Slider

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Τουρκία: Ελληνοκύπριος συνελήφθη ως τζιχαντιστής!


ΒΡΕΤΑΝΙΑ: το κράτος που ακολούθησε τις ΗΠΑ στον πόλεμο σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, επιτέθηκε σε λαούς της Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Ευρώπης "καταπολεμώντας την τρομοκρατία και υπερασπίζοντας τη Δημοκρατία"! 
Πουλώντας όπλα, κλέβοντας πηγές ενέργειας, εξασφαλίζοντας συμβόλαια για τις εταιρίες της, στηρίζοντας Ολοκληρωτικά καθεστώτα και Φονταμενταλιστές!
Μήπως το ζήτημα της Τρομοκρατίας είναι και ευρωπαϊκό;
Μήπως η Ε.Ε. κάνει εξαγωγή βίας, την οποία παράγουν η αντικοινωνική πολιτική των Βρυξελλών και των εθνών κρατών που την συγκροτούν, η πολιτική των επεμβάσεων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων;
Μήπως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, είναι ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, είναι πρόσχημα για επεμβάσεις;
ΜΗΠΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, μαζί με το όργανο τους DAEGH; ΜΗΠΩΣ... 

Ελληνοκύπριος νεαρός συνελήφθη στην Τουρκία ως ύποπτος για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος. Τα ίχνη του είχαν εξαφανιστεί από το 2015

Νεαρός Βρετανός ελληνοκυπριακής καταγωγής είναι μεταξύ τριών ατόμων προερχόμενων από τη Συρία, που εντοπίστηκαν επί τουρκικού εδάφους, και κρατούνται εδώ και μερικές ημέρες από τις τουρκικές αρχές, ως ύποπτα για υποστήριξη του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (ISIS), σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για τον Στέφαν Αριστείδου από το Ένφιλντ του βορείου Λονδίνου, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 25 ετών.Ο Αριστείδου αγνοείτο από τον Απρίλιο του 2015, όταν ταξίδεψε από το Λονδίνο στη Λάρνακα. Έκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί και η οικογένειά του είχε απευθυνθεί σε οργάνωση αρωγής που δραστηριοποιείται στον εντοπισμό αγνοουμένων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο νεαρός “παραδόθηκε στις αρχές στην τουρκική πόλη Κίλις”, μόλις πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, λέγοντας ότι ζούσε στη Ράκκα, το προπύργιο των ισλαμιστών. Ανέφερε ότι είχε πάει εκεί απλώς για να εγκατασταθεί και όχι για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Οι τουρκικές αρχές ανέφεραν ότι έχει παραδεχθεί επίσης πως έζησε και στην πόλη Αλ Μπαμπ, επίσης προπύργιο του ISIS.

Γείτονες της οικογένειας στο Ένφιλντ έχουν δηλώσει πως λίγο πριν την εξαφάνισή του ο Αριστείδου είχε αρχίσει να ντύνεται με μουσουλμανικές ενδυμασίες.

Μαζί του στις τουρκικές αρχές παραδόθηκαν η σύζυγός του, επίσης Βρετανίδα υπήκοος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, και ο 46χρονος Αμερικανός Κάρι Πολ Κλέμαν.

Η Guardian παρουσιάζει την υπόθεση ως ενδεικτική της αποδυνάμωσης του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, καθώς «μεγάλοι αριθμοί ξένων μαχητών εγκαταλείπουν την οργάνωση και προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία».

Εκπρόσωπος του Foreign Office δήλωσε: «Είμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές μετά την κράτηση ενός Βρετανού άνδρα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας».

Η γυναίκα του φέρεται να έχει αφεθεί ελεύθερη, αν και δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών σε βάρος της, ενώ ο Αριστείδου και ο Κλέμαν αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης μεταξύ επτάμισι και 15 ετών, σύμφωνα με την τουρκική εισαγγελία.

Ο Αριστείδου είναι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης και στη Βρετανία, εφόσον εκδοθεί από την Τουρκία. Οποιοσδήποτε Βρετανός πολίτης συλληφθεί με την κατηγορία ένταξης στο Ισλαμικό Κράτος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που του απαγγέλλονται, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Στο βόρειο Λονδίνο ο Αριστείδου ζούσε με τη μητέρα του και την αδερφή του, ενώ στο Λονδίνο ζει και ο πατέρας του, ο οποίος είναι διαζευγμένος από τη σύζυγό του.

Πηγή: politis.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου