Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Βραδυφλεγής βόμβα κατά της ζωής φαντάρων, παιδιών και ηλικιωμένων οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις

Με νωπές τις μνήμες από την αφαίρεση 5 ζωών από τον ελληνικό στρατό και εξαιτίας της χρήσης ιπτάμενων νεκροφόρων ελικοπτέρων ΧΙΟΥΙ και μιας πολυκαιρισμένης κακοσυντηρημένης σακαράκας τζιπ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της λειτουργίας των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων.
Δε μιλάμε μόνο για τα γνωστά κάτεργα της άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων, αλλά για τις πραγματικές Υγειονομικές βόμβες που απειλούν την ζωή των στρατευμένων, αλλά και των επισκεπτών: μιλάμε για μωρά παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους απόστρατους και τις οικογένειες τους.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η άνοιξη δεν σημαίνει μόνο γιορτή των λουλουδιών για τους ρομαντικούς και τα παιδιά, αλλά μια περίοδο που μαζικά οι φαντάροι μετακινούνται στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις. Εκεί θα συναντήσουν τα μεγάλα βύσματα που είχαν αράξει όλους τους προηγούμενους μήνες και οι συνάδελφοι που έχουν υπηρετήσει για μήνες στις πιο απόμακρες μονάδες της παραμεθορίου, αλλά και οι κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις που αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα ή για κοινωνικούς λόγους έτυχαν της εύνοιας αυτής.
Ουσιαστικά, όλοι αυτοί οι μιλιταριστές που διαμαρτύρονται αδίκως για τα κενά επάνδρωσης των ακριτικών μονάδων, μεταθέτουν μαζικά φαντάρους για να τους δώσουν τις εξής μάχιμες ειδικότητες και υπηρεσίες: ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί,   συντηρητές πρασίνου (κηπουροί και μάζεμα πευκοβελόνας), καθαριστές, ναυαγοσώστες και συντηρητές παραλίας.
Αυτές είναι μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες που αναλαμβάνουν. Μόλις όμως περάσει η περίοδος επιδιόρθωσης-των συντήρησης των κατασκηνώσεων αρχίζει το μαρτύριο της λειτουργίας τους, όπου το καθεστώς  πάμφθηνων υπηρεσιών-προιόντων που προσφέρουν –ακριβώς λόγω της δωρεάν εργασίας των φαντάρων- προσελκύει υπεράριθμο αριθμό στρατιωτικών και των καλεσμένων τους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τρομερή υπερεκμετάλλευση των στρατιωτών που σταδιακά θα αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα περιστατικά υπερκόπωσης, αλλά κρούσματα και άλλων παθήσεων: ορθοπεδικά, αναπνευστικά κλπ.
Τι κάνουν λοιπόν οι διοικητές;
Πιέζουν τους στρατευμένους γιατρούς, να παραβιάζουν τον όρκο που έχουν δώσει στην επιστήμη και τον άνθρωπο, να αντιμετωπίζουν πρόχειρα και όπως όπως τα περιστατικά, αλλά με τίποτε να μην βγάζουν τους φαντάρους ελεύθερους υπηρεσιών και να μην στέλνουν τις πιο σοβαρές περιπτώσεις στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Φυσικά, όλα αυτά είναι παράνομα. Και το ξέρουν. Οι υποδείξεις τους επομένως δεν είναι γραπτές αλλά προφορικές.
Έτσι, για όποια δραματική εξέλιξη η ευθύνη βαραίνει τον στρατεύσιμο γιατρό.
Βέβαια, η στρατιωτική ηγεσία και το ΓΕΣ τα γνωρίζει όλα αυτά, αφού και αυτοί απολαμβάνουν τις διακοπές τους εκεί, αλλά όλοι Αδιαφορούν μέχρι να γίνει το Κακό.
Υπάρχει όμως άλλη μια διάσταση του τεράστιου θέματος που υπάρχει με τις προσφερόμενες Υγειονομικές Υπηρεσίες.
Επειδή οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις φιλοξενούν τόσο κόσμο, από μωρά μέχρι ηλικιωμένους, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει το παραμικρό (μια ανακοπή καρδιάς σε έναν κολυμβητή π.χ.),  σταθερά βρίσκεται εκεί ένα ασθενοφόρο  του Στρατού.
Στην Αττική λοιπόν Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις διατηρούν ο Στρατός Ξηράς, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.
Τα στρατιωτικά αυτά ασθενοφόρα έχουν ελεγχθεί ποτέ; Σε τι κατάσταση βρίσκονται; Έχουν ότι απαιτείται;
Η ερώτηση μας είναι συγκεκριμένη, όπως και ο κίνδυνος που ελλοχεύει!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο αναδεικνύονται οι απάνθρωποι όροι ικανοποίησης των προνομίων των στρατιωτικών, αλλά η ουσία της κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: εκμετάλλευση μέχρι τελικής πτώσης των εργαζόμενων και της νεολαίας, που είτε θα εργάζονται δωρεάν ως φαντάροι ή με μισθούς Κίνας ως εργαζόμενοι, θα φορολογούνται αγρίως και θα παίρνουν μια σύνταξη πείνας. 
Και όλα αυτά για το καλό της "εθνικής μας οικονομίας, για να μην πτωχεύσει η χώρα, για την εθνική μας άμυνα". Ουσιαστικά δηλαδή συντεταγμένα δρομολογούν την Πτώχευση των δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζόμενων, κανιβαλίζουν κοινωνικά. 
Πάντα επομένως υποκριτικά οι κυβερνήσεις θα ζητούν "θυσίες" από εμάς, την ίδια ώρα που οι πλούσιοι και οι πολιτικοί τους υπηρέτες, αυτοί που δημιούργησαν την κρίση και την εκμεταλλεύονται για να επιβάλλουν Εργασιακό Μεσαίωνα, βυσματώνονται στις καλύτερες θέσεις λούφας και καταληστεύουν τον κοινωνικό πλούτο. 
Εμείς καλούμε τους υπουργούς Άμυνας Πάνο Καμμένο και Δημήτρη Βίτσα να παρέμβουν άμεσα, να διατάξουν την απαγόρευση της συμμετοχής στρατιωτών σε όλες τις καταγγελλόμενες εργασίες.
Πρέπει τώρα να ανοίξουν τα ΚΑΑΥ στο εργαζόμενο λαό και να εργάζονται αποκλειστικά πολίτες. 
Να σταματήσουν όλες οι πολεμικές δαπάνες. 
Είναι μια ακόμη ευκαιρία να προβληματιστεί η κοινωνία μας για την ανάγκη υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, διάθεσης πακτωλού εκατ. ευρώ για την προμήθεια μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων και την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την ώρα που μεταξύ άλλων, ο μπαμπούλας της πτώχευσης διαλύει την κοινωνία μας. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου