Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Στράτευση στα 18: οι νέοι έφεδροι πιο ΦΘΗΝΟΙ-Αυτή είναι η μόνη αλήθεια-Το ομολογεί η ΟΝΝΕΔ!


Ο μεγάλος χαμένος του debate της ΟΝΝΕΔ με θέμα την Υποχρεωτική Στράτευση στα 18 είναι η ίδια η ΟΝΝΕΔ που βγήκε εντελώς διχασμένη.
Η ΟΝΝΕΔ έκανε debate για την στρατιωτική θητεία.
ΥΠΕΡ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 επιχειρηματολόγησε ο Αντιστράτηγος (ε.α) Κουτρής Σταύρος και κατά ο Καθηγητής και τέως πρύτανης Αναγνωστόπουλος Δημοσθένης.
Το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι κανείς δεν κράτησε τα προσχήματα.
Κρύβοντας φυσικά το τι τεράστια εργασιακή-οικονομική εκμετάλλευση σημαίνει η υποχρεωτική θητεία για τον νέο και την λαϊκή οικογένεια, την συνενοχή-συμμετοχή του ελληνικού στρατού στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής:
  • η υποχρεωτική θητεία είναι η πιο φθηνή λύση, αφού οι νέοι αναλώσιμοι μπορούν να μας εξασφαλίσουν ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ 
  • δεύτερον, ο στρατός δεν είναι για την άμυνα αλλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που ο κόσμος του πλούτου ονομάζει "εθνικά".
  • τρίτον, ο στρατός μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη σχολείο της αστικής πολιτικής για να γίνεται εκμάθηση στην πειθαρχία, τον εθελοντισμό (σαν αυτό της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ για να δουλεύουν τσάμπα τα κορόιδα και να κονομάνε οι εταιρίες), στη ισονομία (ναι η εκδήλωση είχε και ανέκδοτα με τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ να μιλούν για ισότητα)
  • τέταρτον, η εκδήλωση αναφέρθηκε στην υγιή επιχειρηματικότητα του ιδιωτικού τομέα (ποιον να θυμηθείς; τις αμαρτωλές συμβάσεις του Κόκκαλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις μίζες των πολεμικών προμηθειών, τα μεγάλα έργα, της SHIMENS.....υγιή επιχειρηματικότητα του ιδιωτικού τομέα!) 

Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος Πορτοσάλτε. Μετά τον 1ο γύρο ομιλιών ακολούθησαν παρεμβάσεις μέσω βίντεο, από τον Δήμαρχο Ορεστιάδος Βασίλη Μαυρίδη που αναφέρθηκε στην οικονομική στις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή το πως τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα εκμεταλλεύονται τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό.  
Απαντώντας τα μέλη της ΟΝΝΕΔ στο ερώτημα που αποτελεί βασική θέση του κόμματος της ΝΔ «Πιστεύετε ότι η ηλικία των 18 είναι κατάλληλη για την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας;» απάντησαν:
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 63% ΝΑΙ και 37% ΟΧΙ
Ούτε τα μέλη της ΝΔ-ΟΝΝΕΔ δεν πείθει ο Γεωργιάδης!
Να θεωρήσουμε ότι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη έκοψε και τις ελάχιστες φωνές που διαφοροποιούνταν. 
Στράτευση στα 18: η νεολαία δεν θα γίνει αναλώσιμος σκλάβος στους πολέμους των καπιταλιστών και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση ενάντια στη Στράτευση στα 18 της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Kαλούμε όλες τις συλλογικότητες και τους εργατικούς-κοινωνικούς φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους και τη νεολαία, να πάρουν αποφάσεις ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Ν.Δ. Πηγή: nka.gr

Η νεολαία δεν θα γίνει αναλώσιμος σκλάβος στους πολέμους των καπιταλιστών και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις



Όλες οι εξελίξεις τόσο στη περιοχή μας όσο και διεθνώς δείχνουν ότι η πολεμική απειλή, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού των καπιταλιστών για να ξεπεράσουν τη κρίση τους έρχεται όλο και πιο κοντά για τους λαούς. Σε αυτό το πλαίσιο οξύνεται και ο Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός, το κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ενώ η κυβέρνηση επιτίθεται με τα νέα βάρβαρα μέτρα της 2ης αξιολόγησης και ετοιμάζεται να δώσει εκατομμύρια ευρώ για νέους εξοπλισμούς. Αποτελεί πρόκληση απέναντι στη νεολαία που δυσκολεύεται να σπουδάσει και δουλεύει με μισθούς πείνας να ανοίγει ξανά το θέμα της στράτευσης στα 18!



Δεν είναι τυχαία η διαμόρφωση του κλίματος και η προπαγάνδα ΜΜΕ, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των αστικών επιτελείων για την επιθετικότητα της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν μια κοινωνική λαίλαπα νέων μέτρων για το λαό και τη νεολαία, καλούν τη νεολαία ήδη από τα 18 της να γίνει «κρέας στα κανόνια» των πολεμικών ανταγωνισμών, για να μπορεί δηλαδή να κερδίζει η «πατρίδα» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των κάθε λογής επιχειρηματιών, με τη θυσία των ζωών μας και των συμφερόντων μας. Θέλουν μια νεολαία υποταγμένη και αναλώσιμη για την κερδοφορία του κεφαλαίου.



Σε αυτή την συγκυρία η ΟΝΝΕΔ, αυτή η ακροδεξιά νεολαία που ιστορικά αποτελεί τον κατεξοχήν εκφραστή κάθε αντιδραστικής-αντεργατικής πολιτικής στη νεολαία και δείχνει με κάθε ευκαιρία την πλήρη στήριξή της στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης, διοργανώνει την Δευτέρα 27 Μάρτη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) debate για το ζήτημα της στράτευσης στα 18. Ορίζει μάλιστα ως συντονιστή των Άρη Πορτοσάλτε, δημοσιογράφο με βιογραφικό γνωστό για τις αντιδραστικές του αντιλήψεις. Κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους θιασώτες της μιντιακής προπαγάνδας και πριν λίγους μήνες πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια δημιουργίας εργοδοτικού σωματείου στον χώρο των ΜΜΕ προωθώντας τη συνεργασία εργοδοτών-εργαζομένων ή αλλιώς εκμεταλλευτών-εκμεταλλευόμενων. Αυτή τους η κίνηση δεν έχει άλλο σκοπό από το να συνεισφέρει στην κυβερνητική-αστική προπαγάνδα προσπαθώντας να προσελκύσει τμήματα της νεολαίας να καταταχτούν στα 18.

Τι εξυπηρετεί όμως η «στράτευση στα 18»; Η «στράτευση στα 18» μας λένε ότι έρχεται να υπηρετήσει την «Εθνική άμυνα» και την «ασφάλεια» του «Ελληνικού έθνους». Τι σημαίνει όμως «Άμυνα-Ασφάλεια» για τους στρατούς των κρατών; Ο ερχομός του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ενισχύει το σύστημα ασφαλείας και της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενάντια στο ίδιο το μαζικό κίνημα όταν αυτό αποκτήσει ανατρεπτικά χαρακτηριστικά, ενάντια στους πρόσφυγες και στους κατατρεγμένους των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Η στράτευση στα 18 ως σχέδιο έρχεται να υπηρετήσει τον ταξικό πόλεμο του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία, όσο και τη διασφάλιση της υποταγής της νεολαίας. Ο Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός βασίζεται στην αμοιβαία επιθετικότητα των δύο αστικών τάξεων σε βάρος των εργαζόμενων λαών, είναι βαθιά αντιδραστικός και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Η όλη διαπάλη για το ζήτημα των συνόρων γίνεται κάτω από το πέπλο της “εθνικής ανεξαρτησίας”, στην ουσία όμως κρύβει την αντιπαράθεση για την χάραξη των συνόρων είτε της ΑΟΖ είτε της αιγιαλίτιδας ζώνης, και την ουσιαστική συμφωνία στο τσάκισμα του εσωτερικού εχθρού : των εργατικών τάξεων, των κινημάτων και των λαών των δύο χωρών.

Στράτευση στα 18 σημαίνει δέσμευση της ζωής των πιο φτωχών κοινωνικών στρωμάτων, που δεν έχουν βύσμα ούτε μπορούν εύκολα να δραπετεύσουν σε περίπτωση διακρατικού πολέμου, μπροστά στον κίνδυνο του θανάτου και της πολεμικής καταστροφής. Είναι μορφή καταστολής της νεολαιίστικης αντίστασης με άξονα τη στρατιωτική πειθαρχεία και την διαπαιδαγώγησης της νεολαίας στις «αξίες» του εθνικισμού και του μιλιταρισμού.

Στράτευση στα 18 σημαίνει, να είμαστε αναλώσιμοι ακόμα περισσότερο στους άδικους πολέμους, για τα λεγόμενα «εθνικά» συμφέροντα, τα οποία είναι παντελώς ξένα σε σχέση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Σε όλους τους πολέμους το αίμα χύνεται με μόνο κερδισμένο τους μεγάλους καπιταλιστικούς ομίλους που λήγουν προσωρινά τον πόλεμο με επικερδείς συμφωνίες.

Στράτευση στα 18 σημαίνει, ότι με κίνητρο φτηνά ανταλλάγματα, όπως μπόνους στρατιωτικής θητείας, επαγγελματική κατάρτιση με πιστοποίηση του δημοσίου και άλλα, όσοι δεν καταφέρουμε να περάσουμε από τις διαρκείς εξετάσεις της διά βίου εκπαίδευσης, από το νέο σχολείο μέχρι τη μεταλυκειακή εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια, με λίγα λόγια τα πιο ταξικά-πληττόμενα κομμάτια της νεολαίας, θα κατατασσόμαστε για να υπηρετήσουμε ως απλοί χειρώνακτες των επιθετικών πολέμων των αφεντικών. Όσοι από εμάς «πετύχουμε» θα υπηρετούμε λίγα χρόνια αργότερα ως αναλώσιμο υλικό των πολέμων τους, με ελάχιστα καλύτερους όρους ως δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, πληροφορικάριοι, οικονομολόγοι, ψυχολόγοι. Έχοντας ήδη μάθει να λειτουργούμε σαν εργαζόμενοι σκλάβοι.

Αντίθετα με τη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, η ενδεχόμενη σύγκρουση Ελλάδας- Τουρκίας δεν θα αποφευχθεί με τη στράτευση στα 18 και τους νέους πολεμικούς εξοπλισμούς, αντίθετα αυτοί θα φέρουν ακόμα πιο κοντά τη στρατιωτική αντιπαράθεση. Θα αποφευχθεί με την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου και μαζικού αντιπολεμικού κινήματος και στις δύο πλευρές του Αιγαίου και από τη συνεργασία των δύο λαών, η οποία μπορεί να βάλει φρένο στα πολεμοκάπηλα σχέδια κάθε Καμμένου και κάθε Ερντογάν. Ενός αντιπολεμικού κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό, στο οποίο η νεολαία με τη μαζική της δράση μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ενός κινήματος που θα υπερασπίζεται αποφασιστικά την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, σε σύγκρουση με τον εθνικισμό και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, και θα βασίζεται στην ενεργή παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα ενάντια στις άρχουσες τάξεις των δύο χωρών, ενάντια στην κοινωνική καταστροφή των μνημονίων στην Ελλάδα και τον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος Ερντογάν. Που θα επιδιώκει να υψωθεί φραγμός στην πορεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αστικών ανταγωνισμών βάζοντας στο στόχαστρο την κυβέρνηση, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε., τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό. 

Ούτε σκέψη για στράτευση στα 18! Μείωση της θητείας τώρα!

Πάλη για την αποτροπή του πολέμου, για την ειρήνη και τη διεθνή συνεργασία των λαών, ενάντια στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις, στον ιμπεριαλισμό, στον εθνικισμό, το σκοταδισμό και το φασισμό.

Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού.

Κίνημα μαζικό μέσα κι έξω από τον στρατό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου