Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ανησυχία Ισραήλ για ρωσικούς πυραύλους της Χεζμπολά

Η ισραηλινή εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» δημοσιεύει σήμερα, Κυριακή, ένα άρθρο που λέει ότι η οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολά έχει πυραύλους ρωσικής κατασκευής τύπου «Yakhont», που είναι οι πιο εξελιγμένοι στο είδος τους στο κόσμο κατά πολεμικών πλοίων.
Η αναφορά γίνεται από τη λιβανική «αλ Χαντάθ» που σημειώνει ότι υπάρχει ανησυχία στο Ισραήλ γιατί εάν αληθεύει αυτή η πληροφορία τότε απειλείται η διατάραξη της ισορροπίας στην περιοχή, αφού δίνει τη δυνατότητα στη λιβανική οργάνωση να απειλήσει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως είναι αυτά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αξίζει να σημειωθεί- γράφει το δημοσίευμα- ότι το σύστημα «Bastion» που φέρει τους πυραύλους «Yakhont» είναι ένα υπερσύγχρονο όπλο που εκτοξεύει του πυραύλους με ταχύτητα τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου και κάθε συγκρότημα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης 36 πυραύλων.
Έχει τη δυνατότητα, ακόμη, ο πύραυλος αυτός να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 300 χιλιομέτρων με ταχύτητα 750 μέτρων το δευτερόλεπτο και όταν πλησιάζει στο στόχο του χαμηλώνει το ύψος του στα 15 με 10 μέτρα και είναι εξοπλισμένο με σύστημα υψηλής τεχνολογίας που το επιτρέπει να κρύβεται από τα ραντάρ των πλοίων.
Το σύστημα «Bastion» είχε τοποθετηθεί το 2014 στην Κριμαία για να αποκρούσει πιθανή επίθεση από τα πλοία του ΝΑΤΟ, τα οποία εκείνη την εποχή έπλεαν στη Μαύρη Θάλασσα.http://www.echedoros-a.gr/2017/02/blog-post_533.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου