Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τσαβούσογλου: Εθνική συνεννόηση για το Αιγαίο μετά το δημοψήφισμα - "Ρατσιστής και κακομαθημένος ο Καμμένος"

Για συνάντηση της τουρκικής κυβέρνησης με τα άλλα κόμματα, μετά από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, προκειμένου να αναζητηθεί μία ενιαία στάση από την πλευρά της Άγκυρας στα ζητήματα που σχετίζονται με την Ελλάδα και το Αιγαίο, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε "εθνική υπόθεση" για την Τουρκία τα εν λόγω θέματα, ενώ εκτόξευσε "πυρά" και κατά του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για "απρόσεκτες δηλώσεις".
Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σημείωσε πως η ένταση αποκλιμακώθηκε μόνο όταν παρενέβη ο Έλληνας πρωθυπουργός, κάνοντας συστάσεις τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τις "εχθρικές του αναφορές του εναντίον της Τουρκίας". Τόνισε, επίσης, ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν τις διερευνητικές συνομιλίες για να καταγραφούν οι διαφορές τους στο Αιγαίο, καθώς και οι τρόποι επίλυσής τους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μιλώντας στην εφημερίδα Miligazete ανέφερε ότι το Μέγαρο Μαξίμου τους έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα ξανακάνει «δηλώσεις».

«Υπάρχει ένας ρατσιστής και κακομαθημένο παιδί εκεί. Η Ευρώπη έγινε αιχμάλωτη των ρατσιστών. Σε όλη την ήπειρο υπάρχουν ίδιες περιπτώσεις», είπε π Τσαβούσογλου.

«Ο υπουργός Άμυνας είναι ο αρχηγός του ρατσιστικού κόμματος», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε: «Μέσα σε μία ώρα ήρθε μήνυμα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Δήλωσε ότι δεν θα ξανακάνουν ανακοινώσεις. Έστειλαν μήνυμα και στον πρωθυπουργό μας. Και εμείς από πλευράς μας δεν θέλουμε να διαρκέσει, αλλά να προσέξουν αυτό το κακομαθημένο παιδί. Λέει ασυναρτησίες».

Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε οτι τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να ειναι αποστρατικοποιημένα, και μάλιστα άφησε αιχμές όσο αφορα τις γνώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους κανόνες του Διεθνές Δικαίου. 
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει « Με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας που δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων» 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ συνεχίζει με αιχμές κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και αναφέρει πως « η Eλλάδα σε διεθνές επίπεδο κατηγορεί τη χώρα μας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο. Όμως η Ελλάδα δεν διστάζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ο ανώτατος εκπρόσωπος της κάνει προκλητικές δηλώσεις. Κι αυτό και στην Ε.Ε. και στη διεθνή κοινότητα δίνει κάποια βασικά στοιχεία για το ποιος αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο».
http://www.onalert.gr/stories/tsabousoglou-ratsiths-kakoma8hmenos-kammenos/54974

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου