Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Στη σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι οι εξοδούχοι μένουν μέσα για αγγαρείες

Αποτέλεσμα εικόνας για fantaroiΚαταγγελία που έφθασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων , φωτίζει την κατάσταση που επικρατεί, στη σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι , εκεί όπου διοίκηση και στελέχη καταπατούν με τον πιο σκληρό τρόπο τα δικαιώματα των φαντάρων.

Οπως μας αναφέρουν και οι ίδιοι οι συνάδελφοι, με επιστολή που αναδημοσιεύουμε όπως τη λάβαμε.

''Είμαστε φαντάροι στη σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι , και ένω τα πράγματα φαινόντουσαν να πηγαίνουν καλά στην μονάδα μας, μεγάλο ζήτημα προέκυψε απο το κόψιμο χωρίς λόγο και αιτία ,των εξόδων που δικαιούμαστε, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και με πολλές τιμητικές άδειες που μας είχαν δοθεί.
Δεν είναι λίγες οι φορές στις οποίες όσοι δικαιούνταν έξοδο, κρατήθηκαν μέσα στο στρατόπεδο για να κανουν αγγαρείες , απο τα μαγειρία μέχρι ότιδηποτε μπορείτε να φανταστείτε. Το πιο περίεργο απο όλα όμως έγινε με 4 συναδέλφους μας , οι οποίοι ενώ ήταν εξοδούχοι, καλέστηκαν να πάνε στην Λέσχη Αξιωματικών στην Κόρινθο, με την πρόφαση ότι θα πάνε για μια ώρα και μετά θα βγουν εξοδούχοι απο εκεί.

Η πραγματικότητα ήταν, ότι έκατσαν μέχρι τις 9 το βράδυ στην Λέσχη Αξιωματικών, κάνοντας αγγαρείες και καθαριότητες ενώ δε τους έδωσαν ούτε φαγητό για να φάνε, και οι ίδιοι αναγκάστηκαν να ψωνίσουν απο το ΚΨΜ. 

Αρκετόι συνάδελφοι μας βγήκαν παραπονούμενοι στην αναφορά την επόμενη μέρα, αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε.

Ζητάμε έδω και τώρα την τήρηση του προγράμματος, και την διασφάλιση της δυνατότητας μας να έχουμε έξοδο σαν κανονικοί φαντάροι και όχι έρμαια της διοίκησης και των στελεχών. Η έξοδος είναι ιερή για τους φαντάρους αφού τους δίνει την δυνατότητα να κοιμηθούν και να ξεφύγουν έστω για λίγο από την καθημερινότητα μέσα στο στρατόπεδο. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου