Προχωρούν στην πόλη της Μυτιλήνης έχοντας στον καρπό του χεριού ένα πλαστικό βραχιολάκι σε έντονα χρώματα, όπου αναγράφεται ο ατομικός αριθμός και το νούμερο παραμονής σε συγκεκριμένο σημείο του κέντρου κράτησης της Μόριας Λέσβου.
Αφορά κυρίως άτομα που δεν ζουν σε σκηνές, χωρίς όμως αυτό να είναι βέβαιο. Δεν είναι ποινικοί. Είναι αιτούντες άσυλο και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν απαρατήρητοι φορώντας υποχρεωτικά το βραχιόλι.
Κατά δήλωσή τους, το έχει τοποθετήσει η ΜΚΟ Euro Relief (η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί από την εφημερίδα «Guardian» για προσηλυτισμό, κατηγορία την οποία έχει αρνηθεί).
Οι αιτούντες άσυλο, κυρίως οι μορφωμένοι, δυσανασχετούν για τον στιγματισμό, καθώς αυτή η πρακτική είναι εξαιρετικά αναξιοπρεπής.
Άλλο η κρατική πολιτική, όποια κι αν είναι αυτή, κι άλλο η χρήση τέτοιων εξευτελιστικών μεθόδων για εύκολη εξακρίβωση στοιχείων.
Αλήθεια, η διοίκηση του κέντρου της Μόριας συμφωνεί με αυτήν την πρακτική, η οποία παραπέμπει σε εποχές που δεν θέλουμε ούτε να θυμόμαστε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου