Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Βαλκάνια: ο εθνικισμός απειλεί με πόλεμο και η ελληνική κυβέρνηση συμμαχεί με ΗΠΑ που επιδιώκουν ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ των συνόρων

Ο Καμμένος καλλιεργεί την πολεμοκαπηλεία και με τους λαούς των βόρειων συνόρων, ενώ ο Κοτζιάς ταυτίζεται με τις ΗΠΑ
Τα Βαλκάνια μαστίζονται από την καπιταλιστική κρίση. Μισθοί-συντάξεις-δικαιώματα εξαφανίζονται από την λαίλαπα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, ενώ ανθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, η διαπλοκή και η διαφθορά.

Οι αστικές τάξεις αναζητούν διέξοδο και δυνατότητα χειραγώγησης των εργαζομένων μέσω του εθνικισμού. Δεν περιορίζονται στην εσωτερική πολιτική κατανάλωση, αλλά διατυπώνουν αλυτρωτικούς στόχους και με όχημα τις μειονότητες παρεμβαίνουν στην πολιτική ζωή των γειτόνων τους.
Είναι μια αστική πολιτική που αιματοκύλησε τα Βαλκάνια την τελευταία δεκαετία του προηγούμενου αιώνα και απειλεί να επαναληφθεί χειρότερα καθώς αλληλοδιαπλέκεται με τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και της Ρωσίας, αλλά και τη δράση περιφερειακών παικτών όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. 

Έτσι αν ο Εντογάν, πολιτικός ηγέτης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της χώρας του μιλά για τον Νεοοθωμανισμό και την παρέμβαση του τουρκικού νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού στις πρώην κτήσεις της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με στόχο μια οικονομική-πολιτική ένωση στο πρότυπο της Ε.Ε. και επίκεντρο το Ισλάμ, η Ελλάδα ποτέ δεν ξεχνά τα Βαλκάνια ζωτικό χώρο του ελληνικού κεφαλαίου, στα οποία δραστηριοποιούνται χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις και καταγράφεται η πιο μεγάλη στρατιωτική παρουσία εκτός συνόρων.

Και η αστική Ελλάδα επιλέγει να παίξει με τις ΗΠΑ.

Με τους Αμερικανούς που έχουν κάνει σαφές ότι Απαιτείται ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ των συνόρων στα Βαλκάνια.

Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρέφεται στις ΗΠΑ έγινε κατανοητό σε όλους κατά τη διάρκεια της εσπευσμένης επίσκεψης του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά στην Ουάσιγκτον.
Ας δούμε τις ανταποκρίσεις:
Για την ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μεταξύ άλλων, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας στις ΗΠΑ. «Αυτό που νομίζω ότι έγινε κατανοητό από την αμερικανική πλευρά είναι η ιδιαίτερη γεωστρατηγική ανάλυση που κάνουμε για την περιοχή μας και συμφωνήσαμε στη μεγάλη ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα και ασφάλεια σε αυτήν. Ο ιδιαίτερος ρόλος της χώρας μας, είναι ένας ρόλος ευθύνης» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ, αντιστράτηγο Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, στην Ουάσιγκτον. Μια συνάντηση προγραμματισμένη για 40 λεπτά, η οποία διήρκησε τελικά μιάμιση ώρα. Ο ρόλος της Ελλάδας σε μια εύθραυστη γεωπολιτική συγκυρία και σε ένα περιφερειακό τρίγωνο αστάθειας, καθώς και τα θέματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών. 

Τι σημαίνουν όμως όλα; Πως μεταφράζονται σε επιχειρησιακό επίπεδο;

Η Σούδα είναι το κλειδί της περιοχής μας για το ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Μόνο τυπικού χαρακτήρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη που έκαναν Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα στο υπουργείο Άμυνας.

Η συνάντηση είχε σοβαρή ατζέντα για το μέλλον των επιχειρήσεων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και για αυτό άλλωστε στην συνάντηση ήταν παρόντες και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

Στην ανακοίνωση του μετά την συνάντηση το ΥΠΕΘΑ αναφέρει πως:
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ δέχθηκαν τον Υποδιοικητή Διοικήσεως Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Αντιπτέραρχο Timothy Ray.
Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt.
Τα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος είναι όπως προκύπτει από δημοσιογραφικές πληροφορίες δυο κυρίως ειδών.
Αυτά που αφορούν τις σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν να κάνουν με την συνεργασία – συνεκπαίδευση στρατιωτικών, κυρίως αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων. Και για αυτά αποφασίστηκε η ενδυνάμωση τους.
Και δεύτερον και σημαντικότερο όσα αφορούν το αμερικανικό αίτημα για την παροχή επιπλέον διευκολύνσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ απο την Ελλάδα καθώς ζητήθηκε απο την Ελλάδα η ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας στην Σούδα.
Συνάντηση και με τον αρχηγό ΓΕΑ
Ο υποδιοικητής της Διοικήσεως Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη Αντιπτέραρχος Timothy Ray, είχε μάλιστα συνάντηση και με τον Έλληνα αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου αμέσως μετά την συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Με αυτό τον τρόπο περιγράφεται η ελληνική συμμετοχή-συνενοχή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς 
Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, δεν πιέζεται αλλά συναινεί και λαμβάνει μέρος προκειμένου να αναβαθμίσει τον ρόλο της
Ας επιτρέψουμε όμως στα Βαλκάνια και ας δώσουμε ξανά τον λόγο στον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά:
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει η χώρα μας στην περιοχή και στις πρωτοβουλίες που παίρνει η Ελλάδα για να σταθεροποιήσει το περιβάλλον της.
Και πάλι όμως θα επιχειρήσουμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από την διπλωματική ορολογία. Την απάντηση θα μας δώσει η εφημερίδα του μεγαλοκατασκευαστή-καναλάρχη Μπόμπολα. 
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” πως η ειδική μονάδα του Στρατού, η 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, έχει λάβει εντολή επιφυλακής.
Συγκεκριμένα οι εντολές λένε ότι πρέπει εντός δύο ωρών να είναι σε θέση να κινηθούν οι Ειδικές Δυνάμεις ενώ εντός έξι ωρών θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθούν τα άρματα μάχης.
Ανάλογες είναι οι εντολές που έχουν λάβει στο σύνολό τους οι μονάδες του Στρατού στις περιοχές Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Έχει σημασία να θυμηθούμε ότι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία όχι απλώς είναι ενταγμένη πλήρως στους επιθετικούς νατοικούς σχεδιασμούς αλλά λαμβάνει ειδική εκπαίδευση Καταστολής Πλήθους. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έλαβε διαταγή να δράσει εναντίον του αγωνιζόμενου λαού μας. Η πρώτη είναι η συμμετοχή στην Στρατιωτική Παρέλαση τη 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη το Φεβρουάριο του 2012.
Έχει όμως σημασία να θυμίσουμε ότι αποτέλεσμα της έντασης της πολεμικής προετοιμασίας της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας είναι τα συνεχή ατυχήματα και μια πρόσφατη αυτοκτονία για την οποία ακόμη περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ που έκανε το ΓΕΣ!


Βλέπουμε λοιπόν τι σημαίνουν τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί τους -εργατικό κίνημα, μετανάστες κλπ, πως αλληλοσυνδέεται ο πόλεμος κατά των μεταναστών με τη δημιουργία π.χ. νεκρής ζώνης στα βόρεια σύνορα σε περίπτωση προσφυγικού ρεύματος, για να χρησιμοποιηθεί όπως κάνει η Τουρκία στη βόρεια Συρία για πρόσχημα εκδήλωσης επεκτατικών σχεδιασμών.

Την επόμενη πιθανώς περίοδο μπορεί να ζήσουμε στην Ειδομένη σκηνές βίας εις βάρος προσφύγων που θα έχουν ως πρωταγωνιστές στρατεύματα που θα φέρουν την γαλανόλευκη!
 Ο λαός μας πρέπει να νοιώσει ότι απειλείται

Αν όλο το καλοκαίρι δραστηριοποιούσε ξανά στρατόπεδα στα βόρεια σύνορα, άνοιγε φυλάκια και ανέθετε στον Στρατό την Ασφάλεια της περιοχής, η τέλεση της τελευταίας άσκησης είναι ενδεικτική. Διαβάζουμε: 


Μια μοναδική άσκηση ρίψης αλεξιπτωτιστών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διερχόμενοι οδηγοί και κάτοικοι της περιοχής του αεροδρομίου των Ιωαννίνων. 

Σενάριο της άσκησης των 36 έμπειρων ανδρών των ειδικών δυνάμεων η ανακατάληψη του αεροδρομίου.

Ας θέσουμε λοιπόν ερωτήματα;
Υπάρχει κάποιος κάτοικος της Ηπείρου που να νοιώθει ότι απειλείται το αεροδρόμιο της Ηπείρου με κατάληψη από κάποιον στρατό γειτονικού κράτους;
Ή μήπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης, για να αποπροσανατολίσει τον λαό από τα οδυνηρά μηνμονιακά μέτρα, για να απαιτήσει εθνική ενότητα και πρόσδεση του λαού στην πολεμοκάπηλη πολιτικής, καλλιεργεί τους εθνικούς κινδύνους;
Πως είναι δυνατόν ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς να μιλά για την Ελλάδα δύναμη σταθερότητας όταν προσδένεται στους αμερικανικούς σχεδιασμούς επαναχάραξης των βαλκανικών συνόρων και ο Καμμένος μετατρέπει τη βάση της Σούδας στο σημαντικότερο πολεμικό προπύργιο των Αμερικανών;
Αλήθεια, ποια η διαφορά των επιχειρήσεων επανακατάληψης αεροδρομίων από αυτές της κατάληψης από αερομεταφερόμενες ειδικές δυνάμεις; Μήπως με το πρόσχημα της απειλής οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για επιθετικές ενέργειες;
Δική μας απάντηση;
Με τους αγώνες μας απαντάμε στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και στους εγκληματικούς ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ σχεδιασμούς
Η ενίσχυση του κινήματος των φαντάρων για το μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και της καταστολής.
Η ανάπτυξη μαζικών αποφασιστικών αγώνων για την Ανατροπή της κυβέρνησης της εργατικής λεηλασίας, του κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου