Slider

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ δε αγοράζει τα πανάκριβα και άχρηστα F-35 που παρακαλά να αποκτήσει Καμμένος-Βίτσας

Τραμπ: Ετοιμάζει μεγάλη παραγγελία για τις ένοπλες δυνάμειςΟ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο η κυβέρνησή του να προχωρήσει σε μια «μεγάλη παραγγελία» αεροσκαφών F/A-18 Super Hornet από τη Boeing, για να αντικατασταθεί ένα μέρος των F-35 της Lockheed Martin που σχεδιαζόταν να αποκτήσουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις αλλά θεωρούνται υπερβολικά ακριβά από τον Ρεπουμπλικάνο.

Η σημερινή κυβέρνηση «εξετάζει σοβαρά μια μεγάλη παραγγελία» αεροσκαφών του τύπου, ανέφερε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον εργαζομένων σε ένα εργοστάσιο της Μπόινγκ στο Τσάρλστον, στη Νότια Καρολίνα.
Το Πεντάγωνο, κατόπιν αιτήματος του Λευκού Οίκου, προχωράει σε μια «λεπτομερή εξέταση» του εξοπλιστικού προγράμματος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων και του εάν μπορούν να υποκατασταθούν τα F-35 από F/A-18.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως θεωρεί το F-35 παράδειγμα κακής χρήσης του δημόσιου χρήματος. Το πρόγραμμα των F-35, στο πλαίσιο του οποίου έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα 210 αεροσκάφη, είναι το πιο ακριβό εξοπλιστικό πρόγραμμα στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, με κόστος που ανέρχεται στα σχεδόν 400 δισεκ. δολάρια για τα 2.500 αεροσκάφη που σχεδιάζεται να παραχθούν τις επόμενες δεκαετίες.
Υπολογιζομένης και της τελευταίας παρτίδας που παρήγγειλε το Πεντάγωνο, η τιμή ανά μαχητικό ανέρχεται πλέον στα 94,6 εκατομμύρια δολάρια για το κλασικό F-35Α της πολεμικής αεροπορίας, στα 122,8 εκατ. δολάρια για το F-35Β, που έχει τη δυνατότητα να απογειώνεται κάθετα και να προσγειώνεται σε πολύ μικρούς διαδρόμους, και στα 121,8 εκατομμύρια δολάρια για το F-35C της αεροπορίας ναυτικού.
Κατά τα άλλα ο Τραμπ, ο οποίος είχε επικρίνει τη Μπόινγκ για το κόστος του στόλου των προεδρικών αεροσκαφών, δεσμεύθηκε: «θα κάνω ό,τι μπορώ για να αφήσω να ξεσπάσει η δύναμη του αμερικανικού πνεύματος κι ο σπουδαίος λαός μας να γυρίσει στη δουλειά», πριν προσθέσει «αυτή είναι η επωδός μας: αγοράστε αμερικανικά, προσλάβετε Αμερικανούς».
Την ίδια περίοδο γίνονται οι ακόλουθες δηλώσεις:
Παραπάνω από αισιόδοξος για την υπόθεση του νέου μαχητικού αεροσκάφους ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας! Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "North 98", προέβλεψε ότι το 2020, η Πολεμική Αεροπορία θα έχει το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-35!
«Στη βάση διακρατικών συμφωνιών που είχε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στείλαμε αίτημα για να διερευνήσουμε όλες τις πλευρές προς την αμερικανική κυβέρνηση και θα ακολουθήσει η απάντησή τους. Εκτιμούμε ότι σε τρία χρόνια θα έχουμε στην δύναμη της ΠΑ το πρώτο μαχητικό» είπε ο ΑΝΥΕΘΑ προσθέτοντας ότι η προμήθεια θα είναι εντός πλαισίου προϋπολογισμού του υπουργείου και δεν μπαίνουμε σε λογική κούρσας εξοπλισμών με την Τουρκία αλλά στη λογική διατήρησης ισορροπιών στο Αιγαίο. Υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή, πιθανόν και από άλλες απειλές, πέρα από τις εκφρασμένες».
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου