Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυμα Ερντογάν από τη Σαουδική Αραβία προς τον μουσουλμανικό κόσμο

Μετά την άφιξή του στη Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της περιοδείας στον Κόλπο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε μια σειρά μηνυμάτων προς τον μουσουλμανικό κόσμο, καλώντας για αλληλεγγύη προς την Άγκυρα σε αυτά που θεωρεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά η αραβική ‘αλ Χαντάθ’.
Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προέτρεψε όλους τους μουσουλμάνους «να συνεργασθούν για το καλό στην περιοχή, για τον ισλαμικό κόσμο και για το μέλλον της ανθρωπότητας».
Προέτρεψε τις «αδελφικές χώρες» να ασκήσουν πολιτικές για τη διασφάλιση της ενότητας και της αλληλεγγύης καλώντας τον μουσουλμανικό κόσμο να καταδικάσουν το ‘ισλαμικό κράτος’ – Daesh, την ‘Αλ Κάιντα», την «Boko Haram», το «PKK», το κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD και το «Κίνημα Γκιουλέν», που τα χαρακτήρισε ως τρομοκρατικές οργανώσεις που στρεβλώνουν το μήνυμα της ειρήνης που φέρνει το Ισλάμ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφθασε στη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο Ριάντ, όπου τον υποδέχθηκε ο βασιλιάς Σαλμάν Μπιν Αμπντούλ Αζίζ, γράφει το δημοσίευμα.http://www.echedoros-a.gr/2017/02/blog-post_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου