Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Καταγγελία από αλληλέγγυο στη Μόρια Λέσβου για τις πρακτικές του EASO

Αποτέλεσμα εικόνας για πρόσφυγες μοριαΑνήκουστες πρακτικές λαμβάνουν χώρα στη Μόρια. Η διαδικασία συνέντευξης για την χορήγηση ασύλου α’ βαθμού διακόπηκε από πρόσφυγα ο οποίος δήλωνε ότι θέλει να εξασφαλίσει χρόνο προκειμένου να έχει νομική συμβουλευτική. Για την πράξη του αυτή ο πρόσφυγας… τιμωρείται! Αντί να του δώσουν νέα ημερομηνία τον παραπέμπουν στις καλένδες και εντέλει ενημερώνεται μετά από καιρό για την ημερομηνία και ώρα της συνέχισης της συνέντευξης του… επιτόπου. Δηλαδή, τον βλέπουν στα κάγκελα και απροειδοποίητα του λένε «έλα μέσα για συνέντευξη».
Φυσικά, δεν προλαβαίνει, όχι  μόνο να διασφαλίσει τη νομική συμβουλευτική προετοιμασία που χρειαζόταν και ήθελε, αλλά ούτε καν την παράσταση δικηγόρου στην ίδια την συνέντευξη!
Η αυταρχικοποίηση απέναντι στους πρόσφυγες όλο και κλιμακώνεται τον τελευταίο καιρό με το ένα αποκαλυπτικό γεγονός μετά το άλλο. Από εκμετάλλευση τους σε μαύρη εργασία μέχρι την καταπάτηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους στην νομική υποστήριξη. Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που διαχειρίζεται αλλού ο στρατός και αλλού οι επιχειρήσεις των ΜΚΟ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου