Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Κατάλοιπα θρησκευτικού φονταμενταλισμού. Αθωώθηκε σήμερα ο «Γέροντας Παστίτσιος»

Ένα από τα «μεγαλύτερα επιτεύγματα» του πρώην επικεφαλής της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανόλη Σφακιανάκη ήταν η αποκάλυψη της «εγκληματικής» δράσης του «Ιντερνετικού», «Γέροντα Παστίτσιου», κατά κόσμο Φίλιππου Λοϊζου, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την καταδίκη του 27χρονου τότε νεολαίου, στα μέσα Γενάρη 2014, σε 10 μήνες φυλακή με αναστολή για «καθύβριση θρησκεύματος»! (Οι δικαστές επικαλέστηκαν ένα νόμο περί βλασφημίας, του μετεμφυλιακού κράτους που έχει ψηφιστεί το 1951).
Με αφορμή ότι σήμερα εκδικάζεται η έφεση που έχει υποβάλλει ο Φ. Λοϊζος να θυμίσουμε κάποια πράγματα.
Όταν έγινε η πρωτόδικη καταδίκη του είχε υπάρξει μπαράζ δημοσιευμάτων σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο γι’ αυτή την δικαστική απόφαση που λογικά μόνο σε θεοκρατικά κράτη θα έπρεπε να συναντήσεις.



Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο του δημοσιογράφου  Γιώργου Ανανδρανιστάκη στην «Αυγή»:




Τι είναι η εξύβριση θρησκεύματος κατ' εξακολούθηση; Είναι να παραφράζεις το όνομα ενός εκλιπόντος μοναχού, που δεν είναι καν άγιος, να γράφεις κείμενα σατιρικά υποδυόμενος τον μοναχό με το παραφρασμένο όνομα, να αναρτάς φωτογραφίες με  ρασοφόρο, που στη θέση του προσώπου έχει ένα κομμάτι παστίτσιο. Αν διαπράξεις όλα αυτά τα φοβερά, τρως δέκα μήνες φυλακή από το Α' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, όσο έφαγε δηλαδή ο Φίλιππος Λοΐζος, γνωστός στον πανελλήνιο ως Γέροντας Παστίτσιος.



Η διαιώνιση ενός νόμου που τιμωρεί την εξύβριση θρησκεύματος είναι από μόνη της ντροπή και όνειδος. Είναι έσχατη μορφή περιορισμού της ελευθερίας του λόγου κι ακόμη χειρότερο, φανερώνει το σφιχτό εναγκαλισμό του κράτους με την Εκκλησία, εν έτη 2014. Κατάλοιπα θρησκευτικού φονταμενταλισμού, που μπορεί  να  στείλουν ανθρώπους στη φυλακή, να τους λερώσουν το ποινικό μητρώο, να τους στιγματίσουν.



Πέρα από το αυτονόητο, ότι δηλαδή πρέπει να καταργηθεί αυτός ο αναχρονιστικός νόμος και να σταματήσει κάθε δίωξη στον νεολαίο που σήμερα εκδικάζεται η έφεση του να θυμηθούμε ποιος είναι ο "καθυβριζόμενος άγιος" Παϊσιος, αντιγράφοντας ένα απόσπασμα από ανάρτηση του συντρόφου Γ.Γ.:






.... Αλλά, ρε μπαγλαμάδες, τους κομμουνιστές και τις συντρόφισσες τι τις μπερδεύεται στα τροπάρια σας;

Εντάξει, ο «άγιος» σας Παϊσιος έκανε το τραπέζι σε φίδια. Είχε κολιτιλίκια με αρκούδες και λύκους. Είχε προσωπικά αλισβερίσια με τον Χριστό σας. Η Παναγία η ίδια του ετοίμαζε τα γεύματα του και όταν αυτή είχε δουλειά την αντικαθιστούσε ένας «άγγελος». Ο διάβολος υποκλίθηκε στην προσωπικότητα του, μίλαγε με σαύρες, έπεσε από γκρεμό 100 φορές και σώθηκε, πάλεψε με μοναχό Saolin και τον νίκησε κ.α

Αυτά δεν φτάνουν για να του βάλετε το «αγιασμένο» φωτοστέφανο; Χρειαζόταν να μας πείτε ότι ο καλόγερος «αντιστάθηκε» στον «γυναικείο κομμουνιστικό πειρασμό» και άρα αυτό μετράει στο τεφτέρι που γράφετε τα «θαύματα» για να τον κάνετε εικόνισμα;

Και εδώ δεν κάνω πλάκα.  Διαβάζω την βιογραφία του «αγίου» όπως την παραθέτει ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr:



Στον εμφύλιο τον συνέλαβαν κομμουνιστές. «Τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο μόνο του και ύστερα έβαλαν δύο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές. Προσευχήθηκε έντονα επικαλούμενος την Παναγία και αμέσως ένιωσε "δύναμιν εξ ύψους", που τον ενίσχυσε και τις έβλεπε με απάθεια σαν αδελφές του, όπως ο Αδάμ την Εύα στον παράδεισο. Τίς μίλησε με τρόπο καλό. Εκείνες ήρθαν σέ συναίσθηση, ντράπηκαν και έφυγαν κλαίγοντας.»



Ομοίως ο άγιος δοκιμάστηκε και άλλες φορές στον εμφύλιο, πλην όμως, όπως συνάγεται από τις αφηγήσεις του, ο Κύριος δεν ήταν με τους κομμουνιστές. Λογικό, ούτε αυτοί ήταν μαζί Του.



Υ.Γ Τελικά σήμερα στο Εφετείο η δίκη δεν έγινε αφού σύμφωνα με τον νόμο 4411/2016 έχουν παραγραφεί τα «αδικήματα» για τα οποία είχε κατηγορηθεί ο Φίλιππος Λουΐζος
http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου