Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Εξοπλιστική φρενίτιδα από τον εθνικιστή Πάνο Καμμένο-θέλει να αγοράσει Αμερικανικά Αντιτορπιλικά που ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ το Πολέμικο Ναυτικό

Διαβάζουμε στο militaire.gr, μιλιταριστικό σαιτ που απηχεί τις απόψεις του ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, ενός μέσου το οποίο πολλάκις έχει αναλάβει το ρόλο του λαγού στην κούρσα των παράλογων εξοπλισμών που εξαγγέλλει ο ακροδεξιός Υπουργός Άμυνας: 
Σε γενικές συζητήσεις είναι η ελληνική κυβέρνηση με την Ουάσιγκτον για την παραχώρηση, σε κάποια ευκαιρία, στον ελληνικό Στόλο αντιτορπιλικών κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Arleigh Burke, για τα οποία υπάρχει σχεδιασμός απόσυρσης όσων δεν εκσυγχρονιστούν.

Το ελληνικό ενδιαφέρον για πλοία αυτού του τύπου – έστω και αν δεν έρθουν στην Ελλάδα με όλες τις αντιαεροπορικές τους δυνατότητες- είναι παλιό και συντηρείται, ανάλογα και με την διαθεσιμότητα.

Πάντως το αμερικανικό Ναυτικό τα πλοία αυτά τα φροντίζει και αρκετά από αυτά τα εκσυγχρονίζει. Ένα από αυτά βρέθηκε πριν μερικές ημέρες στον Κόλπο της Σούδας: Συγκεκριμένα ήταν το USS Donald Cook (DDG 75) που συμμετέχει σε σε ευρύτερη εκπαιδευτική επιχείρηση/περιπολία του 6ου αμερικανικού Στόλου στην Μεσόγειο με αφετηρία την βάση της Rota, στην Ισπανία.Στο πλοίο της επίσκεψης στην Σούδα όπου εδρεύει και το ΝΑΤΟικό Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής, μέλη του πληρώματος του USS Donald Cook (DDG 75) είχαν συνεργασία με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό σε θέματα εκπαίδευσης επί του εκπαιδευτικού πλοίου ”Άρης” σε επιχειρήσεις ρεσάλτου, ναυτικού ελέγχου, αντιμετώπισης πειρατείας, τρομοκρατών κλπ. (πρώτη φωτο)
Στην άλλη φωτο το την ώρα που φεύγει από την Σούδα για να συνεχίσει την περιπολία του στην περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Το ελληνικό ενδιαφέρον, δηλαδή το ενδιαφέρον του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, που συστηματική χτίζει δεσμούς με τους Αμερικανούς φίλους σχεδιάζοντας την αγορά όπλων συγκρούεται με την Άρνηση του πιο κατάλληλου για να κρίνει την αναγκαιότητα του εν λόγω οπλικού συστήματος, του ίδιου του Γενικού Επιτελείου Πολεμικού Ναυτικού!

Ο νέος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, κατά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας του με τους διαπιστευμένους στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στρατιωτικούς συντάκτες τόνισε:

ουσιαστικώς έβαλε «πάγο» στα όποια σενάρια ακούγονταν για την πιθανότητα εντάξεως στο Στόλο μεγάλων αντιτορπιλλικών κλάσεως Arleigh Burke, από αυτά που προτίθενται να αποσύρει από τη δύναμή του το Αμερικανικό Ναυτικό, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που θα παραλάβουν τα πρώτα σκάφη που θα αποδεσμεύουν οι Αμερικανοί, επισήμανε ότι είναι καλά σκάφη αλλά ασύμφορα για τη χώρα μας, που αν αποκτήσει κάτι πρέπει να είναι νεότερο, πιο οικονομικό και μικροτέρων διαστάσεων, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα θέμα που σε πολιτικό επίπεδο το χειρίζεται η κυβέρνηση.

Αλήθεια, που βασίζεται ο Π.Καμμένος για να κάνει αυτή την προμήθεια;
Γιατί γίνεται αυτή η αγορά την οποία καταδικάζει το ΓΕΝ;
Μέχρι τώρα οι πολεμολάγνοι υποστήριζαν ότι οι αγορές όπλων είναι απαίτηση των Επιτελείων. Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι είναι αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Εμείς απατούμε να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς.

Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται 
ο Σάμιουελ Τζόνσον, γνωστός Βρετανός συγγραφέας, ποιητής και διανοητής, ο οποίος αναπαύεται σήμερα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, είχε πει κάποτε πως 
«Ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου