Slider

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΑΘΛΙΟΙ! Ένας στρατός ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ των συμφερόντων και των άθλιων ΚΕΡΔΩΝ των επιχειρηματιών κατά των μεταναστών στην Μερσίνη Κυλλίνης!

Γράφει: tetartopress.gr


To ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκει στο πλευρό των προσφύγων-μεταναστών και των συναγωνιστών καταγγέλοντας τις άθλιες πρακτικές του ελληνικού στρατού και του Υπουργείου Άμυνας.

Καταγγέλλουμε και εμείς την απαράδεκτη προστασία των συμφερόντων της ιδιωτικής εταιρίας που παρανομεί συστηματικά και τις βάρβαρες εκβιαστικές μεθόδους.

Στο βαθμό που οι άθλιες αυτές μέθοδοι έχουν καταγγελθεί δημόσια η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ της κυβέρνησης είναι συνυπεύθυνη καθώς συγκαλύπτει αντί να διερευνήσει το θέμα και να αποδώσει ευθύνες.

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
Μετά την επίσκεψή της στο «κέντρο φιλοξενίας» προσφύγων στη Μυρσίνη, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες Πάτρας» προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση στην οποία μιλάει για απαράδεκτες πρακτικές από μέρος του στρατού που ως απάντηση στη συλλογική αντίδρασή των προσφύγων για την κακή ποιότητα φαγητού εκβίασε πως θα σταματήσει την παροχή πόσιμου νερού στους πρόσφυγες. Η καταγγελία έχει καταγραφεί και στο βίντεο που ακολουθεί.Αναλυτικά η ανακοίνωση:Για έβδομη μέρα συνεχίζεται το μπλοκάρισμα της εισόδου του «κέντρου φιλοξενίας» προσφύγων στη Μυρσίνη, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κακή ποιότητα του φαγητού. Τη σίτιση των προσφύγων έχει αναλάβει το ιδιωτικό catering Korinthian Palace. Ως απάντηση στη συλλογική αντίδρασή τους, αντί για βελτίωση του φαγητού ή αλλαγή της εταιρείας catering, ο στρατός κάνει επίδειξη πυγμής, εκβιάζοντάς τους ξεκάθαρα πως αν δεν επιτραπεί η είσοδος στο catering θα σταματήσει και η παροχή εμφιαλωμένου νερού (να σημειωθεί ότι το νερό ύδρευσης στη Μυρσίνη δεν πίνεται). Ο εκβιασμός αυτός είναι πρωτοφανής, ενώ γενικότερα η διαχείριση αυτής της κατάστασης από το στρατό καταπατά τις πιο στοιχειώδεις ελευθερίες των προσφύγων.Πέραν όλων των παραπάνω, οι πρόσφυγες καταγγέλλουν την απομόνωσή τους και από τη σκοπιά της προστασίας τους, καθώς βρίσκονται μεταξύ θάλασσας και μεγάλων εκτάσεων χωραφιών μακριά από κάθε κατοικημένη περιοχή, αλλά και από τη σκοπιά της μεταφοράς τους στο κέντρο της Μυρσίνης, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα, την ώρα που τα ταξί τους επιβαρύνουν με πολύ μεγάλα ποσά.Οι ίδιοι πρόσφυγες πέφτουν θύματα υπερεκμετάλλευσης, καθώς μέσα στις απελπιστικές συνθήκες στις οποίες ζουν και στη ευάλωτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, επιτήδειοι πατούν πάνω στις ανάγκες τους και τους αναθέτουν σκληρές αγροτικές εργασίες με εξαντλητικά ωράρια και μισθούς πείνας. Ανατριχίλα προκαλεί η υπόνοια της σκληρής εκμετάλλευσης προσφύγων, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα αιματοβαμμένα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.Τέλος, σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί, μέσα σε όλη την αναταραχή, η αποχή των προσφυγόπουλων από τα σχολεία, αφήνοντας υπόνοιες για την ποιότητα της μόρφωσης και της εκπαίδευσης που τους παρέχεται, στα απογευματινά τμήματα που έχουν δημιουργηθεί γι αυτά.Στον αγώνα και στις κινητοποιήσεις των προσφύγων στεκόμαστε αλληλέγγυοι και καλούμε το κίνημα σε συμπαράσταση. Απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των προσφύγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου