Slider

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Σε πολεμική ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις-ο φόβος εμπλοκής μετά την επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία

από τη Kampouraki Mairi

Η σημαία του θανάτου.... φονιάδες των λαών ΑμερικάνοιΑυξημένη επιφυλακή στις Ένοπλες Δυνάμεις, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή. 

Είναι κάτι που αναμενόταν μετά την καθοριστική συμβολή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και βάσεων, με αιχμή του δόρατος τη βάση της Σούδας.
Δείτε συγκεκριμένα: 

Ο Τραμπ επιτίθεται και η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μας εμπλέκει σε νέους βρώμικους πολέμους-Όχι στη Βαρβαρότητα του λιγότερο κακού
Στο Στόλο έχει φθάσει σήμα για 4ωρη ετοιμότητα απόπλου και ανάλογη ετοιμότητα υπάρχει σε Πολεμική Αεροπορία και Στρατό Ξηράς.Οι εξελίξεις αυτές μας οδηγούν σε τρία πολύ σοβαρά συμπεράσματα:

Καταρχήν, υπάρχει το ενδεχόμενο της εξέλιξης των αμερικανικών βομβαρδισμών σε ευρύτερη σύγκρουση καθώς ήδη τα κοράκια του πολέμου κάνουν λόγο για σχεδιασμούς ιμπεριαλιστικής εισβολής των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Αραβικών μεσαιωνικών καθεστώτων (αυτών που ενισχύουν το ISIS με κάθε τρόπο). Σε αυτή την περίπτωση η εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων πρέπει να θεωρείται δεδομένη -στο πλευρό μάλιστα της Τουρκίας- όχι φυσικά για λόγους συμμαχικής αλληλεγγύης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ή υποτέλειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά γιατί μόνο έτσι εξυπηρετούνται οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου. Με την συνενοχή-συμμετοχή στον Πόλεμο!

Δεύτερο, το οποίο πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι η μετατροπή των ελληνικών βάσεων σε ένα από τα σημαντικότερα ορμητήρια του Αμερικανικού και Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού προκαλεί τον κίνδυνο εκδικητικών ή πολεμικών πληγμάτων. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί τα κορυφαία οπλικά συστήματα, η κυβέρνηση διεκδικεί έναν ολοένα πιο πολεμικό ρόλο, με συνέπεια το θανάσιμο κίνδυνο για τον λαό μας, καθώς η χώρα μετατρέπεται σε μέρος της αστάθειας και ζώνη πολέμου.

Τρίτον, αποκαλύπτεται σε όλους τι πραγματικά σημαίνει ότι η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αποτελεί "εθνική ανάγκη" για τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον αστικό κόσμο.
Θυμίζουμε: 
  
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ και ΡΟΛΟ
ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 - Καμμένος: Άξονας σταθερότητας η Ελλάδα 


Ας δούμε τι δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος περιγράφοντας τις επιλογές και τους στόχους της κυβέρνησης ΣΥΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ''Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μια μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο''. Αυτά τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα αναφερόμενος στην πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017, διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας , στην οποία συμμετέχουν, μαζί με την Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφερόμενος στην άσκηση, ο Καμμένος σημείωσε ότι φέτος επεκτάθηκε στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και τη χαρακτήρισε ως μία άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Όπως εξήγησε, «είναι άσκηση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και από στρατιωτικής πλευράς, γιατί έχουμε μία κοινή δράση χωρών που δεν συμμετέχουν σε μία κοινή συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες οι οποίες παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο».

Άρα η ελληνική κυβέρνηση και όχι ο Πάνος Καμμένος θεωρούν πρότυπο επεμβάσεων την Λιβύη και την αντίστοιχη διάλυση-καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας που προκάλεσαν για να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα.
Άρα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν οργανικό τμήμα αυτών των εγκληματικών Συμμαχιών για την επιβολή της Νέας Τάξης του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που στοιχίζονται πίσω από αυτές.
Μάλιστα θέλουν την Ελλάδα επίκεντρο αυτής της Συμμαχίας παραγωγής Αστάθειας και Ολέθρου. 
Έτσι θα ικανοποιηθεί ο στόχος αναβάθμισης του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης, θα κερδίσουν για μια ακόμη φορά οι Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης, Κόκκαλης και λοιποί.
Με αυτές τις συμμαχίες λοιπόν, με στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ το ελληνικό κεφάλαιο προσδοκά να παίξει ρόλο στα Βαλκάνια που τα θεωρεί "Ζωτικό του Χώρο", αλλά και κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτό τον "εθνικό στόχο" υπάρχει "εθνική ενότητα" και σύμπνοια ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
¨Είναι εθνική ανάγκη η συμμετοχή στις επεμβάσεις" λέει ο πρώην ΥΕΘΑ επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το ίδιο υποστηρίζει ο Δ.Βίτσας ΑΝΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στα παραπάνω υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Τους ίδιους κυβερνητικούς στόχους, τις ίδιες στρατηγικές επιδιώξεις περιέγραψε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της Γερμανίας, Ρέξ Τίλερσον και Ζίγκμαρ Γκαμπριέλ, αντίστοιχα. 
O Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, υπογράμμισε την σημασία δημιουργίας νέων δομών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο κατά την παρέμβασή του στην πρωινή Σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου. 
Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, ότι θα χρειαστεί να δοθεί έμφαση στην εδραίωση της διεθνούς ασφάλειας και ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανταποκριθεί σε σύγχρονες προκλήσεις.
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας Ντιτμιρ Μπουσάτι

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε την σημασία δημιουργίας νέων δομών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου χρειάζεται να διαμορφωθεί μια θετική ατζέντα πρωτοβουλιών. Ο Κοτζιάς, έθιξε το θεμελιώδες ζήτημα του καθορισμού της ταυτότητας του ΝΑΤΟγια την προσεχή περίοδο, διερωτώμενος εάν η Συμμαχία θα αποτελέσει έναν Οργανισμό με κατ’ εξοχήν διεθνή δράση ή εάν θα εστιαστεί σε θέματα διατλαντικής ασφάλειας.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ είναι παραπάνω από διαφωτιστικό.
Αποκαλύπτοντας γιατί η κυβέρνηση θέλει να προσλάβει 1000 Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ, γιατί δίνει τώρα 3 δις.δολ. για να προμηθευτεί όπλα από τις αμερικάνικες εταιρείες, γιατί υπάρχει τέτοια πολεμική προετοιμασία.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ-Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΑ
Στοχοποιεί τους λαούς με τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, προσφέρει κάθε διευκόλυνση, παρέχει τις βάσεις, αγοράζει όπλα που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις όπως τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη ORION, ενταντικοποιεί τις ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για να δράσει μαζί τους σε αυτούς τους βρώμικους πολέμους.

Εμείς τους λέμε: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ΗΠΑ-ΕΕ-Ελληνική Ολιγαρχία
Καλούμε κάθε αγωνιστή να σταθεί στο πλευρό μας, να αγωνιστεί μέσα και έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.

Πλέον ο στόχος του Αντιπολεμικού Κινήματος πρέπει να είναι η Ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των Μνημονίων, ο αγώνας για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να βγει μπροστά, να ενσωματώσει τις καλύτερες παραδόσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και να συγκρουστεί σε καθημερινή βάση με τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, την πολεμοκαπηλεία και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω: από τους μεγαλοκαθηγητάδες που φέρνουν τον στρατό στα Πανεπιστήμια μέχρι τις αντιδραστικές δεξαμενές σκέψης, από τις πολεμικές βιομηχανίες μέχρι όσους μετρούν κέρδη από το ΝΑΤΟ (ξενοδόχους, εμπόρους, εταιρίες πετρελαιοειδών κλπ), από τους μεγαλοδημοσιογράφους μέχρι τα σαιτ φερέφωνα του ΥΠΕΘΑ και των πολεμικών βιομηχανιών. 

Είναι μια πρόταση συνένωσης όλων όσων αντιπαλεύουν το σύγχρονο πλέγμα πολέμου-καταστολής και απευθύνεται σε εργατικά σωματεία και νέες συλλογικότητες του αγώνα, στις μεταναστευτικές και αντιφασιστικές κινήσεις, σε κάθε εκδοχή παρά την όποια διαφωνία και αντίθεση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; 
ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου