Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Οι Αμερικανοί προχωρούν σε κατασκοπευτικές επιχειρήσεις και καταρρίπτουν αεροσκάφη από τη βάση της Σούδας

Kokkinos Ivan
Σούδα: Κατασκοπευτικές πτήσεις στο Αιγαίο – Ψάχνουν τη ρωσική φρεγάτα που πάει Συρία 

Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει το ελληνικό κράτος και τις Ένοπλες Δυνάμεις στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των Αμερικάνων.

Ερωτηματικά για ελληνική εμπλοκή σε επιχείρηση κατάρριψης καταριανού αεροσκάφους στη Λιβύη προκύπτουν μετά από δημοσιεύματα στον αραβικό Τύπο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα albawabhnews.com, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες της Αιγύπτου, σήμερα το πρωί Αμερικανικά – ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη κατέρριψαν αεροσκάφος του Κατάρ, το οποίο κατευθυνόταν στην Λιβύη, γεμάτο όπλα και πυρομαχικά.

Το φορτίο του αεροσκάφους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προοριζόταν για την ενίσχυση των τρομοκρατών στη Λιβύη.
Αναφέρει μάλιστα ότι το αεροσκάφος μετέφερε εξελιγμένα πυρομαχικά καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό, ως ενίσχυση του Κατάρ στις εξτρεμιστικές και παραστρατιωτικές ομάδες που δρουν στη Λιβύη.

Αν και δεν αναφέρει πότε έγινε το περιστατικό, το δημοσίευμα έχει αναρτηθεί το Σάββατο 22 Απριλίου νωρίς το πρωί.

Το δημοσίευμα, υποστηρίζει ότι το περιστατικό σημειώθηκε πάνω από τη θάλασσα, όταν αμερικανικό αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση, απογειώθηκε από βάση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και κατέρριψε το Καταριανό αεροσκάφος.

Αφήνουμε ασχολίαστο τον χαρακτηρισμό ¨τρομοκράτες' γιατί πλέον όλοι κατανοούν ότι έτσι χαρακτηρίζονται οι αντίπαλοι των ΗΠΑ, που ενίοτε αποτελούν δημιουργήματα τους ή είναι οι πρώην σύμμαχοι τους.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι καθημερινά επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την πολεμική ταύτιση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου με τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, στο κυνήγι της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή.

Πλέον αποδεικνύεται ότι η νέα συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις και οι ασκήσεις που μαζί με τις ΗΠΑ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ και άλλες αντιδραστικές δυνάμεις του Αραβικού κόσμου έχουν συγκεκριμένο εχθρό: από τους λαούς της Μέσης Ανατολής με πρώτο το λαό της Συρίας, μέχρι και τους λαούς της Αφρικής (όπου η καταστροφή της Λιβύης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνεπειών των επεμβάσεων), αλλά και την Ρωσία, με απευθείας και σαφέστατη εμπλοκή στους εντεινόμενους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.



Είναι χαρακτηριστικά τα όσα τονίζει με ανάρτηση του το σαιτ army-now.net τα οποία δεν διαψεύδονται από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων


Σούδα: Η στρατηγική σημασία της βάσης για τις ΗΠΑ, είναι φανερή. Από εκεί απογειώθηκαν κατασκοπευτικά για να ψάξουν τη ρωσική φρεγάτα προς τη Συρία
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Δεν είναι μόνο η ναυτική βάση και η περίφημη προβλήτα Κ-14 στη Σούδα που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον αμερικανικό και ΝΑΤΟϊκό στόλο.
Στην Σούδα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ένα από τα πλέον σύγχρονα κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, το RC-135U, το οποίο εκτελεί αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου.
Σήμερα, ένα τέτοιο αεροσκάφος απογειώθηκε από την Σούδα στις 07:25 σήμερα το πρωί και κατευθύνθηκε βόρεια, προς την Μαύρη Θάλασσα.
Ωστόσο, φαίνεται ότι είτε ματαίωσε την αποστολή του, είτε την ολοκλήρωσε.
Είναι πιθανό πάντως να “κυνηγούσε” την ρωσική φρεγάτα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς”, η οποία αμέσως μετά το αμερικανικό χτύπημα στην Συρία, κατευθύνεται στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, γεμάτη πυραύλους «Καλίμπρ ΝΚ».

Πρέπει τώρα το Αντιπολεμικό Κίνημα και οι εργαζόμενοι να παλέψουν για το κλείσιμο των βάσεων και την έξοδο-διάλυση του ΝΑΤΟ.
Ήδη, το Αντιπολεμικό κίνημα της Κρήτης και πάρα πολλοί φορείς και κοινωνικά κινήματα, με την διαδήλωση στη βάση της Σούδας, αρχές Απριλίου έδωσαν τη δική τους απάντηση στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης και των ΗΠΑ. 
Απαιτείται όμως να πάμε αλλιώς. Όχι μόνο πρέπει να κλιμακώσουμε την αντιπολεμική δράση, αλλά η αμφισβήτηση του καθεστώτος πολέμου-καταστολής πρέπει να γίνει συστατικό τμήμα των εργατικών αγώνων, πρέπει να γίνει καθημερινότητα.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Τώρα λοιπόν πρέπει να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, μέσα και έξω από τον στρατό, για το μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Ένοπλης Χακί Καταστολής.
Μπλοκάροντας τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την πρόσληψη Μισθοφόρων.
Ακυρώνοντας ασκήσεις και εκδηλώσεις αντιδραστικών πολεμοκάπηλων δεξαμενών σκέψης.
Αγωνιζόμενοι εναντίον στην Μιλιταριστική Προπαγάνδα των καναλιών, της κυβέρνησης και των εφοπλιστών.
Να μην επιτρέψουμε να βρει λιμάνι ούτε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ-ΕΕ.
Να κλιμακώσουμε την πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης των Μνημονίων και της αστικής πολιτικής, των πολέμων και της κρατικής τρομοκρατίας, του κράτους του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου