Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο Βίτσας λέει ΟΧΙ στα F-35 αλλά τα δημοσιογραφικα φερέφωνα του Καμμένου το παλεύουν

f-35Εμμονή φαίνεται ότι έχουν γίνει τα αμερικανικά αεροσκάφη στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Είναι χαρακτηριστική η επιμονή να απαιτεί την Αγορά ενός αεροσκάφους που το κόστος της αγοράς 30 εξ αυτών θα φτάσει σύμφωνα με τους σημερινούς υπολογισμούς του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα στο αστρονομικό ποσό των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Και επισημαίνουμε την εμμονή του αυτή γιατί φυσικά δεν έχει να κάνει με την Άμυνα της χώρας αλλά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στις ΗΠΑ, την πολιτική καριέρα που στηρίζει σε αυτή την προμήθεια και την ψηφοθηρική απεύθυνση του στο μιλιταριστικό και ακροδεξιό πολιτικό ακροατήριο!
Έχει λοιπόν σημασία να δούμε το πως ο Τσίπρας τον αδειάζει και ο άνθρωπος στο Πεντάγωνο, ο Δ.Βίτσας, που μέχρι πριν από λίγο στήριζε την προμήθεια των F-35, ούτε λίγο ούτε πολύ βγάζει τρελό όποιον εμμένει στην Αγορά των συγκεκριμένων πολεμικών αεροσκαφών.
Η αρχή έγινε όταν  ο ΑΥΕΘΑ Δ.Βίτσας, που μέχρι τώρα υποστήριζε την προμήθεια, κάνοντας λόγο για κόστος 80-100 εκ. δολ. έκαστο, παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο, κάνοντας εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις και υιοθετώντας τις ενστάσεις του διαφωνούντα στην προμήθεια Ν.Φίλη. 

Δεν εξετάζεται η αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών τεχνολογίας stealth, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό SKAI, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.
Διευκρίνισε ότι ένα stealth κοστίζει 100 εκατ. ευρώ. «Πολλαπλασιάστε επί 5 το συνολικό κόστος (συντήρηση, υποδομές)…έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοια πράγματα και πότε θα πάρουμε τα νέα μαχητικά; Το 2025» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.
Όμως ο ΑΝΥΕΘΑ ΞΑΝΑΧΤΎΠΗΣΕ.

Με την φράση «γίνεται μια μεγάλη κουβέντα η οποία εγώ λέω ότι είναι για την κουβέντα» ο Δημήτρης Βίτσας απαντάει στην φιλολογία για την απόκτηση stealth αεροσκαφών από την Ελλάδα.
Και βάζει πια οριστικά ένα τέλος.
Ο υπουργός μίλησε στην ιστοσελίδα periodico.gr και στους δημοσιογράφους Ιάσονα Πιπίνη και Αμαλία Κολονέλου και μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά:«Ξέρω ότι τα οικονομικά δεν τα έχουμε, και ακόμη και να τα είχαμε θέλει πάρα πολύ χρόνο αυτή η διαδικασία.
Επαναλαμβάνω κάτι που υπάρχει στην εθνική βιομηχανική αμυντική στρατηγική που ψηφίστηκε από το ΚΥΣΕΑ πριν από μερικές μέρες, ότι όταν κάνεις μια αγορά δεν μετράς μόνο πόσο κοστίζει να το αγοράσεις, αλλά όλο τον κύκλο ζωής τους. Εδώ μιλάμε για τεράστια ποσά που δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τα αντέχουμε. Τώρα, υπάρχουν άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία;
Συζητήσεις γίνονται, εγώ δεν μπορώ να καταπιαστώ με τέτοια και να δώσω τη σοβαρότητα που πρέπει κάθε φορά να τους δώσεις».
Κάγκελο ο Καμμένος από το απότομο άδειασμα του κυβερνητικού εταίρου...
Όμως οι ΑΝΕΛ συνεχίζουν να το παλεύουν.
Σταθερά στο πλευρό τους δημοσιογραφικά φερέφωνα που την μία στοχοποιούν το Νίκο Φίλη, την άλλη δίνουν βήμα στον γραφικό και εξίσου Λεβέντη να απαιτεί την αγορά 30 F-35 και την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. -καλά δεν του λένε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα προσλάβουν ΟΒΑ;-, την άλλη έχουν αποκλειστικές δηλώσεις καραβανάδων για να υπερασπίσουν την εν λόγω πολεμική προμήθεια, και τέλος μας πληροφορούν ότι έρχονται στην Ελλάδα ανταγωνιστές από τις ευρωπαικές πολεμικές βιομηχανίες.
Λες και παίρνεις 200-300 ευρώ μισθό, σου κόβουν την σύνταξη, εξαφανίζουν το αφορολόγητο, απογειώνουν τους φόρους σε έχεις περιθώριο να επιλέξεις αμερικανικά ή ευρωπαικά άχρηστα όπλα.
    Ούτε ευρώ για εξοπλισμούς.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου