεύει να μείνει  20 μέρες ελεύθερος ασκήσεων.
 Τη  Δευτέρα ο αξιωματικός, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και μέρες από το πρόβλημα στο γόνατο του, πάει  στο  νοσοκομείο και ο ιατρός του γνωματεύει 10 μέρες ανάπαυση. Τελικά τον βγάζουν 5 μέρες ελεύθερο υπηρεσίας. Την ίδια μέρα, που βγήκε ελεύθερος υπηρεσίας   του κοινοποιούν νέα διαταγή της ταξιαρχίας και του λένε, ότι εξασφαλίστηκε η συναίνεση των μαρτύρων της ΕΔΕ. Έπρεπε μέσα σε 24 ώρες να  μελετήσει όλη την δικογραφία (μια ΕΔΕ και μια ΑΔΕ)  και να απολογηθεί.
Ζητά παράταση. Ο ταξίαρχος αρνείται να του δώσει και τον τιμωρεί. Το μόνο που πέτυχαν είναι να τιμωρηθεί χωρίς στην ουσία να ΄χει απολογηθεί.
Το αιτιολογικό της ποινής ήταν ότι κατά τον έλεγχο ασφαλείας έπρεπε μόνο να ελέγξει αν τα συρτάρια ανοίγουν αλλά  να μην τα ανοίξει και ότι πήγε σε μη προβλεπόμενη ώρα να κάνει έλεγχο. 
Τιμωρία ξανά για τον αξιωματικό”.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου